Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie

Pliante împotriva vaccinului gripei porcine, distribuite în tot judeţul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania de vaccinare împotriva gripei porcine pe care autorităţile sanitare intenţionează s-o demareze în scurt timp este deja contestată vehement. Sub deviza „Nu acceptăm să fim cobaii vaccinului AH1N1 în România”, Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni” Suceava a împărţit 30.000 de pliante prin care îi îndeamnă pe oameni să nu accepte acest vaccin.

 

Pliantul distribuit în special prin biserici, dar şi în alte locuri publice din judeţul Suceava este intitulat „Un atentat la viaţa umană: Vaccinul împotriva gripei porcine”.
Scos sub îndrumarea medicului Mircea Puşcaşu, preşedintele Fundaţiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni”, pliantul conţine numeroase mesaje şi argumente împotriva vaccinului.
Oamenii sunt anunţaţi că vaccinul este periculos şi provoacă cancer şi alte boli grave, iar totul este un imens complot al companiilor farmaceutice.
„Boala nu se manifestă mai drastic decât o răceală severă, deci rolul vaccinării este pus sub semnul întrebării. În Marea Britanie, cea mai afectată ţară din Europa, se înregistrează o mortalitate de 0,03%, cu mult mai scăzută decât în cazurile de îmbolnăviri cu o gripă obişnuită de tip A, deci nu se justifică vaccinarea în masă a populaţiei, cu atât mai puţin în România, unde s-au înregistrat doar câteva sute de cazuri!”, se arată în acel pliant.

 

„Întrebări fără răspuns”

În paragraful unde sunt incriminate acţiunile companiilor farmaceutice şi ale statului român, autorii pliantului au ridicat o serie de întrebări la care nu au răspuns.
„De ce sunt copiii cei care trebuie să primească cei dintâi un vaccin experimental? Ce răspuns va da statul pentru cazurile în care copiii şi femeile însărcinate vor fi afectaţi?”, sunt doar două dintre întrebările fără răspuns ridicate de Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni”.
Iniţiatorii mesajelor din pliant nu înţeleg, de asemenea, de ce vaccinarea este obligatorie „când riscurile bolii sunt mici, iar riscurile vaccinării sunt enorme”, iar etica medicală prevede că orice tratament trebuie urmat doar dacă există „consimţământul informat al pacientului”.
„Este o bombă mediatică de care beneficiază marile companii farmaceutice. Noi vrem să-i conştientizăm pe oameni ce implică folosirea unui vaccin care nu a fost testat pe piaţă. Eu personal nu îmi voi face acest vaccin, iar oamenii trebuie să ştie că nimeni nu-i poate obliga”, a completat medicul Mircea Puşcaşu.

 

Reprezentanţii DSP Suceava aşteaptă reacţia Ministerului Sănătăţii

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Ludovic Abiţei, a declarat că este la curent cu apariţia pliantului şi cu conţinutul său.
„Am informat Ministerul Sănătăţii şi aşteptăm un punct de vedere oficial. Personal cred că aceşti bani puteau fi folosiţi în scopuri mai bune şi recomand populaţiei să se vaccineze. Cred în tratamentele pe care sistemul medical le promovează”, a precizat Abiţei.
Întrebat despre faptul că pliantul este promovat de medici, în frunte cu preşedintele Fundaţiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni” Suceava, şeful DSP Suceava a replicat: „Sunt medici şi medici”.
Medicul Ludovic Abiţei a admis că vaccinul nu ar putea fi eficient pentru toată populaţia, dar a menţionat că în medicina preventivă se lucrează cu mase mari de oameni şi că timpul va decide corectitudinea măsurilor ce se doresc a fi implementate în cazul prevenirii gripei AH1N1.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pliante împotriva vaccinului gripei porcine, distribuite în tot judeţul.
 Vizualizări articol: 1690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 19 voturi
Pliante împotriva vaccinului gripei porcine, distribuite în tot judeţul5.0519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Timpul trimis de
( 4 nov 2009, 11:09:17
Bai Abitei, tu esti sanatos la cap? Cum adica "timpul va decide corectitudinea masurilor"? Adica hai sa-i vaccinam pe toti, si dupa aia timpul ne va spune, vedem cati mor, cati scapa si tragem o concluzie.

bai, voi sunteti mai periculosi decat gripa asta!
2.   Vaccin anti prostie trimis de
( 4 nov 2009, 11:27:11
Dar de ce nu da Abitei un frumos exemplu personal? Sa il vaccinam. In limba!! Daca dupa aia mai crede ca foloseste copiii nostri si femeile gravide drept cobai, sa aplicam metoda Ciomu adaptata, sa inoculam virusul in vaccinul romanesc, cu "smecheria" splitata. Tot pe el. Si daca tot se simte bine si face recomandari, sa il expunem in piata publica intr-un borcan, ca pe un exemplar rar de individ care s-a sacrificat pe sine gratuit pentru o cauza nobila. Si daca experimentul e un succes total dupa urmatorii 10 ani, sa ne vaccinam si noi in final, de diareea mistretilor sau colica pisicilor sau ce o fi atunci pe piata...
3.   =)) trimis de
( 4 nov 2009, 11:28:51
Si presedintele are ca motto electoral "De ce le e frica nu scapa"rolling on the floor)))))))
4.   Sa ne vaccinam si sa votam! trimis de
( 4 nov 2009, 11:44:18
Astea-s lozincile la moda in zilele noastre! Si cand stai si te gandesti ca amandoua pot avea rezultate la fel de nocive.

In cazul primeia daca te vaccinezi, nu poti pati mare lucru, in afara sa dezvolti o boala maladiva icurabila, dar netransmisibila!

In al doilea caz problema e mult mai grava pentru ca se ia repede!
5.   Teoria conspiratiei trimis de
( 4 nov 2009, 12:30:04
Asociatia "Sf. martiri bucovineni" este o adunatura de paranoici care promoveaza tot felul de teorii ale conspiratiei. Daca nu ma insel au facut o campanie si impotriva vaccinarii anti HPV.

Ceea ce fac acesti paranoici este extrem de periculos, ei intreaba ce o sa zica statul cand vor muri nu stiu cati oameni din cauza vaccinului? Eu ii intreb ce or sa zica ei cand vor muri mult mai multi din cauza gripei. V-as aminti de epidemia de gripa din 1918 care a omorat undeva intre 50 si 100 de milioane de oameni(din cauza primului razboi mondial e greu de determinat un numar mai exact?

Acesti oameni se impotrivesc oricarui progres stiintific si ceea ce propun ei este genocid.

Media de viata acum 100 de ani era jumatate din cate e acum? Cui se datoreaza acest lucru daca nu medicinei moderne? Milei atotputernicului?
5.1  RE: Teoria conspiratiei trimis de
( 4 nov 2009, 14:15:29
da au mare dreptate ultimile controale facute de FDA arata ca vaccinurile pentru a/h1n1 contin MERCUR si NU SUNT BUNE PT COPII singurile firme care au voie sunt 3 : novartis, csl si inca una dar sigur nu e cantacuzino sau gsk... pt informari accesa-ti site-ul FDA "http://www.fda.gov/NewsEvents
5.2  RE: Teoria conspiratiei trimis de
( 4 nov 2009, 15:14:59
d-le JOHNDOE,

incearca si un HIV. e ceva mai strong , numai bun pt tine.
5.3  RE: Teoria conspiratiei trimis de
( 5 nov 2009, 00:29:15
JohnDoe, esti un mare martzapoi.Desi nu ai fost jicnit, jicnesti.Daca ai ceva personal cu Dl.Dr.Puscasu fii barbat si iesi din anonimat.Lepre ce se ascund dupa perdele si latra vedem pe toate gardurile.Atata timp cat te ascunzi nu existi, si parerea ta nu ne intereseaza.Ramai in tomberon si mesteca incet sa nu te ineci.Hai pofta deasa si marsh.Apropo numele meu este Gurau.Daca te-am jicnit, te rog sa ma ierti dar doi pumni in cap tot ti-as da asa din dragoste atee,inteleg ca-ti place.
6.   REPLICA 1 trimis de
( 4 nov 2009, 14:44:42
hei, JOHNDOE

Sa stii ca in 1918, din cei morti, 99.9% au murit de pneumoniile postgripale pentru ca atunci NU EXISTAU ANTIBIOTICE. Stie toata lumea ca penicilina a descoperit-o Fleming abia in 1928. Pana atunci murea lumea pe capete de panaritii si viroze respiratorii suprainfectate.

Sunt azi probleme de sanatate publica mult mai grave decat aceasta gripa. Anual in Romania mor pana la 7.000 de oameni de TBC, cei mai multi vaccinati. De ce nu zice nimeni de asta? Nu stiu. Poate pentru ca din asta nu ies bani.

6.1  RE: REPLICA 1 trimis de
( 4 nov 2009, 14:53:25
(continuare-->)

Nu ti se pare ciudat ca pentru 500 de cazuri (din care nu se spune cate sunt confirmate paraclinic) sa produci 5.000.000 de vaccinuri si sa mai importi 1.000.000 din afara ?

Stii ca in State au dat in judecata autoritatile, FDA, CDC pentru nerespectarea procedurilor si timpului de testare a vaccinurilor?

Stii cati bani sunt in joc? 0.5Euro per vaccine autohton si 10Euro per vaccine importat. Totalizand obtinem 12.500.000 Euro din banii publici. Nu e normal sa faci campanii de presa sa sperii lumea sa faca vaccinuri fara teste, cu tot cu efectele adverse, de frica, sa poarte masti cu eficinta zero, si alte procese de inalta dresura mediatica.

Cele bune tie si la toti ai tai!

P.S.:

Ma deranjeaza ca imi numesti prietenii din Fundatia"Sfintii Martiri Brancoveni" adunatura de paranoici, sub masca anonimatului. Nu-ti place de mine, ok. Dar sa stii ca e vorba de oameni respectabili din Suceava, pe care daca i-ai
6.2  RE: REPLICA 1 trimis de
( 4 nov 2009, 16:48:34
0.5 sau 10 euro pe vaccin inseamna 0.5 sau 10 euro pe cap de locuitor. adica undeva intre cat costa o ciocolata ieftina sau sticla de votca. nu e o suma asa de mare, mai ales luand in considerare cat a inghitit BOR in acest an electoral.

In SUA cam oricine poate sa de in judecata pe oricine pentru orice, pana nu se da o sentinta nu cred ca argumentul tau are vreo validitate.

Imi pare rau ca nu pot sa iti urez si eu bine si la toti ai tai.

Daca te deranjeaza ca iti calific organizatia drept "adunatura de paranoici" e problema ta, insa nu e prima data cand aceasta raspandeste informatii despre diverse teorii ale conspiratiei (corecteaza-ma daca gresesc dar ati avut o campanie similara anti vaccinarea HPV), ca atare nu imi retrag afirmatia si o consider pe deplin justificata.
6.3  RE: REPLICA 1 trimis de
( 5 nov 2009, 00:42:27
Domnule Mircea Puscasu va felicit pentru curaj.Va asigur ca sunte-ti in asentimentul majoritatii.Numele meu este Gurau Dorin si locuiesc in Statele Unite de 15 ani.De loc sunt din Judetul Suceava.Aici lucrurile sau agravat in sensul ca cine s-a grabit si s-a vacinat acum regreta si sunt procese ca oamenii au fost pacaliti.Au fost dezinformati asa cum se intampla in Romania.Ianinte de campanie au explodat ziarele cu cazuri care ulterior sau confirmat a fi false.Simptomele sunt ca la orice gripa, acu e sezonul lor.Ei fac vacinul pe simtome? ROMANI, SUCEVENI NU VA VACCINATI, E O MARE TEAPA.eu nu am a castiga nimic, va spun ce vad ca se intampla aici si media nu va spune tot. Virusul este unul de laborator, asa a fost si cu aviara si cu cel de cancer de col uterin. MINCIUNA GUVERNEAZA LUMEA, STA IN PUTEREA VOASTRA SA O ALUNGATI. SA VA AJUTE D-ZEU SA AVETI GANDUL CEL BUN. NU VI SE PARE ANUL 2009 CIUDAT: AVIARA, CIPURI IN PASAPOARTE, CIPURI BULETINE, CARNETE DE CONDUCERE, CRIZA, VACCINARE ?
7.   !!! trimis de
( 4 nov 2009, 14:45:38
Bai johndoe tu esti ateu sau musulman ,roagate Atotputernicului sa-ti lecuiasca tampenia ce o ai in creier.
8.   Atentie! trimis de
( 4 nov 2009, 16:04:23
JONDOE are dreptate...desi cred eu unele teorii ale conspiratiei nu sunt de neglijat.
9.   Streinu Bau-bau Cercel trimis de
( 4 nov 2009, 16:38:27
Un link despre ce spunea Streinu Cercel despre gripa aviara, in 2006.

Cum ca vor muri 2 milioane de romani, etc.

http://www.libertatea.ro/stire

Dati mai departe. Raspanditi.

9.1  RE: Streinu Bau-bau Cercel trimis de
( 4 nov 2009, 16:39:53
[http://www.libertatea.ro/stir
10.   Vaccinul apocaliptic trimis de
( 4 nov 2009, 19:06:15
daca nu este atit de periculos hai mai intii sal testam pe cei de la institut,pe parlamentari si pe medici ca doar noi pe ei ii iubim si noi dorim ca ei sa fie protejati.cautati cobai in masele neinformate si fara a avia acces la informatie.sunteti niste criminali buni de spinzurat
11.   IMPORTANT trimis de
( 5 nov 2009, 01:00:04
http://www.ziare.com/gripa-por
12.   Treziti-va! trimis de
( 5 nov 2009, 10:38:27
voi inca nu v-ati dat seama ca traim timpuri apocaliptice? suntem atat de buni? meritam mai mult?
13.   Treziti-va! trimis de
( 5 nov 2009, 10:59:43
Nu uitati ca Dumnezeu le randuieste pe toate.Daca e sa mori, mori si cu si fara gripa! Rugati-va si puneti-va nadejdea in Dumnezeu.Dr. Puscasu are dreptate, pentru cei ce mai stiu de Dumnezeu.Nu aveti destule pacate? Incetati sa-l mai criticati!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei