Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 nov 2009 - Anul XIV, nr. 258 (4244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acuze grave

Primarul de Milişăuţi, implicat într-un scandal cu focuri de armă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un scandal de proporţii, în care au fost implicate mai mult de zece persoane şi în care, rezultă din primele cercetări ale poliţiei, s-ar fi tras şi focuri de armă, s-a petrecut sâmbătă seară în oraşul Milişăuţi.
Pe de o parte, primarul localităţii, Mircea Laurus, care are o proprietate în zona în care a avut loc altercaţia, iar de cealaltă parte Iulian Avram, din Rădăuţi, care deţine, în Milişăuţi, o fermă de taurine pe un teren vecin cu cel al edilului, aruncă unul spre altul vina pentru izbucnirea scandalului, poliţia demarând o anchetă pentru a lămuri cum s-au petrecut lucrurile.

 

Sâmbătă seară, în jurul orei 20.30, poliţiştii din Milişăuţi au fost sesizaţi că pe un teren din apropierea pieţei din localitate a izbucnit un scandal în care au fost implicate mai multe persoane.
Iulian Avram, fraţii săi şi angajaţii de la ferma acestuia au reclamat că cei din tabăra adversă au tras patru-cinci focuri de armă pentru a-i intimida, astfel că la faţa locului a fost chemată o echipă de la Serviciul Criminalistic, care a prelevat probe în urma cărora se va stabili dacă s-a făcut uz de muniţie, aşa cum reclamă Iulian Avram.

 

Susţine că primarul a tras spre fratele său

Reclamantul, Iulian Avram, în vârstă de 28 de ani, din Rădăuţi, povesteşte că de curând şi-a deschis o fermă de taurine în oraşul Milişăuţi, pe un teren învecinat cu cel al primarului localităţii. Iulian Avram susţine că, în urmă cu două săptămâni, edilul i-a împuşcat un câine ciobănesc, deranjat că acesta făcea gălăgie, iar incidentul de la finele săptămânii trecute a plecat de la aceeaşi problemă.
„Sâmbătă seara, am primit un telefon de la unul dintre angajaţii de la fermă, care mi-a spus că a venit primarul şi i-a zis că dacă în jumătate de oră nu dispare câinele ciobănesc pe care îl mai aveam la fermă, vine şi îl împuşcă el. Am ajuns la faţa locului cu fraţii mei, şi, cinci minute mai târziu, au venit trei maşini din care au coborât şapte persoane. Primarul avea în mână o puşcă de vânătoare, ginerele lui un pistol nichelat, şi mai era încă o persoană cu un pistol”, a descris cursul evenimentelor Avram.
Aceasta susţine că edilul era în stare avansată de ebrietate şi se declara foarte nemulţumit de gălăgia făcută de câinele ciobănesc, care l-ar deranja pe el şi pe invitaţii de pe proprietatea sa.
Avram susţine că Mircea Laurus a tras un foc de armă pentru a-l intimida pe fratele său, apoi s-au mai auzit două focuri, trase probabil cu pistolul.
„Am fugit cu toţii în grajd şi ne-am baricadat înăuntru. Erau băuţi şi vroiau să intre peste noi, am blocat uşa cu o masă şi mai mulţi saci de tărâţă, şi apoi am sunat la 112”, susţine tânărul fermier.

 

Armele primarului, expertizate balistic de poliţie

Din primele cercetări ale poliţiei nu s-au găsit probe din care să rezulte că s-ar fi tras cu o puşcă de vânătoare, cum susţine reclamantul. Totuşi, există indicii că s-au tras patru focuri cu cel puţin o armă neletală, specialiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice al Poliţiei având misiunea de a lămuri cât mai repede acest aspect.
Inspectorul principal de poliţie Alin Botezatu, de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a precizat că de la Mircea Laurus a fost ridicată o puşcă cu aer comprimat, un pistol cu bile de cauciuc şi un pistol cu gaze, deţinute legal, toate fiind supuse expertizelor balistice, pentru a se stabili dacă vreuna dintre ele a fost folosită sâmbătă noapte.
Dosarul de cercetare a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, fiind demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz nejustificat sau ilegal de armă neletală, printre cei vizaţi de cercetările preliminare fiind şi primarul localităţii.

 

Adevăr sau o înscenare cu iz politic ?

În cursul zilei de ieri, am luat legătura şi cu Mircea Laurus, pentru a-i cere punctul de vedere cu privire la acest incident. Edilul a povestit că în ultimele două săptămâni le-a permis celor de la ferma de taurine să folosească apa de la hidroforul său, iar în momentul în care le-a explicat că nu-i mai poate ajuta, aceştia au devenit agresivi.
„Eram la fermă cu ginerele, făceam nişte preparate. Ne-am trezit blocaţi în faţa curţii de două autoturisme, din care au coborât vreo opt persoane. Le-am explicat că îmi încalcă proprietatea şi le-am cerut să plece, moment în care au început să ne ameninţe. Am anunţat poliţia şi apoi lucrurile s-au liniştit, nu s-a tras nici un foc de armă, e doar o înscenare”, ne-a declarat Mircea Laurus, care susţine că este o vorba de un atac al adversarilor politici, construit cu un astfel de scenariu având în vedere că în trecut el a mai fost implicat într-un scandal asemănător, la acea vreme cu Aurel Olărean, actualul primar al municipiului Rădăuţi.
De altfel, de la începutul actualei campanii electorale, în Milişăuţi au fost mai multe contre între membri ai PD-L şi cei ai PSD, legate de afişele electorale, primii declarându-se vitregiţi de actualul primar, membru al celui de-al doilea partid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul de Milişăuţi, implicat într-un scandal cu focuri de armă.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 8 voturi
Primarul de Milişăuţi, implicat într-un scandal cu focuri de armă3.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Problema cu puscasul e veche !!! trimis de
( 3 nov 2009, 16:09:42
Cu acest ""tragator de elita """ care probabil a fregventat "legiunea straina" ,e veche D-lor ! Probabil neavind sanse ,de reusita in legiune, s-a intors ,sa exerseze la Milisauti........http://www.yo

Priviti pe you tube ,cum iese cu arma la poarta acest dom. primar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei