Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Alarmant

Alte trei cazuri de gripă nouă, în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Alte trei cazuri de gripă nouă (porcină) au fost confirmate, sâmbătă, în Suceava, pacienţii fiind două femei întoarse din Anglia şi soţul uneia dintre ele. Numărul persoanelor cu virusul A/H1N1 depistate pe teritoriul judeţului în decurs de numai o săptămână a ajuns astfel la cinci.
Epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, doctorul Valerian Moraru, a arătat că pacienţii au sosit în Suceava cu o maşină, iar vineri le-au fost recoltate probe biologice care au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Sâmbătă, investigaţiile de laborator au confirmat diagnosticul de gripă cu virusul A/H1N1.
Săptămâna trecută, în Suceava, boala a fost depistată prima oară miercuri, la un bărbat în vârstă de 51 de ani, rezident în Olanda. Joi, gripa a fost semnalată la un contact al acestui bolnav, respectiv un bărbat de 37 de ani, din Rădăuţi, care a venit din Olanda cu aceeaşi maşină. Toţi pacienţii au fost internaţi pentru tratament de specialitate într-o clinică din Iaşi. În județ, primul caz de gripă nouă a apărut în luna august, iar până în prezent numărul bolnavilor este de 12.

 

Autorităţile nu se gândesc încă la închiderea graniţelor

În România, autorităţile sanitare apreciază că, în perioada următoare, zona Moldovei va fi cea mai afectată de virusul A/H1N1. Şi asta, din cauza apropierii de Ucraina, unde situaţia deceselor şi a cazurilor grave de gripă nouă este alarmantă. În această ţară zeci de oameni au murit, unii din cauza virusului A/H1N1, alţii ca urmare a unei ”pneumonii misterioase”, în timp ce alte câteva sute de persoane se află în stare gravă în spitale. Valul de îmbolnăviri a determinat autorităţile ucrainene să închidă toate şcolile şi să interzică întrunirile publice. Planul european de pandemie prevede ca, atunci când situaţia o impune, să se treacă inclusiv la închiderea graniţelor. Măsura nu este deocamdată avută în vedere de autorităţile române.

 

Un milion de doze pentru vaccinarea populaţiei

Rapiditatea cu care s-a răspândit virusul A/H1N1 a determinat Ministerul Sănătăţii să ceară resurse bugetare pentru oprirea extinderii gripei noi. România are nevoie imediat de un milion de doze, care ar urma să fie cumpărate de urgenţă de pe piaţa internaţională, deşi campania de vaccinare era programată să înceapă în ţară de-abia de la 1 decembrie. Între timp, Institutul Cantacuzino pregăteşte în laboratoarele sale substanţele pentru prevenirea infectării cu virusul A/H1N1. Dozele cerute în regim de urgenţă vor fi trimise în şcolile şi liceele din oraşele unde există deja focare, Iaşi şi Bucureşti. Primii vaccinaţi vor fi elevii de liceu deoarece aceştia prezintă, prin frecventarea zonelor publice aglomerate, un risc mai mare de răspândire a virusului.
Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii va transmite către toate spitalele un nou protocol pentru evaluarea cazurilor de infectare. Numărul cazurilor de gripă nouă din România este de aproximativ 450.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alte trei cazuri de gripă nouă, în Suceava.
 Vizualizări articol: 829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 8 voturi
Alte trei cazuri de gripă nouă, în Suceava2.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei