Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2009 - Anul XIV, nr. 248 (4234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Performanţă

85 de elevi suceveni au obţinut diplome de limba engleză din partea Universităţii Cambridge

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Universitatea Cambridge din Marea Britanie a acordat diplome de competenţă lingvistică (limba engleză) unui număr de 85 de elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi.
Ceremonia de acordare a diplomelor Cambridge a avut loc ieri, la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, iar documentele le-au fost înmânate elevilor de către Nicoleta Irimia, reprezentant al Consiliului Britanic din Iaşi. Nouă elevi au susţinut examenul în luna martie, în timp ce alţi 77 de candidaţi au dat examenul în luna iunie. Din cei 86 de concurenţi înscrişi la testarea de limbă engleză, 85 au promovat probele şi au obţinut diplome din partea Universităţii Cambridge, 69 pentru nivelul „Avansat” şi 16 pentru nivelul Proficiency (cel mai înalt nivel).
Testarea candidaţilor a avut cinci probe şi a început cu o evaluare orală, susţinută de fiecare elev cu două săptămâni înainte de evaluările scrise.
După evaluarea orală a candidaţilor au urmat alte patru probe, de scriere, citire, gramatică şi o ultimă probă în care candidaţii trebuiau să asculte o înregistrare în limba engleză şi să răspundă în scris la anumite întrebări.
Toate lucrările elevilor au fost sigilate şi trimise în Marea Britanie, la Universitatea Cambridge, unde s-a făcut evaluarea tezelor şi notarea acestora, iar rezultatele au ajuns la candidaţi după aproximativ două luni.
„Diplomele sunt un atestat internaţional de cunoaştere a limbii engleze, iar Universitatea Cambridge a împlinit 150 de ani de când acordă asemenea diplome” a declarat Nicoleta Irimia, reprezentanta Consiliului Britanic din Iaşi.
Pe lângă faptul că deţin un certificat internaţional de vorbitor al limbii engleze, candidaţii care au obţinut diplome Cambridge nu mai trebuie să susţină proba orală de competenţă lingvistică din cadrul examenului de bacalaureat.
„Suntem onoraţi că acest eveniment se desfăşoară la noi în şcoală”, a declarat Anca Greculeac, directorul adjunct al Colegiului Naţional „Petru Rareş”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 85 de elevi suceveni au obţinut diplome de limba engleză din partea Universităţii Cambridge.
 Vizualizări articol: 6297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 9 voturi
85 de elevi suceveni au obţinut diplome de limba engleză din partea Universităţii Cambridge4.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei