Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 oct 2009 - Anul XIV, nr. 247 (4233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sprijin

Cererile pentru subvenţiile la motorină trebuie depuse la Direcţia Agricolă până la 30 octombrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Producătorii agricoli, persoane fizice şi juridice, pot să depună cereri pentru subvenţia la motorină până pe data de 30 noiembrie 2009, la sediul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, a anunţat prefectul judeţului, Sorin Popescu. Acesta a precizat că subvenţia acordată pentru înfiinţarea culturilor de toamnă este de un leu pe litrul de motorină şi se acordă în limita a 39 de litri/hectar şi pentru o suprafaţă de minim un hectar de teren. El a mai precizat că producătorii agricoli pot ridica motorina de la staţiile PECO până pe data de 15 noiembrie 2009.
Prefectul a precizat că de aceste subvenţii pot beneficia producătorii agricoli care fac dovada dreptului de folosinţă a terenului în calitate de proprietar, arendaş, concesionar, moştenitor sau organizaţi în alte forme de exploatare; dovada înfiinţării a cel puţin un hectar cu cultură de toamnă, iar în acelaşi timp nu trebuie să fie debitori la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.
Pentru a beneficia de subvenţii, la sediul acestei instituţii trebuie depuse copia după actul de identitate pentru persoane fizice sau după certificatul de înmatriculare sau de înregistrare pentru persoanele juridice; adeverinţa eliberată de primărie, conform înscrisurilor din Registrul Agricol cu suprafaţa pe care o exploatează şi dovada dreptului de folosinţă a terenului, ce rezultă din titlul de proprietate sau contractele de vânzare – cumpărare, concesiune, arendă, donaţie etc.
„Cererile se întocmesc în trei exemplare şi, împreună cu documentele anexate, se verifică de către reprezentantul în teritoriu al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală sau de către inspectorul din cadrul primăriei, se avizează de către primar şi se înregistrează într-un registru special de evidenţă a subvenţiei pentru motorină. Un exemplar al cererii rămâne la primărie, unul la beneficiar şi un exemplar se depune la sediul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală”, a mai explicat prefectul judeţului.
El a mai adăugat că pentru a reuşi să primească toate cererile de subvenţie pentru motorină, Direcţia pentru Agricultură va avea program cu publicul şi în cursul zilei de sâmbătă, 24 octombrie a.c.

 

APIA efectuează plăţile avansurilor pentru suprafeţele de teren destinate producătorilor agricoli

În acelaşi timp, Sorin Popescu a mai precizat că Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, a început, din data de 16 octombrie 2009, plata unui avans, din plăţile pe suprafaţă destinate producătorilor agricoli pentru anul 2009.
„Potrivit HG 1210/7 octombrie 2009, avansul este de 209,98 lei/hectar, reprezentând 70% din suma aprobată a se acorda beneficiarilor schemei de plată unică pe suprafaţă finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă, sumă care este în valoare de 71,12 euro/hectar”, a mai spus prefectul judeţului. Popescu a afirmat că beneficiarii acestor sume sunt persoanele fizice şi/sau persoanele juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc. Prefectul a mai explicat că dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa în cauză va fi acordat celui care lucrează terenul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cererile pentru subvenţiile la motorină trebuie depuse la Direcţia Agricolă până la 30 octombrie .
 Vizualizări articol: 848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cererile pentru subvenţiile la motorină trebuie depuse la Direcţia Agricolă până la 30 octombrie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei