Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2009 - Anul XIV, nr. 242 (4228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţie

Încă un adăpost pentru câinii comunitari, în Lunca Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Municipiul Suceava ar putea avea încă un adăpost pentru câini comunitari, deoarece numărul acestora este foarte mare, iar cel în funcţiune este supraaglomerat.
Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că adăpostul ar putea fi construit anul viitor, tot în Lunca Sucevei. Lungu a spus că, în ciuda riscului de a supăra iubitorii de animale, el salută decizia Comisiei Juridice din Senat, care a dat aviz favorabil pentru modificarea Legii nr.9/2008 privind protecţia animalelor, care interzice eutanasierea câinilor comunitari, în sensul ca această măsură să fie permisă dacă animalele nu sunt adoptate după o anumită perioadă de staţionare în adăpost.
„Nu putem merge în haos, trebuie găsită o soluţie ca să nu scape lucrurile de sub control. Este o realitate pe care trebuie s-o recunoaştem, sunt foarte mulţi câini pe străzi”, a spus primarul Lungu.
Printre cei cinci parlamentari care au semnat proiectul de modificare a legii privind protecţia animalelor se numără şi senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei. Propunerea legislativă pentru abrogarea Legii nr.9/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr.205/2004 privind protecţia animalelor, precum şi pentru modificarea OUG nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, aprobată cu modificări de Legea nr.227/2002 a fost dezbătută în Comisia Juridică din Senat şi a fost avizată favorabil, la începutul acestei luni.
Argumentele aduse de iniţiatori sunt că legea votată anul trecut nu a îmbunătăţit siguranţa oamenilor care sunt ameninţaţi de prezenţa câinilor maidanezi şi nici pe cea a câinilor fără stăpân, situaţia cu care se confruntă adăposturile de câini supraaglomerate, sumele insuficiente pentru îngrijirea patrupedelor şi numărul mare de persoane care reclamă prezenţa pe străzi a tot mai mulţi câini agresivi.


Câinii neadoptaţi ar putea fi eutanasiaţi


În expunerea de motive a celor cinci parlamentari sunt prezentate cazuri de copii şi bătrâni desfiguraţi sau ucişi de maidanezi şi se precizează că adăposturile sunt pline tocmai pentru că legea nu permite eutanasierea.
„Tot timpul apar pui pe stradă, alungaţi din curţi sau instituţii unde angajaţii hrănesc şi protejează animalele. Oricâţi câini se sterilizează, vin mereu în stradă alţii, de la populaţie”, se arată în document.
Pe lângă aceste aspecte, senatorii prezintă şi costurile legate de tratamentul şi spitalizarea celor muşcaţi de câini, între trei şi cinci milioane de lei vechi/caz, în funcţie de gravitatea muşcăturilor. Ultimul semnal lansat de autorităţile sanitare în legătură cu câinii comunitari este raportul realizat în urma unui control efectuat de Institutul de Microbiologie Cantacuzino din Bucureşti, care arată că, din 103 câini testaţi serologic, 38 au fost depistaţi cu leptospi¬roză, boală transmisibilă şi la om.
Proiectul de lege nu se referă doar la abrogarea legii nr. 9 din 2008, ci şi la modificarea şi completarea legii nr. 205/2004 potrivit căreia „eutanasierea cainilor, a pisicilor şi a altor animale este interzisă, cu excepţia animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar". Parlamentarii doresc ca animalele care nu sunt adoptate după un timp rezonabil să poată fi eutanasiate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un adăpost pentru câinii comunitari, în Lunca Sucevei.
 Vizualizări articol: 1667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Încă un adăpost pentru câinii comunitari, în Lunca Sucevei3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Idiotilor trimis de
(15 oct 2009, 11:40:16
Orasul este infestat cu caini. In orice tara civilizata, s-ar fi luat masuri drastice. Daca adoptia nu se face intr-un termen X, se eutanasiaza animalul fara discutie. Cati dintre cainii aia mai scapa pe strazi... si mai poarta si boli...nu e cu nimic diferit fata de o infestatie cu rozatoare. Eu unu imi iau masuri preventive. Ii execut de la distanta. De prea multe m-am ferit la limita sa nu fiu muscat.
1.1  RE: Idiotilor trimis de
(15 oct 2009, 13:54:19
pacat ca nu si-a luat si ma-ta masuri de precautiecrying
1.2  RE: Idiotilor trimis de
(15 oct 2009, 20:54:11
Atat poti Schweppes? Esti cam limitat... mori in chinuri daca nu-ti convine.Devorat de o haita de maidanezi.
2.   In sfarsit pfffffff trimis de
(15 oct 2009, 17:57:19
in sfarsit s-ar parea ca , vom scapa de javre...Doamne ajuta.....sa .....treaca legea.... hinghieriiiiiii..... vin ......hinghieriiii.....

3.   Mda trimis de
(17 oct 2009, 00:00:10
Auzi, "doamne ajuta", o fi crestineste "a dracului" sa omori. Nuj cum se face ca nu am vazut nici un sfasiat de caini prin ziare...sigur ar fi aparut, ca doar asta pazesc ziaristii nostri, au rezolvat anchetele cu imbogatirile peste noapte ale alesilor si toate problemele importante ale comunitatii. Si ptr viermii din primarie: vedeti ca daca omorati cainii nu o sa mai splati bani pe spatele lor, sau asta incercati prin inca un adapost? sa spalati mai mult, nu? Daca nu e crestineasca banuiala mea, ar trebui sa publicati fondurile cheltuite, sa apareti fata in fata cu asociatiile de protectie a animalelor, sa vedem si parerea lor, nu sa mancati **** prin ziare, ca nu va mai cred.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei