Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 oct 2009 - Anul XIV, nr. 239 (4225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Concurs

Ziariştii s-au duelat cu undiţele, la Cupa presei la pescuit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Reprezentanţi ai ziarelor, radiourilor şi posturilor TV din judeţul Suceava, dar şi câţiva colegi de la televiziunea naţională au participat, sâmbătă, în satul Rusca, comuna Dorna Arini, la Cupa ziariştilor ecologişti la pescuit, eveniment care s-a desfăşurat la una din cele mai moderne păstrăvării din judeţul Suceava. Evenimentul, care a avut în prim-plan promovarea apelor şi a munţilor curaţi din zona Dornelor, a fost organizat de doctorul Petrea Dulgheru, preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, proprietarul păstrăvăriei din Rusca şi a încă uneia din Vatra Dornei.
Chiar dacă mai mulţi dintre participanţi nu erau pescari, unii abia mai punând mâna pe undiţe de câteva ori în viaţă, concursul s-a dovedit a fi un adevărat „măcel” pentru păstrăvul din iaz, în cele aproximativ 45 de minute cât a ţinut întrecerea fiind scoşi pe mal în jur de o sută de peşti, cu o greutate totală de 44,6 kilograme. Explicaţia pentru rezultatul foarte bun este simplă. Iazul este plin de păstrăv de aproximativ jumătate de kilogram, crescut de mai bine de doi ani de zile, condiţii în care, mai în glumă, mai în serios, peştele trage şi la cârligul gol, fără momeală.
Dacă participanţii care au tangenţă cu pescuitul au scos păstrăvi unul după altul, cel mai mult luându-le scoaterea cârligului din gura peştelui prins şi pregătirea unei noi momeli, cei mai puţin familiarizaţi au avut de dus lupte grele după ce au scos captura pe mal, păstrăvul, peşte de apă rapidă, foarte iute, fiind foarte greu de stăpânit.

 

Concursurile de pescuit continuă, pentru promovarea zonei Dornelor

Regula concursului a fost clară, undiţele fiind scoase din apă după ce un concurent a adunat 15 păstrăvi.
Locul I, cu 15 capturi, în greutate de 7,9 kilograme, i-a revenit lui Marius Ciurari, de la Plus TV, locul II, cu 13 păstrăvi prinşi, a fost adjudecat de Nicu Amurăriţei, de la Radio TOP, în timp ce pe poziţia a III-a, cu 11 peşti prinşi, s-a clasat Constantin Morărescu, de la TVR.
Clasamentul are însă doar o importanţă simbolică, cel mai mare câştig al tuturor concurenţilor fiind ziua petrecută în natură, într-un loc superb.
Doctorul Petrea Dulgheru a oferit cupe celor trei câştigători, anunţând că întrecerile la pescuit păstrăv vor continua cel puţin pe parcursul a 20 de etape, fiecare rundă urmând a fi dedicată unei profesii.
„Scopul acestui concurs este de a promova zona Dornelor, cu toate bogăţiile pe care le are ea. Păstrăvul din această regiune este crescut în apă dulce şi are un gust deosebit, fiecare român al trebui să îl încerce”, a fost mesajul acestuia, care îi invită la pescuit de păstrăv pe toţi iubitorii de natură şi de tot ce este natural din Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziariştii s-au duelat cu undiţele, la Cupa presei la pescuit.
 Vizualizări articol: 2684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Ziariştii s-au duelat cu undiţele, la Cupa presei la pescuit3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde a fost Dodo? trimis de
(12 oct 2009, 19:04:42
Am aflat din emisiunea de dimineata cum sta treaba cu pescuitul sportiv si care sunt explicatiile in cazul rateurilor,a fost grozav ca de obicei!Dar ce fel de sport e si acela unde si daca scapi undita in apa,lovesti un peste din greseala si se agata de carlig involuntar?Nu sunt pescar,dar asta nu ar fi vreo dovada de fair play,pescuit sportiv dupa mine ar fi pe un rau de munte,acolo se poate da dovada cunoasterii pescuitului in esenta.Fir intins pescarilor adevarati!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei