Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2009 - Anul XIV, nr. 235 (4221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Deranj

Centrul Sucevei va fi afectat de lucrările ISPA până la jumătatea lunii decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Speranţele sucevenilor de redeschidere a traficului rutier în zona centrală nu se vor îndeplini decât parţial, odată cu finalizarea lucrărilor pe partea de termoficare.
În continuare, două străzi intens circulate, Ana Ipătescu şi Nicoale Bălcescu, vor fi brăzdate de şanţuri, pentru înlocuirea vechilor conducte de canalizare.
Această situaţie neplăcută pentru suceveni a fost adusă la cunoştinţa conducerii Primăriei Suceava ieri, la comandamentul cu firmele care lucrează pe proiectul ISPA, atunci când au fost prezentate termenele până la care se va mai lucra în municipiul reşedinţă de judeţ.
Astfel, nu doar lucrările de pe Calea Unirii, executate de TMUCB, vor mai dura cel puţin o lună, ci şi cele din zona centrală, pe partea de canalizare, efectuate de către Pfeiffer.
Conform reprezentanţilor firmei germane, dacă astăzi ar începe înlocuirea unei noi porţiuni din conducta de canalizare, de la Casa de Cultură până în faţa sediului Bancpost, ar finaliza lucrarea până pe 10 noiembrie.
Tot cam în aceeaşi perioadă ar putea fi terminată şi lucrarea începută pe strada principală, Ana Ipătescu, de la intersecţia cu strada Ştefăniţă Vodă până la intersecţia cu Nicolae Bălcescu.
Deranjul provocat în zona centrală nu s-ar finaliza atunci, pentru că, pentru ca lucrarea să fie finalizată şi să fie făcută joncţiunea între conductele înlocuite, va trebui spart şi a treilea tronson, de pe Nicolae Bălcescu, de la intersecţia cu Ana Ipătescu până la cea cu Ştefan cel Mare, care duce spre Palatul Administrativ.

 

Lucrările nefinalizate ar pune în pericol instalaţiile înlocuite

Vestea nu picat deloc bine conducerii Primăriei Suceava, care intenţiona ca, odată cu astuparea gropilor de termoficare din faţa Casei de Cultură şi a celor de canalizare, în capătul străzii Nicolae Bălcescu, spre sensul giratoriu, să redeschidă circulaţia în această zonă care de obicei este intens circulată.
“De ce nu aţi încercat să o suprapuneţi cu alte lucrări? Am tot avut zona centrală închisă total, parţial, puteaţi să spargeţi atunci strada şi să faceţi lucrarea”, i-a mustrat primarul Ion Lungu pe constructori, intenţionând să le ceară ca o parte din lucrare să fie continuată anul viitor.
În cele din urmă, primarul a acceptat varianta propusă de constructori, mai ales după ce directorul ACET, Ştefan Groza, a atras atenţia asupra riscurilor amânării lucrării: “Este o lucrare care trebuie realizată, altfel riscăm să punem în pericol tot ce am făcut”.
În opinia directorul ACET, încetarea lucrărilor, în acest moment, ar echivala cu colmatarea instalaţiilor recent montate, dacă nu anul acesta, cu siguranţă în primăvară, odată cu topirea zăpezilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul Sucevei va fi afectat de lucrările ISPA până la jumătatea lunii decembrie.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Centrul Sucevei va fi afectat de lucrările ISPA până la jumătatea lunii decembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Afectati trimis de
( 7 oct 2009, 15:11:24
Va mai amintiti dragi suceveni cand au inceput lucrarile pe N Balcescu?Au lejer doua luni si abia se apropie de finalizare pe o portiune de cca o suta de metri,desi nu cred sa fie.Cam cat credeti ca vor dura lucrarile pe cealalta portiune atata timp cat au avut timp superb pana acum,si urmeaza ploi f posibile de acum inainte.Stiti ce propun eu?Sa instaleze o portiune de metro prin tuneluri in loc de tocanita lui Flutur cu locomotiva,asa nu ar mai trebui sa acopere santurile si le mai si da o utilitate grozava.Daca in vreme de vara am circulat ca prin iad in Suceava,imaginati-va cum va fi pe ploaie sau zapada!Va fi o aventura adevarata,ce mai trebuiesc trasee turistice,va pot pandi pericolele la tot pasul si aici,nu mai trebuie sa urcati muntii.Si asa daca nu vom avea caldura va semana perfect temperatura cu cea din munti sau de la poli.Good luck,people!
2.   :)) trimis de
( 7 oct 2009, 18:06:39
Primaru asta potent spunea ca pana in octombrie nu stiu cat o sa fie gata tot...adevaru ca e gata..de zile
3.   Sa traiti bine trimis de
( 7 oct 2009, 20:02:50
Va reamintesc ca ceea ce ati votat aceea aveti.

Apropos daca tot sapati nu ati putea ingropa si oul?

S-ar mai elibera spatiul in centru.

Am asteptat o vara intreaga sa iasa fluturii, dar acestia intarzie si se pare ca vor iesi, dar nu portocalii.

Daca vine zapada si va prinde cu ,,lucrarea neterminata,, va dau o sugestie pentru turism: prin canalul sapat puteti amenaja partie de bob, mai faceti un ban si voi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei