Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2009 - Anul XIV, nr. 235 (4221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Problemă

Căldură şi apă caldă în Obcini, cu o săptămână mai târziu decât în restul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Locuitorii unuia dintre cele mai mari cartiere ale Sucevei, Obcini, ar putea fi nevoiţi să mai aştepte o săptămână în plus faţă de locuitorii celorlalte cartiere pentru a beneficia de apă caldă şi căldură în sistem centralizat.
Cauza acestei întârzieri o reprezintă procentul foarte mic de realizare a lucrării de înlocuire a unei porţiuni din magistrala de termoficare care alimentează acest cartier.
Semnalul de alarmă asupra acestui aspect a fost tras de către directorul societăţii de termoficare, Constantin Plăcintă, care a precizat că, în ritmul actual de lucru şi cu forţele pe care le are firma Instcomp în zona Maraton, nu are deloc şanse să finalizeze lucrarea până la termenul limită, de 10 octombrie.
„Există opţiunea de a nu mai face această lucrare şi de a intra în iarnă cu una dintre cele mai proaste porţiuni de conductă din oraş. De asemenea, ar mai fi posibil ca Termica să facă nişte vane temporare de secţionare. Însă, în acest fel toată zona Obcini ar rămâne fără apă caldă şi căldură până pe 19 octombrie”, a declarat Constantin Plăcintă.

 

Abandonarea lucrării, un pericol pentru iarna care vine

Vestea l-a nemulţumit total pe primarul Sucevei, Ion Lungu, care, în prima fază, s-a opus total acestei variante.
„Nu o mai putem lălăi aşa! Data de 15 se face 19, aia de 19 se face 22... Am promis oamenilor că pe 15 octombrie vor avea apă caldă şi vreau să ne ţinem de promisiune. Insist ca toate lucrările de pe magistrale să fie terminate până la sfârşitul săptămânii. Puteţi lucra sâmbătă şi duminica de dimineaţa până seara, dar luni dimineaţă Termica să poată începe probele de presiune”, a spus Lungu, care i-a certat pe reprezentanţii Instcomp pentru lipsa de implicare şi numărul foarte mic de oameni pe care îi are pe şantiere.
Totuşi, în urma insistenţelor celor de la Termica, de a nu fi abandonată lucrarea din zona Maraton, cu atât mai mult cu cât e o zonă cu mari probleme, care a mai lăsat cartierul Obcini şi în alţi ani fără apă caldă şi căldură, în plină iarnă, s-a luat în considerare şi varianta amânării reluării serviciului de termoficare pentru câteva zile, cu condiţia implicării mult mai multor forţe în înlocuirea vechii conducte cu una nouă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldură şi apă caldă în Obcini, cu o săptămână mai târziu decât în restul Sucevei.
 Vizualizări articol: 881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 9 voturi
Căldură şi apă caldă în Obcini, cu o săptămână mai târziu decât în restul Sucevei2.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Am promis oamenilor trimis de
( 7 oct 2009, 14:54:44
Si care ar fi problema daca ati promis?Ce,ar fi prima promisiune neonorata?Sa fim seriosi,oamenii sunt atat de satui de promisiuni,incat si daca promiteti ca o sa faceti aici in Suceava o centrala cu fuziune nucleara,va asigur ca nu va ridica nimeni o spranceana,sa intrebe daca exista asa ceva deocamdata in lucru!Ne-am lamurit ce inseamna promisiuni din partea onoratei clase politice.,,nu o mai lalaiti'=ha ha,las-o jos dle ca iese praf.Cica la anul va continua cu asfaltarile,spunea acelasi domn,dar problema e alta:el considera ca anul asta a facut asfaltari?nu dlor,a pus niste bitum pe doua jumatati de strada,Oituz si Plopului.Mai sunt cumva si alte strazi adevarate asfaltate?carpite sunt cateva,daca dupa 9 luni din 2009 a reusit sa carpeasca in sfarsit cava ar trebui sa ne facem cruce si sa strigam in cor:osana,osana!Trebuie sa ne cersim dreptul de a trai decent,asta e adevarul,si e valabil la nivel de tara,asta e mai trist.Dumnezeu sa ne ajute,pt ca cei alesi....
2.   Rusine primarului trimis de
( 7 oct 2009, 19:55:18
Ultima cisma din acest oras si primul hot al orasului.

Iti aduci aminte cand dijmuiai contractele la ,,hirtie,,?

Acum le dij****sti pe cele de la primarie....

De abia astept sa te vad peste catva ani primind chiftele printre gratii.

Apropos tu cati bani ai dat marinarului pentru campanie ?

Sa traiti bine!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei