Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 oct 2009 - Anul XIV, nr. 233 (4219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Târgul lăptarilor a fost o reuşită

Click aici pentru VIDEO

Cea de a XI-a ediţie a Târgului lăptarilor s-a desfăşurat cu succes ieri, la Câmpulung Moldovenesc. Organizatori au fost de această dată doar autorităţile locale câmpulungene şi asociaţiile „Piatra Şoimului”, „Noua Fermă”, „Produs în Bucovina”, Cooperativa Agricolă Moldova Suliţa, care au şi contribuit cu bani, cu sprijinul logistic al Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă Suceava. Manifestarea a însemnat în acest an o investiţie de nici 10.000 de lei, iar printre oaspeţi s-au numărat doar „prietenii obişnuiţi ai zonei”, parlamentarii Dumitru Pardău, Sorin Fodoreanu şi Dan Gospodaru, alături de primarul sucevean Ion Lungu şi câţiva aleşi din localităţi învecinate. Dar simplitatea şi decenţa organizatorică nu au fost un handicap, ci o nesperată cheie a succesului deplin. Vizitatorii s-au simţit bine, iar organizatorii s-au dovedit în final buni gospodari chiar şi cu bani puţini. „A fost superb, o adevărată sărbătoare a omului obişnuit, a crescătorului de animale, nu fanfaronadă politică. Aşa ne dorim să fie mereu, mai simplu, dar vesel şi cu mai multă preocupare pentru adevăratul scop al lăptarilor”, ne-a spus Ilie Murarescu, unul dintre vizitatori.
Ca în fiecare an, Târgul lăptarilor a cuprins o suită de expoziţii. Cea de animale a reunit exemplare superbe de taurine, oi, capre, câini ciobăneşti şi chiar găini şi porumbei de rasă. Vedetele incontestabile ale standului de taurine, datorită aspectului impresionant, au fost „vitele de aur”, două taurine uriaşe de culoare bej din Moara, din rasa Charolaise. Câinii ciobăneşti autentici au fost cu toţii admiraţi, iar preţul unui pui a ajuns la târg la 350 de lei. Expoziţiile alimentare au reunit nu doar brânzeturi şi produse de stână, ci şi numeroase produse ecologice, de la preparate din carne la peşte, fructe, băuturi din fructe de pădure şi chiar cosmetice naturale. Nu au lipsit din peisajul expoziţional utilajele agricole, un stand cu hamuri şi şei, dar şi unul cu pălării de cowboy şi cuşme de miel româneşti, la „preţuri de criză”, adică la jumătate faţă de preţurile din anii trecuţi. Vizitatorii au fost încântaţi de preţuri, cu excepţia celor de la brânzeturi, pe care le-au considerat prea mari. „E lăcomie, domnilor... Să dai brânza cu 15-16 lei aici, la mama ei, la un târg al lăptarilor, e lăcomie. Păi dacă o duc la vale, la Bucureşti, ajunge 50 de lei. E criză şi sărăcie, dar românul tot nu pricepe că ar trebui să facem ca la străini, să reducem preţurile ca să vindem mai mult. Noi facem totul pe dos. Uitaţi acolo, au avut clienţi şi au crescut chiar preţul cu un leu”, ne-a explicat revoltată o bătrânică.
Din programul târgului nu a lipsit nici festivitatea de premiere a celor mai valoroase exemplare, pe rase de animale, cinci premii fiind acordate de Primăria câmpulungeană şi două premii de către sindicatul specialiştilor din Direcţia Agricolă. A fost organizată şi o tombolă, al cărui premiu, o viţică din rasa Bălţată românească, a fost adus special de Asociaţia „Piatra Şoimului”.
Programul a fost completat cu un spectacol folcloric, inclusiv un recital al Ansamblului „Ciprian Porumbescu” din Suceava, iar pentru publicul amator de grătare au fost rumeniţi mititei, fleicuţe, cârnăciori şi păstrăvi din belşug.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târgul lăptarilor a fost o reuşită.
 Vizualizări articol: 2467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Târgul lăptarilor a fost o reuşită3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu sters trimis de
( 5 oct 2009, 14:14:35
Comentariul ,,Ziaristi corupti" a fost sters deoarece nu respecta termenii si conditiile noastre. Comentariul nu are legatura cu subiectul articolului. (punctul 1 din termeni si conditii), nu foloseste un limbaj civilizat si contine calomnii (punctul 2 din termeni si conditii).

Deoarece utilizatorul Maxsuceveanu nu este la prima incalcare a regulilor noastre, la urmatoarea abatere se va aplica ultimul aliniat din regulamentul de postare a comentariilor (,,Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului")

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei