Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2009 - Anul XIV, nr. 227 (4213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Debut

Dr. Ursu a câştigat Cupa veterinarilor ecologişti la pescuit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Concursul de pescuit al medicilor veterinari ecologişti din Bucovina a debutat, sâmbătă, la prima sa ediţie, pe iazul de la Rusca, din comuna Dorna Arini.
Din cei aproximativ 80 de medici veterinari care au fost prezenţi, mulţi împreună cu familiile, 45 s-au înscris la concursul de pescuit păstrăv cu momeală vie. Întrecerea a avut două secţiuni, una de pescuit şi cealaltă de curăţat păstrăv, ambele organizate în două manşe. Locurile s-au tras la sorţi, câştigător urmând a fi desemnat cel care prinde primul 15 peşti. Departajarea între concurenţii care au atins concomitent acest obiectiv s-a făcut pe baza gramajului peştilor prinşi.
Încurajările colegilor de pe margine au fost în special pentru pescarii începători, care sâmbătă, la Rusca, au pus mâna pe o undiţă pentru prima dată în viaţa lor, dar care s-au descurcat mai mult decât onorabil şi au prins mai mulţi păstrăvi decât pescari cu pretenţii. Cum regulamentul concursului interzice orice ajutor acordat concurenţilor, eforturile pescarilor începători de a scoate păstrăvii prinşi din undiţă au făcut deliciul spectatorilor. Doctorul Sorin Melinte, de exemplu, de la Vatra Dornei, a văzut pentru prima dată o undiţă de aproape sâmbătă, dar norocul începătorului i-a adus în cârlig opt păstrăvi de toată frumuseţea.

 

Urmează Cupa ziariştilor şi Cupa inginerilor ecologişti

Câştigătorul premiului I, în valoare de 300 de lei, cu o captură de 15 păstrăvi în greutate de 7,68 kg, a fost dr. Dumitru Dan Ursu, de la Zvoriştea. Pe locul II, cu un premiu de 200 de lei, cu 15 păstrăvi în greutate de 7,39 kg, a fost dr. Ioan Cimpoieş, de la Broşteni, iar pe locul III, cu 100 de lei, tot cu 15 păstrăvi, dar cu 7,27 kg s-a plasat dr. Dorin Galan, de la Direcţia Sanitar-Veterinară Suceava. Atât în familia Ursu, cât şi Cimpoieş sunt toţi membrii pescari, copiii Cristian Ursu şi Alina Cimpoieş înscriindu-se şi ei în concurs. Alina a prins zece păstrăvi, iar Cristian opt.
Evenimentul a fost organizat de Colegiul Medicilor Veterinari filiala Suceava, care a acordat şi premiile, iar iazul a fost pus la dispoziţia pescarilor gratuit, de directorul DSVSA Suceava, dr. Petrea Dulgheru, căruia îi aparţine.
Dr. Dulgheru a mai oferit tuturor participanţilor un borş de păstrăv şi păstrăv la grătar, cu mămăliguţă, pregătite de un bucătar pe marginea iazului, din peşte scos chiar sâmbătă dimineaţa, cu plasa, din crescătorie.
„Scopul acestui concurs, astăzi, la prima ediţie, este de a promova apele şi munţii curaţi. Noi, veterinarii, cei care ne ocupăm de sănătatea animalelor şi a mediului, facem primul pas şi îi invităm şi pe alţii să ni se alăture”, a declarat dr. Dulgheru, la deschiderea evenimentului. Potrivit acestuia, după Cupa Medicilor veterinari ecologişti vor urma Cupa ziariştilor ecologişti şi Cupa inginerilor ecologişti.
Investiţia doctorului Petrea Dulgheru în amenajarea păstrăvăriei de la Rusca depăşeşte 10 miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dr. Ursu a câştigat Cupa veterinarilor ecologişti la pescuit .
 Vizualizări articol: 1333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
Dr. Ursu a câştigat Cupa veterinarilor ecologişti la pescuit4.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei