Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 sep 2009 - Anul XIV, nr. 221 (4207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Drama unui minor

Şocanta poveste a copilului de 13 ani violat de unchiul său

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un copil în vârstă de 13 ani din Frasin a trecut, o lungă perioadă de timp, printr-o cumplită experienţă, fiind abuzat sexual în repetate rânduri, în casa bunicii sale. Suspectul identificat de poliţie este chiar unchiul minorului, eliberat de aproximativ un an din penitenciar, după o lungă perioadă petrecută acolo. Poliţia speră să elucideze în timp cât mai scurt cazul, însă marea problemă care rămâne este cât de mult va fi afectat copilul de cumplita experienţă.

 

În localitatea Valea Seacă, de unde este copilul, toată lumea vorbeşte de grozăvia petrecută în comunitatea lor. Oamenii auziseră de mult zvonuri că minorul ar fi abuzat sexual, însă nici unul nu putea să fie convins că este adevărat.
Bărbatul acuzat de faptul că şi-a violat nepotul se numeşte Alexa Copiceac şi este în vârstă de 48 de ani. Copilul violat este fiul cel mare al surorii sale, femeia având doi copii din prima căsătorie şi încă doi cu actualul soţ.

 

Drama unui copil

Minorul şi-a petrecut vacanţa din acest an atât în casa părinţilor săi, cât şi în cea a bunicii din partea mamei. Lângă locuinţa acesteia stă şi unchiul copilului, Alexa Copiceac. Conform scenariului conturat de anchetatori, copilul a fost violat în mai multe rânduri în timp ce se afla în casa bătrânei.
Agresiunile sexuale asupra minorului au fost reclamate de părinţi şi în primăvara acestui an, însă vinerea trecută, când mama şi-a dus fiul la spital, a venit şi confirmarea. Medicul legist care l-a examinat pe copil a găsit urmele clare ale unei agresiuni sexuale, precizând că acesta prezintă „escoriaţie şi fisuri anale, leziuni recente care s-au putut produce în cadrul unui raport sexual anal”.
Băiatul a povestit anchetatorilor cum a fost violat în mai multe rânduri, pe parcursul ultimelor luni, precizând că individul care şi-a bătut joc de el este unchiul. Deşi se împotrivea şi se ruga să fie lăsat în pace, copilul nu putea scăpa din mâinile agresorului, povestindu-i în cele din urmă mamei coşmarul prin care trece.

 

Bărbatul nu recunoaşte nimic, dând vina pe tatăl vitreg al minorului

În cursul zilei de ieri, la Valea Seacă l-am găsit chiar pe suspectul din acest cumplit caz de viol. Poliţia a început urmărirea penală în cazul său, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, însă Alexa Copiceac este deocamdată cercetat în stare de libertate, el negând cu vehemenţă faptul că este autorul şi nefiind încă suficiente probe care să-l incrimineze clar.
„Nu eu l-am violat, cumnatul meu (n.r., tatăl vitreg al copilului, care îl are în îngrijire) îl ameninţă cu casa de copii pe băiat, ca să declare contra mea. Vrea să mă bage pe mine la puşcărie, ca să-mi vândă casa şi să-şi plătească datoriile. El îl violează pe copil de când avea zece ani”, declară unchiul acuzat de viol. Acesta a şi cerut să fie dus la detectorul de minciuni, pentru a se vedea că nu minte atunci când spune că nu el şi-a bătut joc de minorul de 13 ani.
El este susţinut în cele declarate şi de Floarea Copiceac, mama sa, respectiv bunica minorului violat, care se jură că băiatul s-a plâns că tatăl vitreg şi-a bătut joc de el, însă este influenţat să declare cu totul altceva.
În ciuda insistenţelor noastre, nu am reuşit să luăm legătura şi cu părinţii copilului. Aceştia nu se aflau acasă, iar la telefonul mobil aparţinând mamei, pe parcursul zilei de ieri nu a răspuns nimeni.



A stat 13 ani în închisoare, după ce şi-a omorât tatăl

În cursul zilei de azi, Alexa Copiceac urmează să fie supus testului cu detectorul de minciuni, anchetatorii sperând ca acesta să-şi recunoască în cele din urmă fapta.
Alexa Copiceac a stat în jur de 13 ani în mai multe penitenciare din ţară, după ce a fost acuzat că şi-a ucis tatăl. Pentru fapta sa el a fost condamnat la 17 ani de închisoare, fiind eliberat condiţionat în vara anului trecut. Dacă va fi găsit vinovat pentru viol, bărbatul riscă să stea din nou ani de zile după gratii.
Copilul de 13 ani urmează să fie consiliat psihologic, pentru a trece peste cumplita dramă din viaţa sa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şocanta poveste a copilului de 13 ani violat de unchiul său.
 Vizualizări articol: 3958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 7 voturi
Şocanta poveste a copilului de 13 ani violat de unchiul său2.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei