Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 sep 2009 - Anul XIV, nr. 221 (4207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Şcoala din Gălăneşti, prima din judeţ care se reabilitează cu fonduri POR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clădirea în care funcţionează Şcoala primară din satul Gălăneşti, construită spre sfârşitul secolului al XIX-lea, va fi supusă unor lucrări de reabilitare, extindere şi consolidare cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional – Axa 3, Domeniul major de intervenţie 3.4.
Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat joi, 17 septembrie, între primarul comunei Gălăneşti, Liviu Mironescu şi reprezentantul firmei Iosimar SRL Marginea.
Potrivit primarului, valoarea contractului este de 1.456.945,28 de lei, termenul de finalizare a lucrărilor fiind data de 1 septembrie 2010. Mironescu a subliniat că proiectul constă în extinderea actualului spaţiu al şcolii cu încă două clase, cancelarie şi grupuri sanitare, precum şi construirea unei clădiri pentru centrala termică. De asemenea, la mansardă vor fi amenajate spaţii pentru lectură şi o blibliotecă.
„Tot prin POR, şcoala va fi dotată cu materiale didactice diverse, calculatoare pentru un laborator informatic, cărţi pentru blibliotecă, sisteme de predare asistată de calculator (ansamblu calculator-softuri educaţionale-videoproiector) pentru fiecare clasă. Şcoala din Gălăneşti este prima din judeţul Suceava care se reabilitează cu fonduri prin POR, iar obiectivul general al proiectului este acela de a îmbunătăţi accesul elevilor din Gălăneşti la un proces educaţional performant şi de calitate, aproprierea de condiţiile educaţionale oferite de şcolile din mediul urban şi, de ce nu, de condiţiile oferite de şcolile din Uniunea Europeană şi de a mări şansele elevilor din comună de a participa la procesul de învăţământ la toate nivelurile, universitar şi postuniversitar”, a declarat primarul comunei Gălăneşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala din Gălăneşti, prima din judeţ care se reabilitează cu fonduri POR.
 Vizualizări articol: 1617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şcoala din Gălăneşti, prima din judeţ care se reabilitează cu fonduri POR5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei