Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2009 - Anul XIV, nr. 218 (4204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Campanie

Aproape 60 de câini vagabonzi, sterilizaţi în numai două zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zilnic, zeci de câini adunaţi de pe străzile Sucevei sunt sterilizaţi, în încercarea de a controla înmulţirea acestora, pe termen lung.
Campania de sterilizare a câinilor vagabonzi, iniţiată de Asociaţia ProAnima, în parteneriat cu fundaţia Vier Pfoten şi Primăria Suceava, a început de luni, numai în primele două zile fiind sterilizate aproape 60 de patrupede adunate de pe străzi.
“În fiecare zi, angajaţii primăriei adună câinii vagabonzi de pe străzi, din zonele unde s-au adunat mai mulţi, şi îi aduc la adăpost. Pe toţi îi sterilizăm şi îi deparazităm, le punem crotalii în ureche, dar numai o parte dintre ei, cei agresivi, mari, care fac probleme oamenilor, sunt păstraţi la adăpost, ceilalţi fiind returnaţi în stradă, din zona de unde au fost prinşi”, a declarat medicul veterinar Cătălin Rusu, care lucrează la adăpostul din lunca Sucevei, din partea ProAnima.
Unul dintre motivele pentru care o parte dintre câini sunt returnaţi în stradă e faptul că adăpostul este arhiplin, aproape 1600 de câini vagabonzi fiind adunaţi acolo şi îngrijiţi zi de zi.

 

Sterilizări gratuite pentru animalele de companie

Operaţiile de sterilizare au loc la sediul adăpostului de câini, amenajat în lunca Sucevei, fiind făcute de doi doctori de la Vier Pfoten, unul de la ProAnima şi unul din partea Primăriei Suceava.
“Aşteptăm cât mai mulţi oameni să vină să aducă animalele lor de companie la sterilizat, fie că sunt câinii ori pisicile pe care le ţin în locuinţele lor sau animale din preajma blocului, de care au grijă. Sterilizarea lor este gratuită, iar animalele le sunt returnate a doua zi, după ce stau sub observaţia doctorilor”, a spus viceprimarul Sucevei Lucian Harşosvchi.
Pentru programări, sucevenii pot suna la numerele de telefon 0745971398, 0743575255 sau 0745800063.
Actuala campanie de sterilizare mai durează până la finele săptămânii viitoare, aceasta urmând să fie continuată anul viitor, cu o echipă mult mai numeroasă, de la fundaţia Vier Pfoten.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 60 de câini vagabonzi, sterilizaţi în numai două zile.
 Vizualizări articol: 1618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Aproape 60 de câini vagabonzi, sterilizaţi în numai două zile4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei