Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2009 - Anul XIV, nr. 216 (4202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Tur de forţă

Ion Lungu, prezent la începerea anului şcolar în toate cartierele Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a fost prezent ieri la festivităţile de deschidere a anului şcolar la şapte unităţi de învăţământ, din Obcini, George Enescu, Zamca, Iţcani şi Burdujeni.
Turul de forţă al edilului şef al municipiului reşedinţă de judeţ a început de la ora 8 dimineaţa, la Şcoala nr. 8 din cartierul George Enescu.

 

Prima sală de sport din Obcini

Următoarea oprire a fost la Şcoala nr. 9 „Ion Creangă”, din cartierul Obcini, unde, de ieri, sute de elevi au la dispoziţie o sală de sport modernă, spaţioasă şi bine dotată cu cele necesare practicării activităţilor sportive.
Investiţia, în valoare de aproape 2,5 milioane de euro, a fost inaugurată ieri, în prezenţa unei mulţimi impresionante de elevi şi părinţi.
“Mulţumesc lui Dumnezeu că îmi văd visul împlinit, acum, după zece ani de aşteptare. Îmi doream o sală de sport pentru această şcoală încă de când aici creştea porumbul. Fără sprijinul Consiliului Local şi al primarului Ion Lungu, nu se făcea nimic aici, piedicile erau foarte mari”, a spus Constantin Mărginean, cel care a condus această unitate de învăţământ ani la rând şi s-a zbătut pentru ca sala de sport să fie realizată.
“Astăzi, un vis a devenit realitate, pentru că aveţi o sală de sport modernă în cartierul Obcini. Să o stăpâniţi sănătoşi!”, le-a transmis Lungu elevilor şi părinţilor prezenţi în sală.
La eveniment a fost prezent şi adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean Virginel Iordache, care a transmis un mesaj special cadrelor didactice, de a se înarma cu multă răbdare şi de a se dedica vocaţiei lor, de transmitere a cunoştinţelor noilor generaţii.

 

Şcoală – model pentru învăţământul privat

Nici învăţământul privat din Suceava nu a fost neglijat, şeful municipalităţii sucevene fiind prezent la deschiderea anului şcolar şi la Şcoala Filadelfia, din cartierul Zamca.
“Această şcoală este un model demn de urmat pentru învăţământul privat şi cel de stat, iar prin adoptarea noii legi a Educaţiei, sper să se creeze cadrul legislativ prin care astfel de şcoli să poată primi spijin şi de la stat”, a spus Lungu
Vizita sa a continuat apoi la singura şcoală din cartierul Iţcani, Şc. Nr. 7, unde au fost făcute mai multe investiţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de învăţământ.

 

Cea mai mare şcoală din Suceava, , Şc. Nr. 11 „Miron Costin”

La fel ca în fiecare an, primarul Sucevei a ţinut să fie prezent şi la deschiderea de an şcolar a celei mai mari şcoli din judeţ, Şc. Nr. 11 „Miron Costin”, din Burdujeni, unde învaţă peste 1.200 de copii, aici fiind anual alocate fonduri consistente pentru modernizare.
Curtea şcolii s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulţumea de elevi şi părinţi, iar din cauza emoţiilor şi a aglomeraţiei, un elev din clasele primare a leşinat, fiind dus într-o sală de clasă pe braţele celor care i-au sărit în ajutor.
“Vin cu bucurie, plăcere şi emoţie, pentru al şaselea an consecutiv, la cea mai mare şcoală din Suceava. Nu e cea mai mare doar cantitativ, ci şi calitativ, după cum o demonstrează performanţele obţinute. Nu este o şcoală de cartier, de periferie, cum se considera până nu demult, ci o şcoală de nivel european. Aici este kilometrul zero al cartierului Burdujeni”, le-a spus Lungu părinţilor, copiilor şi cadrelor didactice.

 

Grădiniţă nouă, cu 400 de locuri şi cu program prelungit

O altă investiţie care a fost inaugurată ieri, în zi de sărbătoare, a fost Grădiniţa cu program prelungit „1,2,3”, cu 400 de locuri, de pe strada Tineretului, din cartierul Burdujeni. După ce a tăiat panglica inaugurală, primarului Sucevei i-a fost înmânată, în mod simbolic, cheia instituţiei de învăţământ.
O altă grădiniţă vizitată ieri de primarul Ion Lungu a fost „Prichindelul”, care, cu bani de la stat şi de la bugetul local, a fost extinsă şi modernizată.



150 de ani de învăţământ la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”

Ziua de ieri a marcat şi începerea celui de-al o sută cincizecilea an de învăţământ preuniversitar performant la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, care, de-a lungul timpului, a format o mulţime de personalităţi şi oameni de valoare, care s-au afirmat profesional nu doar în România, ci în întreaga lumea.
La deschiderea de an şcolar a acestei prestigioase unităţi de învăţământ a fost prezent viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu, prezent la începerea anului şcolar în toate cartierele Sucevei.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 7 voturi
Ion Lungu, prezent la începerea anului şcolar în toate cartierele Sucevei3.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Penibil trimis de
(15 sep 2009, 13:24:32
Penibil Penibil Penibil!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei