Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2009 - Anul XIV, nr. 213 (4199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Standarde înalte

Echipamente antitero de 100.000 de dolari, donate de americani poliţiştilor suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Echipamente antitero de ultimă generaţie, în valoare de aproximativ 100.000 de dolari, vor intra în cel mai scurt timp în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, printr-o donaţie oferită de omologii din poliţia statului american Florida.
De la începutul acestei săptămâni, trei şerifi de la poliţia din Broward County Florida, din care doi specialişti de la departamentul Bomb Squad, echivalentul Grupei Pirotehnice de la structurile de poliţie din România, sunt oaspeţii conducerii IPJ Suceava, în cadrul unui schimb de experienţă profesională.
În prima parte a săptămânii, cei trei specialişti americani le-au prezentat poliţiştilor suceveni de la Grupa Pirotehnică (cea care intervine atunci când în judeţ este semnalată o alarmă cu bomba) o serie de noţiuni teoretice legate de munca lor, după care s-a trecut la aplicaţii privind detonarea de explozivi ori de bombe, în diferite medii: câmp deschis, clădiri, locuri aglomerate etc.
După ce ieri americanii şi sucevenii au executat antrenamente în poligonul de la Mihoveni aparţinând Jandarmeriei Suceava, astăzi oaspeţii vor face şi o evaluare a Grupei Pirotehnice a IPJ Suceava, ocazie cu care vizita acestora se va încheia.

 

Două veste antibombă, piesele de rezistenţă ale donaţiei

În ceea ce priveşte echipamentele care vor ajunge la Suceava, este vorba de două costume antibombă ultrasofisticate, de aproximativ 100 de kilograme fiecare, poliţiştii de la Grupa Pirotehnică a IPJ Suceava urmând a mai fi dotaţi cu câteva zeci de veste antiglonţ, şi de aplicaţie, pentru antrenamente.
„Cele două costume antibombă reprezintă dotări care nu mai există la nici o Grupă Pirotehnică din cadrul Inspectoratelor de Poliţie din ţară”, a precizat subcomisarul Alin Botezatu, ofiţer de relaţii internaţionale în cadrul IPJ Suceava.
Donaţiile au fost obţinute în urma demersurilor făcute de Ioan Nicuşor Todiruţ, inspectorul şef al IPJ Suceava, în baza bunelor relaţii existente între cele două structuri de poliţie.
Trebuie spus că printre cei trei poliţişti din Florida prezenţi la Suceava se află şi Traian Breabăn, şerif în Florida, însă la origine bucovinean din Marginea.
Acesta a plecat în America în 1997, în baza unui contract pentru a lucra ca bodyguard profesionist la un om de afaceri, stabilindu-se între timp peste ocean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echipamente antitero de 100.000 de dolari, donate de americani poliţiştilor suceveni.
 Vizualizări articol: 1459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Echipamente antitero de 100.000 de dolari, donate de americani poliţiştilor suceveni5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lumea a treia trimis de
(11 sep 2009, 11:34:19
Nu aratam in fata americanilor , un popor din lumea a treia? Si mai avem pretentii la scoaterea vizelor?
2.   Asistentul medical trimis de
(11 sep 2009, 21:38:57
ce cauta ****ul ala de asistent medical akolo...ala trebuia dat afara de ceva vreme, de cand a fugit vo 2 zile in strainatate si politia a consumat zeci de litri de carburant pentru cautarea lui.....si o gramada de ore suplimentare platite la pulivara.....ce obosit, ce ratat, .....cum sa nu fie politia de rasul curcilor:))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei