Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2009 - Anul XIV, nr. 212 (4198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Trafic blocat

Viteza de circulaţie în Suceava este de 3,1 km/h

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

A început nebunia! Calea Unirii, principala legătură dintre centrul oraşului şi cartierul Burdujeni, a fost gâtuită ieri pe un sens de mers, din zona Bazarului până la Carrefour. Urmarea a fost previzibilă, iar mii de suceveni au fost obligaţi să-şi petreacă ore bune în maşini înainte de a vedea cum arată casa.

 

Calvarul şoferilor a început la scurt timp după orele prânzului. După mai multe controverse legate de modul în care au semnalizat zona, muncitorii au închis sensul de mers dinspre Centru spre Burdujeni, pe porţiunea Bazar - Carrefour, şi s-au apucat de săpături. În scurt timp, cozile de maşini au atins mai bine de cinci kilometri, până la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, respectiv până la ieşirea din Burdujeni spre Plopeni şi până sus în Burdujeni sat.
Fără vreo speranţă de a înainta mai rapid decât le permitea coloana, şoferii au reacţionat în mod diferit. Unii au claxonat, alţii au înjurat, iar alţii au părut resemnaţi cu situaţia.
„M-am obişnuit deja cu acest trafic infernal. Mă înarmez cu răbdare şi merg mai departe”, a mărturisit Sergiu Filote, unul dintre şoferii prinşi în trafic.
Alţii l-au îndemnat pe primarul Ion Lungu să vină la faţa locului să vadă ce se petrece. Nu au lipsit nici soluţiile aruncate printre geamurile deschise: „Să lucreze şi ziua şi noaptea, să termine mai repede”.

 

Poliţiştii de la Circulaţie, ţinta injuriilor

Dintre miile de şoferi care au circulat ieri pe străzile din Suceava, o parte au găsit de cuviinţă să-şi reverse nervii asupra poliţiştilor de la Rutieră postaţi în toate intersecţiile importante pentru a ajuta la fluidizarea traficului.
„Am primit mai multe înjurători decât în toată viaţa la un loc. Prea multe nu se pot face, pentru că spaţiul este limitat şi soluţii alternative nu există”, a explicat unul dintre poliţişti.
Deşi lucrările ar trebui finalizate în câteva săptămâni, mulţi şoferi s-au arătat neîncrezători şi au dat ca verdict luna decembrie pentru un trafic aproape normal.

 

Distanţa de 1,8 km, parcursă în 35 de minute

Din cauza aglomeraţiei, viteza de circulaţie a fost mai mică şi faţă de cea dezvoltată de o persoană matură la mersul pe jos. Cronometrat, de la intersecţia străzilor Petru Rareş şi Mirăuţi şi până la sensul giratoriu de la Bazar am făcut 35 de minute. Pentru cei 1,8 km înseamnă o viteză de 3,08 km/h. Un alt şofer care venea de la Galleria Mall a precizat că a avut nevoie de o oră şi jumătate pentru a ajunge în acelaşi punct. În aceste condiţii, înarmaţi-vă cu răbdare, tutun şi nervi de oţel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viteza de circulaţie în Suceava este de 3,1 km/h.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Viteza de circulaţie în Suceava este de 3,1 km/h5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nebunie! trimis de
(10 sep 2009, 11:20:38
Deci ieri dupa orele 15.00 te sufocai in trafic ,am vrut sa joc table cu un participant la trafic de pe banda 2 insa omu stia SAH,am facut vre-o 55 min de la McDonald`s pina in Bdj. Ce vina au politisti,se ei pot sa pocneasca din degete si se construieste o noua artera de circulatie?! Ei incercau sa faca in asa fel incat sa se circule cat de cat,ca daca nu erau nici ei chiar ca se ducea dracului totul.Am observat ca nu destul ca e aglomerat dar mai sunt si uni soferi care nici ca vor sa-si vada de treaba lor,inteleg ca sunt nervosi si agitati, si iti taie calea,se baga aiurea de pe o banda pe alta(unde era loc), cer explicatii de la agentii de circulatie in timp ce in spatele lor fac ditamai coloana,atunci sunt uni cei mai corecti si ii arata politistului ca alt partcipant la trafic nus ce regula de circulatie a incalcat si uite asa nu destul ca se circula prost din cauza lucrarilor dar trebuie sa se mai gaseasca si cate un istet sa ajute la HAOSUL din trafic!
1.1  RE: Nebunie! trimis de
(10 sep 2009, 11:45:58
Azi e mai rau. Am facut 1/2 de ora doar de la intrarea in oras dinspre Plopeni pana la calea ferata din fata benzinariei Negru. Pe Gh Doja dimineata la 7-8 era acceptabil, insa pe la 10 deja coloana de masini INSPRE Radauti sau Scheia se intindea de la semaforul ala mobil pana in giratoriu la Orizont. DEZASTRU! Mai bine lasam naibii masina si mergem pe jos, cred ca ajungem in 1/2 din timpul necesar unui sofer...
1.2  RE: Nebunie! trimis de
(10 sep 2009, 12:48:13
Crd ca astia ne vor ecologisti si ne incurajeaza sa mai m,ergem si pe jos,lucru ce nu e rau,insa sunt unele treburi care necesita folosirea masinii...!))
2.   Primarele se gandeste doar la lovele trimis de
(10 sep 2009, 15:09:14
Numai bine se blocheaza circulatia pentru 14 septembrie cand incepe scoala. Bravo, domnule Lungu, ati condus foarte bine programarea lucrarilor. Degeaba va laudati dumneavostra ca sunteti diriginte de santier, dar sunteti un diriginte slab, foarte slab, mai bine va faceti sepuku sau harakiri, dar de unde onoare la dumneavoastra?
2.1  RE: Primarele se gandeste doar la lovele trimis de
(10 sep 2009, 16:02:13
Un diriginte corigent la DIRIGINTIE!!!!
2.2  RE: Primarele se gandeste doar la lovele trimis de
(10 sep 2009, 17:07:20
Primarul a facut cat s-a priceput.

Mai mult nu poate.

Vina este a noastra pentru ca l-am votat.

Cineva a spus: ce ai face tu in locul primarului. I-am raspuns: as fi gandit mai bine strategia de inlocuire a conductelor. Asa cum am stat 50 de ani, mai puteam sa stam inca un an, sau as fi inceput lucrarile mai din timp. Daca nu as fi avut fonduri, atunci as fi mers pe zone, dar in nici un caz nu toate de-odata.

Suceava este un oras, nu un imas unde sa incepi sa cosesti asa cum ti se nazare.
2.3  RE: Primarele se gandeste doar la lovele trimis de
(10 sep 2009, 20:50:42
Cred ca cel mai bun comentariu ar fi sa spun idem Alexx.F corect,daca a vazut ca nu e in stare nici sa stupe gropile facute pana acum pt ce mai deschis front si pe Calea Unirii?Luati ex pe Stefanita Voda unde le-au crapat un piston la un excavator si s-a dus draq toata lucrarea se uita unul la altul ca Becali la oi!Daca stati oriunde langa cei care ar trebui sa asude muncind veti vedea cum se lucreaza!Din timpul de lucru in mod obiectiv va spun se lucreaza undeva la 50%.Daca vor fi gata lucrarile la timp?Intrebati-l pe comandantul suprem al planificarilor,era f increzator la o emisiune de la antena 1,cu aroganta-i specifica ii lua imediat maul interlocutorului de la telefon.Cred ca nu are parte decat de intrebari care ii convin,as vrea sa stea fata in fata cu niste oameni care fac presa adevarata,cum sunt si pe la voi draga Monitorule,cand se vrea!!!
3.   Variante?? trimis de
(10 sep 2009, 21:01:00
Spunea planificatorul sef ca sa alegeti variante ajutatoare:exemple f multe--Gh Doja adica,dar si acolo se circula la fel de inspirat pe o singura banda si cu semafor de lucru.O mica idee pt cine e f grabit pot sa ii sugerez sa o ia pe prima straduta dupa pod la dreapta(slt Turturica,prima la stanga pe Campului,iese in Mitocului apoi stanga spre Al Ghica adica soseaua spre Siret.Drumul nu este stralucit(Campului)dar....Alte cai ce ne poate recomanda planificatorul??Caile Domnului cred.Ba da,puteti sa o luati pe la cetate-Udesti,Veresti,Dumbrave Bj.Veti ajunge mai repede cu siguranta,poate faceti si un popas la Prelipca la casa memoriala a intai statatorului comunei noastre.Multe succesuri pe autostrazile patriei noastre.Sa circulati bine pana cand o sa se spuna stop joc!
4.   Cine asculta de politisti trimis de
(10 sep 2009, 21:09:30
Cand am trecut prin zona intersectiei cu Traian Vuia, politistii recomandau soferilor sa foloseasca varianta prin Itcani dar nimeni nu ii asculta. Oricum cred ca cei care aveau treaba dincolo de pasarela peste calea ferata ar fi ajuns mult mai rtepede prin Itcani. Parerea mea este ca si scuarul din mijlocul soselei incurca foarte mult circulatia, era mult mai fluid traficul cand nu erau aceste scuare aparute prin tot orasul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei