Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 aug 2009 - Anul XIV, nr. 203 (4189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   2 fişiere video

Sărbătoare

Sute de credincioşi, prezenţi la sfinţirea Bisericii Sf. Dumitru din Hănţeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Câteva sute de credincioşi au participat ieri la sfinţirea Bisericii Sf. Dumitru din comuna Hănţeşti. Slujba de sfinţire a bisericii şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un sobor impresionant de preoţi.
Adunaţi în număr mare chiar de la primele ore ale dimineţii, credincioşii din Hănţeşti, dar şi din localităţile limitrofe, l-au întâmpinat pe ÎPS Pimen cu buchete de flori.
Primarul comunei Hănţeşti, inginerul Filaret Galan, a rostit câteva cuvinte de bun venit în faţa ÎPS Pimen, amintindu-i că, în urmă cu opt ani, în ziua Împăraţilor Constantin şi Elena, pe 21 mai 2001, se punea piatra de temelie la această sfântă biserică. Primarul comunei i-a înmânat Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor o carte cu monografia comunei, invitându-l să guste, după cum este tradiţia la români, din pâine şi sare, semn de ospitalitate.
După acest moment, credincioşii, tineri şi vârstnici, i-au oferit buchete de flori arhiereului, primind în schimb binecuvântarea acestuia.

 

Trecerea prin Sfântul Altar

După slujba de sfinţire a bisericii, soborul de preoţi şi diaconi, împreună cu ÎPS Pimen, au ieşit din biserică şi au urcat pe o scenă special amenajată în curte, în mijlocul credincioşilor, unde s-a săvârşit Sfânta Liturghie.
În acest timp, credincioşii au avut posibilitatea să treacă prin Sfântul Altar, moment unic pentru femei, de a se ruga şi de a atinge Sfânta Masă.
Biserica Sf. Dumitru va fi deschisă toată săptămâna, pentru ca toţi creştinii doritori să aibă posibilitatea să se închine şi să treacă prin Sfântul Altar.

 

„O adevărată şcoală a preoţiei se poate face şi ctitorind o biserică”

La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh Dan Gheorghiţă a spus că „o adevărată şcoală a preoţiei se poate face şi ctitorind o biserică”. „Am experimentat unele din concluziile care se desprind din Sfânta Scriptură: nimic nu este întâmplător, ci toate sunt purtarea de grijă a lui Dumnezeu; acolo unde este credinţă, toate sunt cu putinţă; adevărata Împărăţie a Cerurilor se află în inimile oamenilor simpli; o şansă de a fi un adevărat păstor este aceea în care păstorul se identifică cu turma, sfârşind prin a o iubi din tot sufletul; iubirea de Dumnezeu şi de semeni schimbă lumea; omul sfinţeşte locul, dar numai cu ajutorul lui Dumnezeu; nu este bine să-ţi judeci aproapele; deşi înrobiţi de slăbiciuni sufleteşti, mulţi oameni au dat tot ceea ce au avut pentru a se ridica această biserică; am văzut cât de adevărate sunt cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos când ne-a dat pilda despre mulţi chemaţi, dar puţini aleşi”, a spus, în faţa mulţumii, preotul Gheorghiţă, foarte apropiat şi preţuit de oamenii din parohia sa.
El a mai adăugat că s-a mirat „cum puţinii bani ai văduvei au putut realiza atâtea lucruri. Am trăit ceea ce spune psalmistul în cuvintele. <Râvna Casei Tale m-a mâncat>. Am cunoscut tristeţea Tatălui care şi-a văzut unul dintre fii promiţând, dar nerespectându-şi cuvântul şi am simţit bucuria Lui atunci când, deşi refuzat la început de al doilea fiu, acesta a făcut voia Sa; am văzut şi cum cel rău încearcă să zădărnicească, sau măcar să umbrească un lucru atât de măreţ”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de credincioşi, prezenţi la sfinţirea Bisericii Sf. Dumitru din Hănţeşti.
 Vizualizări articol: 2299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Sute de credincioşi, prezenţi la sfinţirea Bisericii Sf. Dumitru din Hănţeşti4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei