Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 aug 2009 - Anul XIV, nr. 201 (4187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Nemulţumiri

Protest spontan la Centrul de Transfuzii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tăierea de sporuri salariale însumând 36%, operată începând cu 1 iulie, i-a nemulţumit pe angajaţii Centrului Judeţean de Transfuzii Sangvine Suceava, care, ieri, au recurs la acţiuni de protest. La ora 11.00, salariaţii unităţii s-au adunat în holul principal de la etajul I, iar în prezenţa reprezentanţilor mass-media şi-au făcut publice ofurile.
„Nu am fost anunţaţi în prealabil. Lucrătorii din reţeaua de transfuzie au un salariu cu mult diminuat faţă de colegii din spitale, care îşi primesc absolut toate drepturile, inclusiv tichetele de masă, de care noi n-am beneficiat niciodată”, a declarat asistenta şefă, Geta Solonaru.
Ea a explicat că angajaţii Centrului de Transfuzii sunt supăraţi fiindcă au pierdut sporul de periclitate de 15%, sporul de unitate de 10% şi sporul de prevenţie de 11%, după ce de la începutul anului au tot pierdut bani la salariu prin faptul că nu li s-au mai acordat salariile de merit, prima trimestrială de 2% şi prima de stabilitate.

 

Ameninţă cu demisiile sau pensionarea

„Noi lucrăm cu sânge netestat. Mănuşile nu protejează suficient, nu sunt din tablă, iar acul trece prin ele. Sunt cel mai vechi angajat al unităţii, iar după 35 de ani de muncă am ajuns la un salariu de 1.032 de lei. Cine poate trăi din aceşti bani?”, se întreabă Geta Solonaru.
“Majoritatea avem peste 20 de ani vechime. Un om se formează foarte greu, iar la banii ăştia nu vine nimeni să lucreze. Prefer să mă pensionez dacă după 32 de ani de muncă merg acasă cu 750 - 800 de lei. Foste colege de-ale mele au 1.000 de lei pensie, în timp ce eu vin la serviciu pentru mai puţin, am răspundere şi stres. Aici nu vine omul să îţi bage ceva în buzunar după ce ţi-a dat 400 ml de sânge”, punctează un alt cadru sanitar
“Ne dăm demisia. Am fost marginalizaţi. Un medicament, dacă nu-l ai, îl înlocuieşti cu altul, însă sângele nu ai cu ce, nu se poate sintetiza”, completează o altă angajată.

 

Programul de lucru nu a fost afectat

Lucrătorii de la Centrul de Transfuzii au adăugat că muncesc în condiţii grele din cauza restructurărilor de personal din ultimii ani, cel mai dificil fiind în perioada concediilor. Ei au ţinut să precizeze că protestul lor nu a afectat activitatea unităţii, programul de lucru desfăşurându-se normal.
„Se asigură urgenţele, se fac gărzi. De dimineaţă am avut 20 de donatori, şi chiar două colege ale noastre au donat sânge. Noi ştim că este benefic şi pentru cel care donează, nu doar pentru cel care primeşte sângele”, a mai spus asistenta şefă.
Centrul de Transfuzii Sangvine Suceava numără 28 de salariaţi. Unitatea asigură sânge pentru tot judeţul, iar în sezonul rece şi pentru spitalele din Cluj şi Târgu Mureş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest spontan la Centrul de Transfuzii Suceava.
 Vizualizări articol: 799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Protest spontan la Centrul de Transfuzii Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei