Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2009 - Anul XIV, nr. 200 (4186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Proiect

Peste 28 de milioane de euro pentru schimbarea la faţă a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cel mai mare proiect de refacere urbanistică a municipiului Suceava, în valoare de peste 28 de milioane de euro, va fi astăzi supus aprobării aleşilor locali.
Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) ar atrage o finanţare nerambursabilă de peste 22 de milioane de euro, bani europeni, în vreme ce contribuţia de la bugetul local ar fi de numai 1,5 milioane de euro.
PIDU are cinci mari componente, dintre care, cea mai valoroasă este cea de reabilitare străzi, poduri şi pasaje, modernizare parcuri şi creare de staţii modulare de transport public, în valoare de aproape 15 milioane de euro.
Reabilitarea zonei centrale a municipiului Suceava, prin crearea de parcări subterane şi refacerea pietonalului şi a unor străzi, cuprinde lucrări în valoare de 8,7 milioane de euro.
Modernizarea iluminatului public pe principala arteră de circulaţie a Sucevei cuprinde finanţări de 2,7 milioane de euro, în vreme ce realizarea centrului pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene se ridică la aproape 2 milioane de euro.
O sumă de aproximativ 600.000 de euro este prinsă pentru măsuri de creştere a siguranţei cetăţenilor şi prevenire a criminalităţii, prin montarea de echipamente de supraveghere în zeci de locuri din municipiul Suceava.
“Vrem ca în data de 31 august să depunem la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est acest proiect amplu, care va schimba faţa municipiului Suceava, în special pe partea de infrastructură”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Lucrările prevăzute în PIDU ar urma să fie începute în 2010, în funcţie de acordarea finanţărilor şi organizarea licitaţiilor necesare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 28 de milioane de euro pentru schimbarea la faţă a Sucevei.
 Vizualizări articol: 872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste 28 de milioane de euro pentru schimbarea la faţă a Sucevei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fronda trimis de
(28 aug 2009, 09:43:58
Spiritul de fronda ptr alesii locali,se materializeaza astazi odata cu lansarea campaniei"sa cheltuim sumele nerambursabile".Asta stim,asta facem.Daca s-ar cheltui cu folos,as spune un "bravo'!In "comuna" Suceava,localitate transformata in comuna de actualii alesi,se cauta orice prilej de a "ciupi" din sumele alocate.Cum,o sa spuneti?Foarte usor!Incredintari directe,licitatii trucate,ce in documente sunt cat se poate de "legale si corecte",etc.Lucrarea aia o fac ai tai,astea 2 ai mei,cealalta este a ta si iata cum intra in conturile lor,sumele provenite din fondurile europene.Apoi,fuga la tv sau in mass-media ptr laude,am facut, am dres,am rezolvat,etc!Continui eu-"m-am inbogatit eu si rudele",am lasat si ptr "derbedeii politici" si "trepadusii" din partide cate ceva.Astfel ar trebui sa spuna alesii locali si judeteni.Ce frumos este momentul cand primeste sumele,ca mai apoi sa convoci CL majoritar imediat si sub sloganul "au venit euroii-sa purcedem la imbogatire".
2.   Deranj trimis de
(29 aug 2009, 10:09:37
Ramane in picioare observatia ca tot ce nu convine unora mai bine sa nu fie vizibil,nu-i asa draga Monitorule?dispar comentariile care provoaca indigestii la greu?Cel mai bine ar fi sa batem toti din palme si sa dam din codita fericiti ca ni se promite atata lapte si miere,desi tot la fel ni s-a promis si acum 5 ani,apoi acum un an la alegeri,si iata rezultatul,orasul arata exact cum ati spus in urmatorul dv articol,dle Romega cu haos in trafic,cu strazi ce par a fi fost bombardate,cu blocuri aparute pe marginea trotuarelor si fara locuri de parcare cum ar fi prevazute de lege!Pt dv ma bucur ca nu vi s-a cenzurat articolul,pt ca este absolut real tot ce ati scris.Ati mai spus odata ca nu se cenzureaza nimic din ceea ce este adevarat si corect,sunteti sigur de asta?Vedeti ca va intreb f politicos acest lucru,pt ca stiu ca am comentarii ardeiate dar nu cred ca sunt necivilizate sau fara obiect.In cazul cand nu doriti sa apara acele comentarii dezactivati contul,no p.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei