Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2009 - Anul XIV, nr. 199 (4185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Clipe de coşmar

Bătrâni şi copii intoxicaţi cu fum, după un incendiu la un bloc de garsoniere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu izbucnit ieri la prânz într-un bloc de garsoniere din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava a creat panică printre zeci de locatari, cinci persoane, bătrâni şi copii, fiind intoxicate cu fum. Intervenind prompt, pompierii au reuşit să salveze la timp oamenii din bloc, o parte dintre ei având nevoie de măşti de oxigen pentru a putea fi scoşi afară, prin fumul gros care cuprinse scara blocului.

Printr-un apel la numărul unic de urgenţe 112, înregistrat la ora 12.42, o persoană a anunţat că o garsonieră de la etajul II al blocului numărul 4, de pe strada Privighetorii, este cuprinsă de flăcări.
Echipele de pompieri de la Detaşamentul Suceava deplasate imediat la faţa locului au găsit un incendiu puternic, declanşat în garsoniera lui Constantin Ciobanu, de 67 de ani, ce ameninţa să se propage şi la celelalte locuinţe de pe palier, cât şi la cele de la etajele superioare.
Un fum gros cuprinsese deja întreaga scară a blocului, astfel că mulţi dintre locatari rămăseseră blocaţi în locuinţe, ieşind la balcoane pentru a nu fi sufocaţi de fumul care pătrunsese şi în apartamente.
16 persoane au fost evacuate de pompieri din bloc, cinci dintre ele necesitând acordarea de îngrijiri medicale. Proprietarul garsonierei incendiate şi o vecină de 66 de ani au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, ambii intoxicaţi cu fum, din fericire fără a avea însă şi arsuri pe suprafaţa corpului.

 

Spaţii înguste, uşi blocate, fum şi gaze toxice

Intervenţia pompierilor a fost una deosebit de dificilă şi cu grad ridicat de periculozitate.
„La sosirea la faţa locului era un fum foarte dens la nivelul etajelor doi şi trei. Am trecut în primul rând la evacuarea persoanelor. Am găsit oameni şi copii care erau în pericol de intoxicare, de asemenea am salvat şi o persoană care venise din schimbul trei şi se odihnea în locuinţă.
Intervenţia a fost foarte dificilă din cauza spaţiilor înguste, a uşilor blocate şi a fumului şi a gazelor toxice”, a declarat maiorul Romeo Marţolea, comandantul Detaşamentului de Pompieri Suceava.

 

O priză defectă

În urma anchetei demarate de pompieri rezultă că focul s-a declanşat din cauza unui scurtcircuit apărut la o priză defectă, produs în locuinţa lui Constantin Ciobanu. Acesta a povestit că, în momentul în care a izbucnit incendiul, dormea, când s-a trezit flăcările pornite de la priză fiind deja extinse pe pereţi.
Omul abia a reuşit să se iasă din locuinţă, ajutat şi de un vecin.
Cele mai multe bunuri din garsoniera acestuia au fost distruse de incendiu, pompierii estimând valoarea pagubelor la aproximativ 5.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrâni şi copii intoxicaţi cu fum, după un incendiu la un bloc de garsoniere.
 Vizualizări articol: 745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Bătrâni şi copii intoxicaţi cu fum, după un incendiu la un bloc de garsoniere4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei