Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 aug 2009 - Anul XIV, nr. 197 (4183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

După inundaţiile din 2008

Stadionul refăcut din Frasin a fost sfinţit ieri de patru preoţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Stadionul din oraşul Frasin, distrus de râul Moldova la inundaţiile din vara trecută, a fost refăcut şi sfinţit, ieri, în cadrul unei ceremonii religioase oficiate de preoţii din parohiile din Frasin şi din satele suburbane.
La eveniment au participat primarul de Frasin, Marinel Bălan, echipele de fotbal Avântul Frasin şi Unirea Boroaia, precum şi suporterii acestora, generalul în rezervă Ioan Lucan, fost locţiitor al comandantului trupelor de grăniceri din România, în calitate de fiu al localităţii, şi şeful poliţiei locale, comisar şef Florin Rotaru.
Potrivit primarului Bălan, cea mai mare parte a costurilor pentru refacerea stadionului şi tribunei, circa trei miliarde de lei vechi, a fost suportată de firma Eurostrade, iar de la bugetul local s-au plătit doar 200 de milioane de lei vechi.
La ceremonia religioasă, rugăciunile pe stadion au fost rostite de preotul din Frasin, Gheorghe Ianovici, acompaniat de preoţii din Doroteia şi Bucşoaia iar majoritatea spectatorilor din tribune au ascultat slujba în picioare.

 

Primul meci pe stadionul refăcut s-a jucat cu tribuna plină

La final, preotul l-a felicitat pe primar „pentru această frumoasă realizare”, arătând că „omul, cât este în viaţă, trebuie să facă mişcare” şi a stropit cu agheasmă nu numai locul sortit a aduce cât mai multe victorii echipei locale de fotbal, ci şi tribuna cu spectatori şi grătarul încins de alături, din care fumul cărbunilor pregătiţi pentru mici se împletea jucăuş cu cel al tămâiei din cadelniţă. „Să trăiţi părinte şi primarului să-i dea Dumnezeu sănătate”, a fost mulţumirea venită din tribune.
După fotografia de grup făcută de primarul Marinel Bălan cu echipa de fotbal, arbitrul a fluierat începerea meciului din campionatul judeţean al ligii a patra dintre echipele Avântul Frasin şi Unirea Boroaia, cu fotbaliştii de la Avântul îmbrăcaţi în echipament verde strălucitor, furnizat gratuit tot de Eurostrade.
După meci, pe stadion a fost programat un spectacol susţinut de copii din Frasin şi o petrecere câmpenească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stadionul refăcut din Frasin a fost sfinţit ieri de patru preoţi.
 Vizualizări articol: 3631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stadionul refăcut din Frasin a fost sfinţit ieri de patru preoţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei