Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2009 - Anul XIV, nr. 175 (4161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Alertă

Au apărut primele cazuri de gripă porcină la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Gripa porcină a lovit şi judeţul Suceava, primele cazuri de îmbolnăvire fiind comunicate ieri de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică. Boala a fost depistată iniţial la un copil de doi ani venit cu avionul din Statele Unite ale Americii, după o escală la Londra, ulterior diagnosticul de gripă porcină fiind confirmat şi la trei membri ai familiei, respectiv mama, bunica şi bunicul.
Atât minorul, cât şi cei trei adulţi au fost internaţi pentru tratament de specialitate la o clinică din Iaşi, în prezent starea lor de sănătate fiind bună.

 

Minorul, investigat de un pediatru sucevean care nu a dat importanţă cazului

Ieri, în conferinţă de presă, şeful DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, şi purtătorul de cuvânt al instituţiei, bioinginerul medical Adrian Popescu, au anunţat că prima suspiciune a apărut în seara zilei de joi, 23 iunie, când Ministerul Sănătăţii a informat telefonic despre prezenţa în judeţul nostru a unor persoane venite din străinătate, care pe durata deplasării cu avionul înspre România au venit în contact cu un bolnav de gripă porcină.
În urma anchetei epidemiologice declanşate de DSP Suceava s-a reuşit identificarea celor în cauză, cercetările stabilind şi un alt aspect important, şi anume că minorul beneficiase chiar de o examinare din partea unui medic sucevean, tocmai în vederea stabilirii unui posibil diagnostic de gripă porcină. Faptul că suspiciunea de boală nu a fost raportată de doctor sau de unitatea sanitară la care acesta lucra, aşa cum cere protocolul, a nemulţumit profund conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, care a ameninţat cu sancţiuni.

 

Sancţiuni din partea DSP pentru medicul şi unitatea la care a fost consultat copilul

“Am constatat că minorul fusese consultat anterior de un pediatru de la o policlinică din Suceava, care nu a considerat că este necesară internarea sau anunţarea cazului. Chiar dacă existau toate premizele pentru un diagnostic de gripă porcină, respectiv copilul sosea dintr-un teritoriu în care boala este confirmată şi prezenta simptome specifice, nimeni nu şi-a pus problema şi nu a comunicat la DSP. Prin Serviciul de Control al instituţiei, policlinica şi pediatrul vor fi sancţionaţi cu amenzi între 1.000 şi 3.000 lei. Iau măsuri pentru ca asemenea situaţii să nu mai fie înregistrate pe viitor”, a spus Alexandru Lăzăreanu.

 

Suspiciuni de gripă porcină la un cuplu din Costâna, întors din Spania

La rândul său, Adrian Popescu a arătat că alte şase persoane care au venit în contact cu minorul şi rudele acestuia sunt monitorizate de Direcţia de Sănătate Publică. Este vorba despre două persoane din Suceava, două din Ipoteşti, una din Liteni şi alta care s-a reîntors la Bucureşti.
Responsabilul de relaţiile cu presa al instituţiei a adăugat că, luni, într-un caz separat, au fost semnalate două suspiciuni de gripă porcină la două persoane din Costâna, soţ şi soţie, întorşi recent din Spania. În cazul acestor pacienţi, simptomele specifice bolii au debutat pe data de 19 şi respectiv 23 iulie, dar analizele de laborator au infirmat prezenţa virusului AH1N1.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au apărut primele cazuri de gripă porcină la Suceava.
 Vizualizări articol: 3428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Au apărut primele cazuri de gripă porcină la Suceava3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Din strainatate trimis de
(30 iul 2009, 16:48:55
Pai era si evident! Doar e luna august, luna concediului in toata Europa si toata Spania, Italia si Grecia se intoarce in Romania. De unde credeti ca vine gripa porcina? De la conpatriotii de prin tarile vecine. Pe langa faptul ca vin in Romania ca sa se dea mari cu super-extra-mega masinile luate de prin strainatate, aduc cu ei si gripa porcina (probabil unii dintre ei, nu toti) precum si o fluidizare ridicata a traficului sucevean. Ca si asa unele strazi sunt inchise cu lucrarile de termoficare, mai vin si astia sa incurce traficul si sa il ingreuneze.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei