Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iul 2009 - Anul XIV, nr. 174 (4160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Solidaritate

Mai are nevoie de 7.500 de euro, pentru a putea fi operată în China

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În urma articolului „15 mii de euro, pentru a salva o fetiţă cu paralizie cerebrală”, publicat în „Monitorul de Suceava”, familia Pîntescu, din Brodina, a adunat jumătate din suma necesară tratamentului cu celule stem din China.
Din păcate, pentru că nu au avut întreaga sumă de bani, părinţii nu au reuşit să o ducă pe fetiţă în China pe 12 mai, când au fost programaţi.
Părinţii au cerut o reprogramare pentru data de 20 noiembrie. Până atunci, familia Pîntescu mai face un apel la bunăvoinţa sucevenilor, pentru a putea să-şi salveze fetiţa.

 

Viaţă fără bucurii

Andreea - Adina Pîntescu, în vârstă de 6 ani, este diagnosticată cu paralizie cerebrală (tetraplegie spastică severă, adică o paralizie care afectează simultan toate cele patru membre), epilepsie generalizată simptomatică, întârziere mintală medie, hipotrofie staturo – ponderală, adică creşte mult mai lent decât ceilalţi copii de vârsta ei. Sunt atâtea boli într-un trup de copil, care nu poate să meargă, să stea în şezut, să râdă, să plângă, să-şi recunoască surioara în vârstă de 3 ani, părinţii, singurii care mai cred că fiica lor se va face bine.

 

A amânat plecarea în China de patru ori

„După ce am trimis tomografiile şi toate analizele efectuate în ţară, la Spitalul Sf. Maria din Iaşi, medicul din China ne-a spus că Andreea poate fi operată şi se va face bine. Are şanse. Altfel, ne-ar fi spus să nu o ducem acolo. Este ultima noastră speranţă. Am mai avut patru programări, dar nu am avut banii necesari cu care să plecăm. Am fost personal la mai multe televiziuni din Bucureşti, care ştiu că realizează emisiuni sociale, dar nimeni nu ne-a ajutat, măcar să dea o ştire, să facă un apel sau să afişeze un număr de cont pentru Andreea”, ne-a povestit tatăl Andreei, Nicu Pîntescu.

 

Mulţumiri şi aşteptări

Veniturile familiei Pîntescu sunt modeste. Ei locuiesc în Brodina, într-o căsuţă moştenită de soţie de la bunici. Elena, mama Andreei, este însoţitorul fetiţei, care are gradul I de handicap. Tatăl ei este în concediu de paternitate pentru cea de-a doua fetiţă, în vârstă de 3 ani. Posibilităţile materiale ale părinţilor sunt limitate. Părinţii le mulţumesc din suflet tuturor cititorilor cotidianului Monitorul de Suceava care le-au înţeles neputinţa şi i-au ajutat.
În acelaşi timp, ei mai fac un apel către oamenii de bine, organizaţii neguvernamentale, asociaţii, autorităţi locale şi judeţene, să îi ajute cu orice sumă pentru a reuşi să-şi salveze fetiţa. Este singura lor şansă. Fetiţa face tratament permanent. Nu poate înghiţi decât hrană pasată, pe care i-o pregăteşte mama ei. Adriana reacţionează doar la zgomote puternice.
Cei care pot să o ajute pe această fetiţă să ajungă la operaţie în China pot să depună orice sumă în contul curent în lei: RO23BTRL06101201R57414XX sau în euro: RO95BTRL06104201R57414XX.
Dacă doriţi să luaţi legătura cu tatăl fetiţei, Nicu Pîntescu, puteţi să sunaţi la numărul de telefon 0741 684 199.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai are nevoie de 7.500 de euro, pentru a putea fi operată în China.
 Vizualizări articol: 1218 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mai are nevoie de 7.500 de euro, pentru a putea fi operată în China5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei