Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iul 2009 - Anul XIV, nr. 169 (4155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Străzi periculoase

L-au jefuit de patru miliarde de lei vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Echivalentul a 400.000 de lei (patru miliarde de lei vechi), în lei şi valută, se aflau în geanta care a ajuns pe mâna tâlharilor care l-au jefuit, luni seară, pe valutistul Constantin Ciprian Căjvăneanu, în vârstă de 37 de ani.
Potrivit anchetatorilor, victima a fost lovită de persoane necunoscute cu un cop contondent în zona capului.
S-a întâmplat, luni seară, în jurul orei 19:20, pe o alee de acces către un bloc de pe strada Gherasim Buliga (zona 6 Noiembrie), la câteva sute de metri de centrul Sucevei, unde victima are o casă de schimb valutar.
Constantin Ciprian Căjvăneanu mai avea câţiva metri până ajungea acasă, în momentul în care agresorii, se pare, doi la număr, l-au lovit în cap, de la spate, cel mai probabil cu o bâtă de baseball.
Mai mult ca sigur, tâlharii şi-au urmărit victima şi ştiau că aceasta umblă cu sume mari de bani asupra sa.
„L-a găsit un bărbat care trecea şi el pe alee. A sunat la poliţie. Cică erau doi. Nimeni nu a văzut nimic. El, săracul, e la spital, nu am reuşit încă să vorbesc cu el”, ne-a mărturisit mama valutistului tâlhărit, Rodica Căjvăneanu.
La faţa locului, poliţiştii au găsit doar mai multe pete de sânge, care aparţineau victimei, fără a da şi de alte indicii care să-i ajute în prinderea tâlharilor.
Surse judiciare ne-au declarat că agresorii lui Constantin Ciprian Căjvăneanu au legătură şi cu celelalte şapte jafuri comise asupra valutiştilor în ultimii doi ani, fiind vorba despre aceeaşi grupare.
„Cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în cadrul căruia s-a constituit o echipă operativă condusă de procuror şi constituită din ofiţeri specializaţi de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava”, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorul Luminiţa Leonte, precizând că „până în prezent, autorii nu au fost identificaţi”.

 

Adus în comă la spital şi operat la câteva ore după jaf

Starea de sănătate a valutistului era ieri critică, medicii fiind rezervaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire.
Potrivit doctorilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, Cristian Căjvăneanu a ajuns la această unitate sanitară în stare de comă, în urma consultului fiind diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral grav.
„La examenul cu computerul tomograf s-a constatat existenţa unei hemoragii la nivelul creierului, motiv pentru care pacientul a fost internat la Neurochirurgie. În cursul nopţii s-a intervenit chirurgical, iar în momentul de faţă bolnavul se află la Anestezie şi Terapie Intensivă. Prognosticul va fi stabilit în urma evoluţiei din următoarele 72 de ore”, a declarat, ieri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava, doctorul Tiberiu Brădăţan.

 

Prada tâlharilor: peste 12 miliarde de lei vechi

Un alt valutist sucevean, Ioan Macovei, în vârstă de 75 de ani, a fost tâlhărit în urmă cu două luni.
La câţiva metri de la ieşirea din blocul în care locuieşte, de pe strada Luceafărului, cartierul George Enescu, valutistul a fost atacat de doi indivizi necunoscuţi, care l-au lovit puternic în zona feţei, trântindu-l la pământ.
Urmele de sânge de la faţa locului spun totul despre violenţa cu care au acţionat tâlharii.
În câteva secunde, cei doi tâlhari i-au luat lui Ioan Macovei suma de 8000 de lei pe care o avea într-un buzunar şi au dispărut din zonă, în ciuda strigătelor disperate ale bătrânului după ajutor.
Câţiva vecini au reuşit să iasă şi să-l vadă pe bătrân plin de sânge, trântit la pământ, iar doi indivizi fugind de mama focului, fără a le putea oferi poliţiştilor prea multe amănunte despre fizionomia tâlharilor.
Până în prezent, valoarea totală a prejudiciului în urma jafurilor comise asupra valutiştilor din judeţ depăşeşte 1.200.000 (12 miliarde de lei vechi).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului L-au jefuit de patru miliarde de lei vechi.
 Vizualizări articol: 5889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 8 voturi
L-au jefuit de patru miliarde de lei vechi3.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sanatate ii doresc! trimis de
(22 iul 2009, 13:34:01
Pacat ca astazi se petrec astfel de fapte in Romania.Domnul in cauza insa,de ce se plimba singur cu o asemenea suma asupra sa?Nu stia ca poate fi o prada ptr acei "derbedei' care saliveaza dupa bani?Stiam ca orice persoana care transporta valori trebuie sa fie insotita de o persoana inarmata.Multa sanatate victimei si prinderea cat mai grabnica a infractorilor,dar,cum in Romanica avem militieni nu politisti,ma indoiesc ca o sa aflam vesti bune despre acei netrebnici.
2.   Sanatate ii doresc! trimis de
(22 iul 2009, 13:34:36
Pacat ca astazi se petrec astfel de fapte in Romania.Domnul in cauza insa,de ce se plimba singur cu o asemenea suma asupra sa?Nu stia ca poate fi o prada ptr acei "derbedei' care saliveaza dupa bani?Stiam ca orice persoana care transporta valori trebuie sa fie insotita de o persoana inarmata.Multa sanatate victimei si prinderea cat mai grabnica a infractorilor,dar,cum in Romanica avem militieni nu politisti,ma indoiesc ca o sa aflam vesti bune despre acei netrebnici.
3.   :( trimis de
(22 iul 2009, 16:00:53
O mare parte din vina o poarta victima. Nu tre sa ai prea multa scoala ca sa iti dai seama ca e periculos sa umbli cu astfel de sume asupra ta, mai ales in contextul in care nu e primul caz de acest gen din Suceava.

Speram sa fie prinsi infractorii si insanatosire grabnica victimei!
4.   ....... trimis de
(22 iul 2009, 21:41:11
eu cand ridic salariu (care e infinit de mic fata de suma pe care transporta acest om) imi este frica si-l las acasa si nu port la mine decat 50-100 ron. doar daca este necesar i-au cu mine mai multi bani. nu inteleg cum intr-o romanie in plina foame ai curaj sa umbli cu atatia bani la tine
5.   Si totusi... trimis de
(23 iul 2009, 09:16:39
exista niste prevederi legale privind masurile de siguranta care trebuie luate la transportul valorilor, mai ales cand ai asemenea sume de bani.

Imi pare rau pentru omul asta dar dupa mine este principalul vinovat pentru ce s-a intamplat tinand cont si de precedentele atacuri.

Ar fi putut sa-si angajeze o garda de corp ca bani avea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei