Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iul 2009 - Anul XIV, nr. 168 (4154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Măsură de protecţie

Unul dintre copiii violaţi la Horodniceni, dat în asistenţă maternală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Unul dintre cei trei copii violaţi la Horodniceni, de un minor în vârstă de 14 ani, a fost dat spre îngrijire unei familii de asistenţi maternali din Siret. Tot în grija statului au ajuns şi ceilalţi doi fraţi ai săi, o fetiţă în vârstă de 6 ani şi un băieţel în vârstă de 4 ani, pentru că în familia naturală se aflau în situaţie de risc.
„Cei trei fraţi au ajuns în câte o familie de asistenţi maternali din Siret, care mai au în îngrijire câte un minor, pentru care s-a instituit măsură de plasament. Familiile de asistenţi maternali stau foarte aproape unele de altele, pentru ca cei trei fraţi să poată să se viziteze şi să nu simtă că sunt despărţiţi. În perioada următoare, se va institui şi un program de vizită, la care vor avea acces părinţii minorilor”, ne-a declarat Doina Niculina Daneliuc, director adjunct la Protecţia Copilului Suceava.

 

Situaţie de risc, în familia minorilor

Copilul agresat sexual şi fraţii săi, au stat mai întâi, aproape trei săptămâni, în Centrul de Urgenţă Suceava. Pe lângă faptul că băieţelul de 9 ani a suferit o traumă în urma abuzului sexual, acesta era supus, în ultima vreme, unei alte traume, cea generată de scandalurile dintre părinţi.
Nicoleta, mama victimei, ne-a spus că soţul ei face scandaluri, o loveşte, vine beat acasă şi sperie copiii. Minorii ne-au povestit că şi ei sunt loviţi de tatăl lor şi fugăriţi de acasă, împreună cu mama. Cei doi soţi şi copiii stăteau într-o locuinţă închiriată. Femeia l-a dat în judecată pe bărbat şi i-a cerut divorţul, doar că prima înfăţişare la tribunal va avea loc la începutul lunii septembrie.
„Am fost de multe ori la Poliţie, am făcut reclamaţii, dar în afară de amenzi, nu i s-a făcut nimic. Eu mi-am scos certificat medical, în urma bătăilor. Îmi este frică de el. Mă fugăreşte cu copiii. Nu am unde să stau. Dacă lui i s-ar interzice să se mai lege de mine şi de cei mici, eu pot să-mi cresc copiii singură”, ne-a povestit femeia.
Deşi copiii erau bine îngrijiţi şi sunt foarte ataşaţi de mamă, echipa de la Protecţia Copilului au fost de părere că cei trei minori se aflau în situaţie de risc.
Mama a dat o declaraţie pe proprie răspundere că este de acord să-şi dea copiii la stat o perioadă, până ce îşi găseşte o altă locuinţă în care să stea cu minorii sau până la terminarea divorţului.

 

Violatorul n-a venit la psiholog

Minorul în vârstă de 14 ani, din Horodniceni, acuzat că a violat trei copii cu vârste între 5 şi 9 ani, trebuia să urmeze un program de consiliere psihologică, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Cel puţin aşa reiese dintr-o declaraţie pe care a dat-o tatăl băiatului instituţiei de protecţie a copilului, prin care îşi lua angajamentul să îşi aducă, săptămânal, copilul la Suceava, pentru şedinţe de terapie. „Îl voi duce eu la Suceava, la psiholog, dar nu a făcut nimic. Alţii au făcut. Luaţi-i pe aceia, pe adevăraţii vinovaţi. Al meu nu a făcut nimic rău”, a declarat, după incident, tatăl minorului.
Protecţia Copilului nu are competenţa de a-l interna pe agresor într-un centru specializat, pentru că în judeţ nici nu există aşa ceva, dar poate să-i ofere minorului consiliere psihologică.
Tatăl minorului a mai spus că îl va duce pe fiul lui la o contraexpertiză la Iaşi şi că îl va păstra în familie, indiferent de consecinţe. Cazul este cercetat în continuare de judiciariştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre copiii violaţi la Horodniceni, dat în asistenţă maternală.
 Vizualizări articol: 2829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Unul dintre copiii violaţi la Horodniceni, dat în asistenţă maternală5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei