Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iul 2009 - Anul XIV, nr. 161 (4147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Slujbă periculoasă

A murit intoxicat cu gaze, în timpul serviciului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr de 27 de ani a murit, iar un altul, de aceeaşi vârstă, a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident petrecut, sâmbătă dimineaţă, la staţia de îmbuteliere butelii pentru aragaz aparţinând SC Domarom Star SRL, de pe raza comunei Fundu Moldovei.
Pentru că săptămâna aceasta urmau să vină în control reprezentanţi ai ISCIR-ului (n.r. –Inspecţia de Stat pentru controlul cazanelor, recipientelor sub presiune şi instalaţiilor de ridicat), o echipă formată din trei persoane a primit misiunea de a curăţa, sâmbătă, sub coordonarea unui şef de echipă, două dintre cele trei rezervoare de staţionare a gazului petrolier lichefiant (GPL).
Petru Moroşan a fost cel care a intrat, echipat cu mască de gaze, în incinta rezervorului de 100 de metri cubi, însă, la nici câteva minute, s-a intoxicat cu gaz şi şi-a pierdut cunoştinţa.
Colegii de muncă şi-au dat seama că s-a întâmplat ceva grav şi au alertat imediat conducerea unităţii.
Unii dintre tinerii care se aflau în zonă în acele momente, Florin Andronicescu, s-a oferit să intre el în rezervor, pentru a-l scoate la suprafaţă pe Petru Moroşan.
Cu mască de gaze şi legat cu o sfoară, tânărul a intrat după colegul său, însă, la scurt timp, i s-a făcut şi lui rău şi şi-a pierdut cunoştinţa.
Ceilalţi colegi au reuşit să-l tragă afară şi să-i acorde primul ajutor.
La faţa locului au ajuns echipe de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, fiind scos din rezervor şi Petru Moroşan.
Acesta din urmă a fost supus de urgenţă manevrelor de resuscitare.
Ambii tineri au fost preluaţi de ambulanţieri şi transportaţi spre Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc.
Din nefericire, Petru Moroşan a decedat pe drum.
„S-au făcut toate manevrele de resuscitare, însă era prea târziu”, a declarat directorul spitalului câmpulungean, Eugen Ciosnar.
Managerul Spitalului din Câmpulung Moldovenesc a arătat, ieri, că starea de sănătate a lui Florin Andronicescu este bună, acesta urmând să fie externat în cursul zilei de astăzi.
„Bolnavul a fost afectat parţial şi a fost internat la Reanimare. Şi-a revenit în urma tratamentului”, a punctat Ciosnar.

 

Anchetă demarată de Inspectoratul Teritorial de Muncă

La staţia de îmbuteliere butelii de aragaz au ajuns, sâmbătă, la scurt timp după anunţarea accidentului, şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.
Florin Moisa, şeful Serviciului <Control, Securitate şi Sănătate în Muncă>, ne-a declarat că, din primele cercetări, operaţiunea de curăţire şi verificare a rezervoarelor din cadrul staţiei s-a făcut fără respectarea tuturor procedurilor.
Moisa a mai spus că măştile de gaze folosite de cei doi tineri care au intrat în rezervor erau inadecvate unor spaţii închise.
„Încă nu am finalizat cercetările. Cert e că intervenţia a fost insuficient organizată”, a conchis şeful Serviciului <Control, Securitate şi Sănătate în Muncă>, precizând că a sistat momentan orice activitate la staţia de la Fundu Moldovei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A murit intoxicat cu gaze, în timpul serviciului.
 Vizualizări articol: 2813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A murit intoxicat cu gaze, în timpul serviciului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei