Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iul 2009 - Anul XIV, nr. 151 (4137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Dramatic

Lacăt pe lapte şi carne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Producătorii şi procesatorii de lapte şi carne din judeţul Suceava încep să resimtă dificultăţile generate de criza economică.
Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că atât unii, cât şi ceilalţi se află în prezent „într-o situaţie delicată”, pe de o parte pentru că, în contextul reducerii cererii, procesatorii stau cu marfa pe stoc, iar pe de altă parte pentru că scăderea vânzărilor afectează lichidităţile firmelor de procesare şi acestea nu-şi pot onora plăţile către furnizorii de materie primă, respectiv către crescătorii de animale.
Flutur a arătat că sunt nemulţumiri de ambele părţi şi, din acest motiv i-a invitat, mâine, pe reprezentanţi ai producătorilor şi ai procesatorilor pentru a găsi împreună soluţii de depăşire a blocajului în care s-a ajuns.
Preşedintele Consiliului Judeţean a avertizat că deja există „tentative de închidere” pe durată limitată a unor fabrici de lapte şi brânzeturi din Bazinul Dornelor, ceea ce ar duce la o cerere şi mai scăzută pe piaţa achiziţiilor de lapte, cu scăderea preţurilor, dar şi la probleme de ordin social, prin eventuala trimitere în şomaj tehnic a angajaţilor şi la scăderea veniturilor din vânzările de lapte pentru crescători.
„Vrem ca joi să vedem ce se poate face ca să nu mai existe blocaje”, a mai spus preşedintele CJ, Gheorghe Flutur.
Reamintim că, de aproximativ o lună, marii procesatori de lapte din judeţ au sistat complet achiziţiile de la fermieri.
Producătorii susţin că s-a ajuns aici deoarece marile firme de lapte şi brânzeturi din judeţul Suceava au cumpărat cantităţi foarte mari de lapte de pe piaţa externă şi acum invocă o lipsă a capacităţii de procesare şi a pieţei de desfacere a produselor finite.
De cealaltă parte, firmele spun că sistarea colectării ar fi o situaţie de moment, fără legătură cu laptele de pe piaţa externă, ci cu reviziile periodice şi cu lucrări de modernizare a fabricilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lacăt pe lapte şi carne.
 Vizualizări articol: 1003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Lacăt pe lapte şi carne3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cucu bau trimis de
( 1 iul 2009, 11:23:40
Problema cea mai grava se manifesta in randul producatorilor , aici e buba , aici e greul si bataia de joc . Procesatorii ? cei mai mari talhari ! platesc putin , cu mult sub pretul real si chiar ei sunt cei care se fac cu sula mare de pe spatele amaratului de producator . Dupa ce ca platesc putin , nici banii nu sunt livrati la timp . Cat costa un litru de lapte procesat in magazin , cat costa un litru de smantana , cat costa un kg de branza , cascaval etc . Ce mai fac smecherii ? achizitioneaza lapte la negru , necontabilizat .....pentru smecherii ......iar bietul producator asteapta sucventia ....de la cucu .

Cel mai bine ar fi sa ne lasam de crescut animale , sa mai creasca procesatorii sau sa mai mulga .....asta vrem . La pascut cu ei , sa-si inchida fabricile si sa se apuce de crescut animale .
2.   Vrem APA CALDA !!!!!!!!!!!!!! trimis de
( 1 iul 2009, 13:36:43
VREM APA CALDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VREM APA CALDA !!!!!!!!!!!!!
3.   SOLUTII trimis de
( 1 iul 2009, 16:11:09
1.nu mai trimiteti atitia controlori sa ne jupoaie cum ca "trebe bani la buget"

2.nu mai importati nici un fel de lapte,carcase sau brinzeturi din uniune

3.dati 1 leu subventie pe fiecare kil de lapte procesat

4.mai scutiti-ne de impozite in perioada asta

5. nu faceti ce spun astia de la ue ca sunt niste ordinari care vor sa ne distruga cu conformitatile lor

6.stopati adaosurile marilor smecheri de magazine prin legi facute calumea

7.dati jos tva ul de la produsele din carne si lapte..........si va garantez ca treaba va merge ca unsa
4.   BUNA trimis de
( 1 iul 2009, 17:34:48
BRAVO NAPOLEON TE SUSTIN SI SUNT DE ACORD CU TINE SA FACEM UN MEMEORIU VREI?

4.1  RE: BUNA trimis de
( 1 iul 2009, 18:14:54
putem face memorii cite vrem .crezi ca importurile nu se fac cu stiinta astora mari? in Romania NU SE VREA SA SE FACA TREABA ca s-ar putea. si ca exemplu ai vazut chestia cu gripa aviara . cite afaceri nu a distrus papilon asta cit a fost ministru...tot asta se vrea in continuare. sunt comenzi venite dinafara tarii. ce crezi ca a cui sunt firmele care importa produse cu preturi de dumping.. tot a lor ..a smecherilor de prin guvern si parlament .nu prea mai avem ce face decit sa mergem la vot si sa schimbam total ce e acum la guvernare..
5.   Discutam discutii trimis de
( 1 iul 2009, 18:34:14
Napoleon are dreptate.Numai cine lucreaza in domeniu stie cam cum stau treburile.

Credeti ca procesatorii nu ar plati mai bine pe producatori?Credeti ca le convine ce se intimpla?Poate nu stiti ce supraproductie de lapte este la ora actuala,pt.ca acolo unde se leaga si se dezleaga toate(a se citi GUVERN) sunt niste interese de te

doare mintea.Nu suntem de loc un pic ROMANI.Pentru citiva lei se accepta aducerea din UE a tot ce inseamna produse agricole si produsele noastre ramin nevindute.Cei din UE au subventii mari si trimit peste tot produse ieftine,de o calitate proasta,dar ce conteaza sunt mai ieftine decat ale noastre si uite de aia se vind si noi stam cu buza umflata si ne uitam cum se strica marfa romaneasca.
6.   Apropos la discutiile de mai sus trimis de
( 2 iul 2009, 08:54:24
Nu stie romanul pe cine sa voteze , numai o revolutie va reglementa situatia tarii . E dezatru , fara locuri de munca = foame , mizerie , boala , moarte etc . Cei alesi ne-au vandut tot , fabrici , uzine ....economie ....totul si asta pentru a importa sau a deschide poarta strainilor pentru a invada tara noastra cu produsele lor......bineinteles nu degeaba.....interese , interese . Politica romaneasca este de interes , cei ce ne conduc urmaresc interese de buzunar .....iar prapadul e la usa si nimeni nu deschide ochii , toti stau cu mainile in san , pana cand ?
7.   Nu cumparati lapte la cutie trimis de
( 2 iul 2009, 10:09:47
e f simplu...cititi cu atentie ce scrie pe cutie....majoritatea (99%) laptelui vandut in hypermarketuri este importat din ungaria la cisterna si ambalat de firme din nordul transilvaniei.restu de 0,5 % este facut din lapte praf....iar 0,5% in general la punga este din zona locala si este natural....din pacate doar 0,5 % ....si nimeni nu vede ADEVARUL CARE DOARE...

Cumparati ce vreti...dar stiti ce cumparati???? doar prin noi insine ne putem reveni...nimeni nu ne va ajuta decat sa ne infundam mai tare...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei