Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2009 - Anul XIV, nr. 149 (4135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Spectacol-concurs

Caii, vedetele de pe Hipodromul Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un ropot scurt, ritmat, un fornăit nervos, zgomotul hăţurilor trase într-un moment precis calculat şi apoi săritura prelungă, arcuită şi plină de graţie, iar calul şi călăreţul zboară peste obstacol, aplaudaţi frenetic de mulţime.
Acesta este doar unul din sutele de momente memorabile dintr-un spectacol – concurs care a fermecat miile de oameni care au fost în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică pe Hipodromul Rădăuţi, pentru a fi spectatori la cea de-a zecea ediţie a Cupei Bucovinei Romsilva.
Cea mai importantă competiţie hipică din nordul Moldovei a adunat la Rădăuţi cele mai frumoase exemplare de cai de rasă din ţară, începând cu faimoşii „pur-sânge arab” – Shagya crescuţi la Herghelia Rădăuţi, care au viteza în sânge, impunătorii Percheroni, mai negri decât noaptea şi foarte puternici, Frizian-ul cu călcătură de cal nobil şi muşchi arcuiţi maiestuos, frumoase exemplare de Cal de sport unguresc, Oldenburg, Holstein – calul de sport german, dar şi simpaticii cai în miniatură – poneii, din care unul, Zmeul, s-a remarcat atât prin frumuseţe, cât şi prin statura sa, nu mai mare decât a unui copil de doi anişori.
Acest lucru s-a datorat participării celor mai importante cluburi ecvestre din ţară, care au venit cu 53 de cai în concurs, la care s-au mai adăugat cei şase cai selectaţi din Herghelia Rădăuţi.

 

Oaspeţi de seamă la competiţiile hipice

Competiţia organizată de Direcţia Silvică Suceava, considerată o importantă etapă în calendarul competiţional al Federaţiei Ecvestre Române, ai cărei reprezentanţi au şi jurizat şi comentat toate probele desfăşurate pe parcursul celor trei zile, s-a bucurat şi de prezenţa unor persoane importante, atât la nivel local, cât şi naţional.
Astfel, pentru prima dată, la competiţiile hipice de la Rădăuţi a fost prezent directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Florin Munteanu, directorului general adjunct al RNP, Gheorghe Nichiforel, directorul comercial al Romsilva, Gheorghe Mohanu, precum şi subsecretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Gică Duţă. De asemenea, la spectacolele ale căror vedete au fost cabalinele adunate din toată ţara au asistat şi parlamentarii suceveni Gavril Mîrza şi Cătălin Nechifor, dar şi primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean.
Atât ei, cât şi miile de spectatori care au umplut băncile hipodromului au avut ocazia să vadă aptitudinile cailor de rasă pe parcursul a 16 probe sportive, printre care se numără şi cele de galop, frumuseţe şi obstacole, la care caii rădăuţeni au dovedit că au clasă, ocupând locuri onorabile la toate competiţiile la care au participat.

 

Prieteni credincioşi ai omului

“Cupa Bucovinei a reprezentat pentru Direcţia Silvică Suceava o adevărată provocare, un test despre care participanţii pot cel mai bine să aprecieze dacă l-am trecut sau nu. Noi ne dorim ca de acum înainte astfel de manifestări să aibă loc cât mai des, iar cursele de cai pe Hipodrom să redevină o tradiţie la Rădăuţi”, a declarat şeful silvicultorilor suceveni, Sorin Ciobanu.
În această privinţă, pe lângă meritele care sunt acordate din plin austriecilor, care au pus bazele acestei herghelii, care aproviziona întregul lor imperiu, trebuie menţionate şi meritele Direcţiei Silvice Suceava, care, după preluarea hergheliilor, nu doar că a păstrat o tradiţie care ne face unici în Europa ca număr de cai de rasă şi ca exemplare de valoare produse aici, ci şi pentru faptul că se străduieşte mereu să readucă în sufletul oamenilor pasiunea pentru călărit – un sport foarte benefic organismului, dar şi dragostea pentru un animal nobil, care i-a fost omului alături de-a lungul a mii şi mii de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caii, vedetele de pe Hipodromul Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 4477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Caii, vedetele de pe Hipodromul Rădăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei