Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iun 2009 - Anul XIV, nr. 148 (4134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dom Polski

Peste o sută de artişti amatori nevăzători din toată ţara, pe scena suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste o sută de artişti amatori nevăzători, veniţi din toate colţurile ţării, au evoluat joi, pe scena Dom Polski, în cadrul unui Festival concurs de interpretare muzicală rezervat artiştilor amatori nevăzători, faza finală – secţiunea muzică populară şi romanţe. Alte câteva sute de oameni au aplaudat şi şi-au încurajat concurenţii din sală. Spectacolul maraton a început la primele ore ale dimineţii şi s-a terminat joi seară, după ora 19:00.
În prima parte a festivalului concurs au evoluat pe scena suceveană patru tarafuri din judeţele Bacău, Botoşani, Maramureş şi Suceava. În afara concursului, un taraf de nevăzători din Republica Moldova a susţinut un recital.
În partea a doua a spectacolului, rezervată soliştilor vocali - muzică populară şi romanţe, au urcat pe scenă artişti amatori din aproape toate filialele nevăzătorilor din ţară.
Suceava a fost reprezentată de soliştii vocali Finica Popa – muzică populară - şi Vasile Ciocan – romanţă.
Taraful sucevean s-a clasat pe locul I şi a obţinut un premiu în valoare de 800 de lei. Tot pe poziţia întâi s-a clasat şi taraful de nevăzători din Botoşani. Acordeonistul sucevean Dafin Marcel a obţinut premiul I şi 200 de lei, iar Constantin Gagiu – vioară - a obţinut locul II şi 150 de lei.
La ediţia de anul trecut a festivalului concurs destinat nevăzătorilor, desfăşurat la Botoşani, Marcel Dafin a obţinut premiul I la secţiunea instrumente muzicale - acordeon şi Constantin Gagiu, locul I (vioară). Juriul din acest an a fost format din profesorii Liviu Melinte, Bogdan Constantin şi Constantin Marin. Festivalul a fost organizat de Asociaţia Nevăzătorilor din România – Filiala Suceava, cu sprijinul autorităţilor locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de artişti amatori nevăzători din toată ţara, pe scena suceveană.
 Vizualizări articol: 1386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o sută de artişti amatori nevăzători din toată ţara, pe scena suceveană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei