Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2009 - Anul XIV, nr. 145 (4131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ospitalitate

10.000 de sarmale împărţite pelerinilor de primarul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Miile de credincioşi veniţi să asiste la slujba de priveghere de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava au fost întâmpinaţi ieri seară cu sarmale şi sticle cu apă minerală de către şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.
Acesta, împreună cu soţia sa, a sponsorizat realizarea a 10.000 de sarmale şi achiziţionarea sticlelor de apă, care au fost împărţite chiar de ei, la poarta mănăstirii, fiind ajutaţi de câţiva angajaţi din Primărie.
Pachetele cu sarmale şi pâine au fost primite cu bucurie de cei care au venit aici de departe, pentru a asista la slujbele de la mănăstire, dar şi la scoaterea moaştelor Sf. Ioan cel Nou, la fel cum şi sticlele de apă au prins bine celor însetaţi de stat în soare ore în şir.
„Pentru al cincilea an consecutiv, împreună cu soţia mea, împărţim sarmale şi apă minerală celor care ne vizitează în aceste zile de mare sărbătoare – sărbătoarea de Sânziene şi hramul Sucevei. Se adună foarte multă lume la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava şi vrem să fim ospitalieri cu cei care vin aici, în oraşul nostru. Sunt mulţi oameni veniţi din alte zone, în special din Maramureş, care rămân peste noapte în curtea mănăstirii, la slujba arhierească, de aceea şi în acest an le-am pregătit 10.000 de sarmale şi 5.000 de sticle de apă minerală, care este deja o tradiţie la Suceava”, a declarat Ion Lungu, care s-a ocupat de împărţirea sarmalelor, în vreme ce soţia sa, Luminiţa, distribuia sticlele de apă.
Ca şi în alţi ani, nu au lipsit nici cei care, deşi nu erau pelerini, ci oameni din zonă, au profitat de ospitalitatea de care au dat dovadă gazdele, pentru a-şi face provizii de mâncare pentru câteva zile, venind iar şi iar, fără nici o jenă.
Totuşi, cea mai mare parte a celor care au beneficiat de proviziile pregătite au fost pelerinii, unii dintre ei mulţumind călduros pentru primirea făcută şi declarându-se încântaţi de acest obicei ospitalier.
Sarmalele şi apa minerală care au rămas de ieri vor fi împărţite în cursul zilei de azi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10.000 de sarmale împărţite pelerinilor de primarul Sucevei.
 Vizualizări articol: 871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
10.000 de sarmale împărţite pelerinilor de primarul Sucevei3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tupeu de doi bani trimis de
(24 iun 2009, 12:25:12
-marlanul de LUNGU nu cred ca mai stie sa faca si altceva decat sa ademeneasca multimea cu cu 3 galuste si 2 feli de paine. vai de sula lui jigodie PD-L ista
2.   :| trimis de
(24 iun 2009, 16:23:58
iar bagati stitri cu urangutani ?
3.   Ii plac "chiolhanurile" trimis de
(25 iun 2009, 12:37:29
Asta stie,asta face!Astfel de manifestati sunt pe placul "edilului".Ademenirea "credinciosilor" cica!Daca acestia sunt credinciosi,Ioan Paul al II lea era "pacatosul omenirii".Ce fel de credinta este aia la care:te aduni in centrul orasului,servesti mici,frigarui,bere,tuica,cumpe haine din bazar,asculti muzica,dansezi,cersesti sarmale si injuri ca la usa cortului?Asta se numeste credinta?Sa incerci sa atingi un sicriu cu un vesmant in el al unei fiinte pamantene,de care nici nu stii cine este sau daca este acolo?Eu cred mai degraba ca ceea ce a organizat "edilui",se numeste "Toxinfectie alimentara in plina strada,imagine mascata a PD-L,bazar,haos si dezordine".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei