Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iun 2009 - Anul XIV, nr. 144 (4130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

După prima zi

Bacalaureat fără incidente în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Prima probă de examen din sesiunea de bacalaureat iunie – iulie, la limba şi literatura română oral, a decurs fără incidente la Suceava. În ciuda semnalelor date de liderii de sindicat din învăţământ, cum că unii profesori nu se vor prezenta la bacalaureat, pe motiv că sunt plătiţi la jumătate faţă de anul trecut, toate comisiile de examinare au fost complete.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laurenţa Hacman, doar doi evaluatori au anunţat, încă de duminică, că nu pot să se prezinte la examenul de bacalaureat pe motiv că au probleme de sănătate. Aceştia au fost înlocuiţi cu alţi doi profesori, care figurau în lista cu propunerile venite din partea unităţilor şcolare.

 

Subiecte, după metodologie

Pentru proba orală la limba română s-au înscris 6.829 de candidaţi, iar la proba scrisă 6.836 de candidaţi. Aceştia vor susţine probele de bacalaureat în 19 centre de examinare.
Unul dintre cei 6.829 de candidaţi din judeţul Suceava înscrişi la proba orală la limba şi literatura română, absolvent al Colegiului „Al. Ioan Cuza” Suceava, a susţinut examenul la domiciliu, din cauza unor probleme de sănătate.
La Colegiul Naţional „Petru Rareş” au dat bacul 507 candidaţi, dintre care 257 sunt elevi ai colegiului, iar ceilalţi elevi provin de la Liceul Particular Suceava.
Preşedintele comisiei de examinare de la Colegiul „Petru Rareş”, conferenţiar universitar dr. Dorel Man, de la Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca, ne-a spus că la „Petru” au fost cinci comisii de examinare, formate din câte doi profesori. „Copiii sunt liniştiţi, subiectele, de data aceasta, sunt cum trebuie, corecte. Se respectă metodologia. Nu au fost incidente neplăcute. Intrarea în examen se face după graficul anunţat deja”, ne-a spus profesorul universitar Dorel Man.

 

Fericiţi, după prima probă

Mulţi elevi au ieşit cu zâmbetul pe buze, după examenul de ieri. Au fost şi alţii cărora nu le-a surâs norocul şi, spun ei, au fost „încurcaţi” şi de profesorii evaluatori.
„A fost excelent. Mi-a căzut un subiect la îndemâna oricărui elev – memorialistică – Gabriel Liiceanu – Jurnalul. Am luat nota 10 şi sunt foarte fericită. Examenul a decurs normal, fără exigenţe exagerate din partea profesorilor. Jumătate de oră ne-a lăsat să ne gândim, după care am dezbătut liber subiectul de pe bilet”, ne-a povestit Mihaela Ciubotariu, elevă a Colegiului „Petru Rareş”, clasa de filologie, bilingv – franceză.
Un alt elev care a obţinut nota 10 la proba orală de limba şi literatura română este Alexandru Ilisei, care ne-a spus că i-a căzut un subiect dificil: modernism – Eugen Lovinescu. „Cel mai greu subiect... Nu mă aşteptam. Norocul este că la proba orală trebuie să vorbeşti repede...”, ne-a spus elevul.
La Colegiul Tehnic „Samoil Isopescul” din Suceava s-au înscris 310 candidaţi, absolvenţi ai Liceului cu Program Sportiv din Suceava, ai Grupului Şcolar Liteni şi ai colegiului gazdă. La acest centru, evaluarea este făcută de trei subcomisii.
La Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava au dat bacul 365 de candidaţi, absolvenţi ai Colegiului de Informatică „Spiru Haret” din Suceava şi ai colegiului care găzduieşte examenul. În acest centru sunt trei comisii de examinare.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laurenţa Hacman, ne-a declarat că examenul de ieri s-a desfăşurat în condiţii normale în toate centrele de examinare din judeţ. „Nu am primit sesizări neplăcute nici din partea comisiilor, dar nici din partea elevilor”, a completat Hacman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bacalaureat fără incidente în judeţ.
 Vizualizări articol: 2995 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 12 voturi
Bacalaureat fără incidente în judeţ2.8512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu a fost asa bine trimis de
(23 iun 2009, 12:46:10
asa cum eu da bacul la alt liceu, imi pare rau si pt altii care dau la fel ca mine pentru ca se fac diferente intre elevii liceului unde se da bacul si cei care dau bacul acolo, este o mare nedreptate!daca tot dam toti sa fim egali, nu altii mai destepti si altii mai prosti, cum zic ei....
1.1  RE: Nu a fost asa bine trimis de
(23 iun 2009, 16:04:35
"asa cum eu DA bacul"...??? Poate ai uitat sa pui un "u" sau poate stai prost din punct de vedere gramatical. Nu stiu ce intelegi tu prin egalitate, dar daca nu ai invatat, notele se pun pe merit. Stiu pentru ca am avut unele cazuri in clasa mea, care nu prea au invatat si au luat notele pe care le meritau. Deci sa nu crezi ca se face vreo diferenta intre elevii liceului si altii veniti din alta parte.
2.   METODOLOGIE??CE`I AIA?? trimis de
(23 iun 2009, 14:21:04
ma intreb daca profesorii care au fost in subcomisia 1 la Colegiul Tehnic..." au citit metodologia??de ce s`au abatut de la subiect??complet pe din`afara textului..ei stiu ca nu au voie sa faca lucrul acesta si totusi de ce au facut`o??ce profesori sunt acestia??
3.   Da sigur trimis de
(23 iun 2009, 18:05:03
am gresit cand am scris, se mai intampla, dar asta nu demonstreaza k stau prost din punct de vedere gramatical.nu s au pus toate notele pe merit, crede ma ca stiu ce spun, daca as fi auzit nu as fi crezut dar daca am vazut eu asta inseamna k sunt sigura de ceea ce zic.cum te ai simti tu daca ai da bacul la un liceu si cand iesi de la o proba sa auzi zicandu se "numai astea care au venit de la liceul ala au luat note mai mici k noi toti luam 9 si 10", si sa fie si pe un ton ironic.cum te ai simti???
3.1  RE: Da sigur trimis de
(23 iun 2009, 18:56:25
eu nu te-as trece clasa. parca mi se zgarie retina cand citesc un asemenea text .

4.   ... trimis de
(24 iun 2009, 07:29:19
Un mic amanunt pe care ziaristii l-au uitat sunt amenintarile din partea inspectoratului scolar aduse profesorilor: care face pe nebunul si nu se prezinta la comisiile de examinare va fi transferat la tara.

Diferenta mare intre dascalii din moldavia si ceilalti. Ai nostri nu prea misca in front. Le este frica sa-si ceara drepturile deoarece s-ar putea sa ramana fara o paine (asa este la noi, cum superi pe careva de sus, cum ai zburat).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei