Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iun 2009 - Anul XIV, nr. 138 (4124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Noroc

A scăpat cu viaţă după ce a căzut într-o fântână adâncă de 20 de metri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O femeie în vârstă de 58 de ani a scăpat cu viaţă, ca prin minune, după ce a căzut în fântâna din gospodăria în care locuieşte, adâncă de aproximativ 20 de metri. Aceasta a avut norocul că nu s-a lovit în timpul căzăturii, astfel că s-a menţinut conştientă şi s-a prins de găleata care a căzut în apă, evitând înecul. Femeia îi datorează viaţa şi unui vecin, care s-a băgat după ea şi a ajutat-o să se menţină la suprafaţă.
Dacă rudele acesteia au vorbit despre un accident, poliţiştii iau în calcul şi varianta unei tentative de suicid.

 

Urma un tratament puternic pentru o tumoră

Ieri, în jurul orei 15.30, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava s-a primit un apel telefonic prin care se anunţa că o femeie din comuna Dumbrăveni a căzut într-o fântână.
La faţa locului, echipajul de la Detaşamentul de Pompieri Suceava a găsit un bărbat care coborâse în fântână după femeie, însă nu avea cum să o scoată la suprafaţă.
Cum fântâna este îngustă, iar femeia avea peste 100 de kilograme, operaţiunea de salvare a fost dificilă, însă în cele din urmă, pompierii, ajutaţi de localnici, au prins victima în sistemul de siguranţă şi au scos-o afară.
Victima, Elena Vatamanu, a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava, unde a ajuns inconştientă, în stare de hipotermie. Medicii erau optimişti privind starea sa de sănătate, ea nemaiavând alte leziuni pe suprafaţa corpului.
Una dintre fiicele femeii a povestit că aceasta se întorsese de câteva zile din Belgia, unde urmase un puternic tratament, pentru o serie de probleme de sănătate mai vechi, legate de o tumoră la creier. Vecinii şi rudele cred că Elena Vatamanu s-a dus la fântână ca să scoată apă pentru animale şi cum avea ameţeli din cauza tratamentului, s-a dezechilibrat şi a căzut.
Oamenii legii din comuna Dumbrăveni au deschis o anchetă în acest caz, luând în calcul şi varianta unei tentative de suicid, care ar explica faptul că aceasta a căzut în apă în picioare, ceea ce a şi ajutat-o să-şi salveze viaţa.
Aseară, la închiderea ediţiei, poliţiştii aşteptau ca Elena Vatamanu să-şi mai revină, pentru a afla ce s-a întâmplat.

 

Vecinul care şi-a riscat viaţa

Pe lângă intervenţia promptă a pompierilor, femeia a avut mare noroc de unul dintre vecini, Viorel Strugaru, cel care a intrat după ea în fântână şi a ajutat-o să se menţină la suprafaţă, când intrase în stare de semi-inconştienţă.
„Am coborât la ea pe tuburi, fără funie, a adus cineva o centură, dar nu eram sigur pe ea, m-am bazat pe forţele mele, mai ales că am mai coborât în fântâni. Femeia avea doar capul afară, se ţinea de găleată şi funie. Am legat-o şi am încercat să o scoatem, au venit şi pompierii şi au ajutat, şi astfel am reuşit”, a povestit bărbatul, devenit erou în sat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A scăpat cu viaţă după ce a căzut într-o fântână adâncă de 20 de metri.
 Vizualizări articol: 3309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
A scăpat cu viaţă după ce a căzut într-o fântână adâncă de 20 de metri4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei