Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2009 - Anul XIV, nr. 137 (4123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Performanţe şcolare

Concert de gală, la sărbătoarea elitelor sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a organizat ieri, la Conacul Domnesc, Gala olimpicilor suceveni, un eveniment în premieră în judeţ, la care au fost invitaţi 136 de elevi olimpici naţionali din anul 2009, dar şi peste 140 de profesori îndrumători. La eveniment au participat şi directori de şcoli, inspectori şcolari, oameni politici reprezentativi pentru judeţ, oameni de succes din mediul economic, personalităţi culturale ale Bucovinei, jurnalişti, care au stat la masă şi au socializat împreună cu olimpicii suceveni.

 

Concert cu muzică clasică

Organizatorii le-au oferit olimpicilor un Concert de gală, susţinut de o orchestră formată din membri ai Filarmonicii „Moldova”, Operei Naţionale Române şi studenţi ai Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi. Concertul a avut două părţi şi a cuprins piese reprezentative pentru muzica clasică, printre care: „Canonul în Re Major” de Johann Pachelbel, „Anotimpurile - Primăvara” de Antonio Vivaldi, „Mica serenadă” de Wolfgang Amadeus Mozart sau „Polka pizzicato”, de Johann Strauss fiul.
Instrumentiştii ieşeni au fost dirijaţi de Bogdan Chiroşcă, de la Opera Naţională Română din Iaşi, solist – vioară – Andrei Stanciu, student al Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi.

 

Medalii şi diplome de excelenţă

Pe durata a trei ore, tinerii de elită ai şcolii sucevene s-au bucurat de momentele cu muzică bună, după care au servit masa şi au purtat discuţii libere împreună cu personalităţi ale vieţii politice, culturale, economice a judeţului. Olimpicii suceveni au primit din partea organizatorilor câte o medalie inscripţionată cu însemnele evenimentului, iar profesorii care i-au ajutat să atingă aceste performanţe au primit diplome de excelenţă.
„Aceste însemne sperăm să constituie o confirmare a performanţei deja realizate, dar şi o dorinţă a elevilor şi profesorilor coordonatori de a continua să facă performanţă”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, Petru Carcalete.

 

Îmbinare: excelenţa adulţilor cu performanţa elevilor

O altă surpriză plăcută pentru participanţii la Gala olimpicilor de ieri a fost prezenţa actorului Dionisie Vitcu, de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, care a făcut o evocare despre excelenţa scenică şi despre performanţă în educaţie. De-a lungul anilor, actorul născut în judeţul Botoşani s-a bucurat constant de aprecieri, activitatea şi contribuţia sa la cultura română fiind răsplătită cu peste 19 premii şi distincţii.
„Gala olimpicilor a fost gândită ca un prilej de mediatizare şi cunoaştere a elevilor performanţi, a olimpicilor naţionali, alţii decât cei din anii trecuţi, chiar şi decât anul trecut, dar şi un prilej de identificare a unor interese ale acestora, în vederea sprijinirii lor în carieră. Elevii suceveni au avut prilejul să converseze liber cu personalităţi pe care, poate, le-au văzut doar la televizor. S-a îmbinat, într-un fel, excelenţa adulţilor cu performanţa elevilor”, a mai completat inspectorul general Carcalete. Coordonatorul Galei olimpicilor suceveni la nivelul IŞJ a fost inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu. Evenimentul de ieri a fost susţinut financiar de către Consiliul Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert de gală, la sărbătoarea elitelor sucevene.
 Vizualizări articol: 1316 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.90/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 10 voturi
Concert de gală, la sărbătoarea elitelor sucevene2.9510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ofer medalie,contra viza Canada... trimis de
(15 iun 2009, 14:43:46
Am convingerea ca nici una dintre "personalitatile" prezente n-au avut de-a face cu performanta scolara la nivel de olimpiada nationala.Nu vreau sa par cinic,dar daca fiecare parlamentar ar munci in patru ani cat munceste un copil intr-un an pentru un premiu la olimpiada,lucrurile ar sta altfel in Romania. Unde mai pui ca" munca " parlamentara nu este rasplatita cu plachete...

Probabil asta trebuie sa retina copiii...munca se rasplateste cu plachete,lenea si chiulul cu salarii exorbitante. Daca m-as fi facut fotbalist de ultimul loc in divizia B,mi-as fi permis un sejur pe litoral,pe banii Primariei. Asa,sunt nevoit sa ofer doua medalii olimpice,plus o placheta, made in CJ, contra unui bilet de avion cu destinatia Canada! Doar dus,retineti! Ce ziceti,se baga cineva?
2.   Titlu trimis de
(15 iun 2009, 18:51:03
comentariul de mai sus este un perfect titlu pentru un articol pe care trebuie sa-l citeasca parlmentarii nostrii carora nu le poti insufla cheful pt. munca dupa ce au dat de huzurul si lipsa de orice raspundere din parlament. ar trebui sa-l publicati in ziarul de miine !!!!!
3.   Bun bun primul comentariu trimis de
(16 iun 2009, 19:42:07
Ministerul Educatiei = Super zgarciti ..... nu suntem deloc stimulati....ne mai fura si din vacanta de Paste toata vacanta....macar daca era in timpul scolii.....sincer acu.....si nici scolile de la care participa elevii...si au obtinut rezultate f bune de exemplu eu locul 2 pe tara la Tehnic I intretinere si reparatii.....suntem 3 in toata scoala : Colegiul Agricol Falticeni......parca ar da cate 200 de milioane la fiecare...ca daca se zice la fiecare cls sa se stranga cate 0,5 lei s-ar aduna chiar prea multtt....da sunt Foarte neseriosi unii directori....nu isi pretuiesc elevii buni la invatatura....cu toate ca au promis...inainte de faza natonalaangryX( ..... si sincer am invatat mai mult...ca am zis ca....se tin de promisiune...X(...nu suntem deloc stimulati....ZGARCITI...HOTZI. totusi doar nu sunt obligati elevii celorlalte clase sa stranga ei.... Hotii de la putere ar trebuii sa premieze mai consistent...ca 90 de lei pentru premiul 2 pe tara e o RUSINEangry sa va steie in GAT

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei