Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2009 - Anul XIV, nr. 137 (4123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Final de concurs

Cei mai buni poştaşi din ţară, desemnaţi la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Gura Humorului a avut loc sâmbătă, 13 iunie, etapa naţională a Marşului Factorilor Poştali, competiţie sportivă ajunsă anul acesta la cea de-a 33-a ediţie.
Au luat startul 66 de concurenţi, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 60 de ani. Chiar dacă au curs şi câţiva stropi de ploaie, 33 de poştăriţe şi 33 de poştaşi s-au bătut pentru un loc la Balcaniadă. Cei 66 de sportivi s-au calificat la etapa naţională a marşului după ce au trecut de fazele judeţene şi regionale ale competiţiei. Femeile au avut de parcurs un traseu de 3.000 de metri, iar bărbaţii au mărşăluit pe o distanţă de 7.000 de metri, sub atenta supraveghere a arbitrilor profesionişti, dar şi încurajaţi de câteva sute de susţinători veniţi din toată ţara.

 

Cea mai tânără concurentă a obţinut locul I

La femei, pe locul I s-a clasat Andreea Arsene, OPDC Botoşani, Direcţia Regională de Poştă Iaşi, care a obţinut locul I şi la faza naţională de anul trecut. La Balcaniada din 2008, Andreea Arsene a obţinut locul I la individual.
Pe poziţia a doua la finala de sâmbătă s-a clasat Leontina Pop, OPDC Cluj, Direcţia Regională de Poştă Cluj-Napoca, iar pe poziţia a treia a urcat Maria Udrea, OPRM Craiova, Direcţia Regională de Poştă Craiova.
Câştigătoarea fazei finale a competiţiei Marşul Factorilor Poştali 2009 este şi cea mai tânără concurentă, ea având doar 21 de ani. Andreea a declarat că îi place sportul în general şi este onorată să reprezinte Poşta Română la Balcaniadă. Cea mai vârstnică poştăriţă ajunsă în finală a fost Vasilica Roşu, în vârstă de 50 ani, de la Direcţia de Poştă Rapidă. Cea mai tehnică concurentă s-a dovedit a fi Felicia Moisa, OP Moineşti, Direcţia Regională de Poştă Bacău.

 

Poştaş cu palmares

Cel mai rapid poştaş s-a dovedit a fi Constantin Brânză, de la OPDC Oneşti, Direcţia Regională de Poştă Bacău. Acest concurent are un palmares bogat: locul I la faza regională 2005 - 2008, locul III pe echipe la Balcaniada din 2006, locul I individual şi locul III pe echipe la Balcaniada de anul trecut.
Pe poziţia a doua s-a clasat Claudiu Costescu, OP Horezu, judeţul Vâlcea, Direcţia Regională de Poştă Craiova.
Locul al III-lea a fost obţinut de Silviu Bălăiţă, OPRM Bacău, Direcţia Regională de Poştă Bacău, locul al IV-lea - Constantin Văcăraşu, OP Paşcani 1, judeţul Iaşi, Direcţia Regională de Poştă Iaşi, locul al V-lea – Ion Lazăr, OP Brezoi, judeţul Vâlcea, Direcţia Regională de Poştă Craiova.
Cel mai tânăr concurent a fost Alexandru Munteanu, în vârstă de 22 ani, Direcţia de Poştă Rapidă. Cel mai vârstnic concurent, dar şi cel mai tehnic a fost poştaşul Ion Erciu, în vârstă de 60 ani, de la Oficiul Poştal Bucureşti 24, Direcţia Regională de Poştă Bucureşti. Acesta a participat şi la prima ediţie a Marşului Factorilor Poştali, organizată în anul 1977, la Bucureşti.

 

Cupe, premii, flori

Câştigătorii primelor trei locuri la femei şi ai primelor cinci locuri la bărbaţi vor face parte din lotul care va reprezenta Poşta Română la Balcaniada Marşul Factorilor Poştali, care va avea loc, în toamna acestui an, în Turcia.
Poştaşii români au obţinut, de-a lungul timpului, rezultate deosebite la Balcaniadă. La ediţia de anul trecut, Poşta Română a obţinut locurile I la individual fete şi băieţi, precum şi pe echipe fete, dar şi locul al III-lea la echipe băieţi.
Cei mai buni mărşăluitori au primit cupe, diplome, buchete de flori, premii în bani şi numeroase cadouri din partea sponsorilor. Organizatorii au premiat şi cea mai inimoasă galerie, cea de la DRP Galaţi. După premiere, toţi participanţii au fost invitaţi la o sărbătoare câmpenească la Bucşoaia.

 

Suceava, onorată să găzduiască finala Marşului Factorilor Poştali

Prezent la evenimentul de sâmbătă, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română SA, suceveanul Marius Vatavu, a ţinut să precizeze că toţi participanţii au fost recompensaţi cu premii în valoare totală de peste 20.000 de lei. La aceste premii acordate de Poşta Română, s-au adăugat multe premii din partea sponsorilor.
„Marşul Factorilor Poştali reprezintă un omagiu adus unei meserii tradiţionale care a stat la baza comunicării interumane şi implicit la dezvoltarea societăţii în care trăim, dar mai ales un omagiu adus oamenilor, care sunt în spatele acestei activităţi”, a declarat Marius Vatavu.
Noua conducere a Oficiului Judeţean Suceava al Companiei Naţionale „Poşta Română”, în frunte cu directorul coordonator Marian Ionescu, a mulţumit tuturor participanţilor, lucrătorilor poştali din toată ţara, spunând că „a fost o onoare pentru Suceava să organizeze această etapă finală a competiţiei”.
La manifestarea de sâmbătă au fost prezenţi şi prefectul de Suceava, Sorin Popescu, Matei Brătianu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii, directori de oficii judeţene ale Poştei Române, lideri de sindicat, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. Evenimentul a fost organizat de Poşta Română şi Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii, cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei mai buni poştaşi din ţară, desemnaţi la Gura Humorului .
 Vizualizări articol: 3206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 8 voturi
Cei mai buni poştaşi din ţară, desemnaţi la Gura Humorului2.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei