Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iun 2009 - Anul XIV, nr. 136 (4122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Afaceri periculoase

Peste două kilograme de heroină, tranzacţii cu focuri de armă în parcare la mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mai mulţi tineri care încercau să vândă în jur de 2,5 kilograme de heroină au fost reţinuţi, ieri după-amiază, de poliţiştii şi procurorii din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate din judeţul Suceava.
Flagrantul a avut loc în parcarea Iulius Mall Suceava, ieri după-amiază, în jurul orei 16.00.
Traficanţii se aflau într-un autoturism VW cu numere de Botoşani (BT 04 EBC).
Pentru că unul dintre ei a încercat să fugă, oamenii legii au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă în plan vertical.
Din informaţiile pe care le deţinem e vorba despre trei tineri din municipiul Suceava, care încercau să vândă în jur de 2,5 kilograme de heroină.
Potrivit unor surse judiciare, preţul cerut de traficanţi era de 10.000 de euro per kilogram.
Aceleaşi surse ne-au mărturisit că tinerii reţinuţi şi aduşi aseară în faţa procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Suceava fac parte dintr-o reţea mult mai mare de traficanţi de droguri, urmând să iasă la iveală afaceri cu zeci de kilograme de heroină derulate de membrii acestei grupări mafiote.

 

Heroina era adusă cu vaporul la Constanţa şi, de aici, trimisă la Suceava

Din datele pe care am reuşit să le strângem aseară, până la închiderea ediţiei, heroina ar fi adusă cu vaporul în portul Constanţa şi, de aici, trimisă la Suceava.
Şeful DIICOT Suceava, procurorul Marius Cazac, a anunţat că va remite un comunicat de presă în cursul zilei de astăzi, ancheta fiind aseară în plină desfăşurare.
De altfel, audierile s-au întins până târziu în noapte, anchetatorii urmând să hotărască dacă vor emite pe numele celor trei tineri ordonanţe de reţinere sau îi vor duce direct în faţa instanţelor de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Acţiunea de prindere în flagrant a fost realizată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Suceava.
La acţiune au participat şi luptători din cadrul Detaşamentului Mobil al Jandarmeriei Suceava.

 

Primele tranzacţii cu heroină la Suceava

Primele tranzacţii cu heroină pe raza municipiului Suceava au ieşit la iveală în cursul lunii martie a anului trecut, atunci structurile de combatere a crimei organizate au reţinut trei tineri suceveni, Alexandru Sofronie, de 24 de ani, Tudor Hanţig, de 18 ani, şi Edward Ciornea, de 17 ani, primii doi fiind arestaţi preventiv, iar al treilea primind interdicţia de a părăsi ţara.
Primul care a căzut pe mâna oamenilor legii a fost Ciornea, prins cu patru grame de heroină, dintre care două au fost cumpărate cu câteva minute mai devreme de la Hanţig.
În urma percheziţiilor domiciliare ce au urmat la locuinţele celor trei suspecţi, anchetatorii au găsit alte 170,1 grame de heroină.
Drogurile urmau să ajungă la mai mulţi elevi şi tineri care provin din familii înstărite din Suceava sau ai căror părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste două kilograme de heroină, tranzacţii cu focuri de armă în parcare la mall.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 28 voturi
Peste două kilograme de heroină, tranzacţii cu focuri de armă în parcare la mall4.1528

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A trimis de
(13 iun 2009, 12:08:56
du-te mai... chiar asa? sigur nu e altfel?
2.   TU_ESTI_CIUMEG trimis de
(13 iun 2009, 16:00:24
tu esti ciumeg la creier.....la cat de destept esti, doar atata ai putut sa scrii?
3.   None trimis de
(13 iun 2009, 21:22:28
daca heroina se plimba prin suceava, traficul cu trancane e doar o chestiune de timp . mi-e groaza sa ma gandesc cum va arata suceava peste 5 ani.
4.   Drogatii... trimis de
(14 iun 2009, 14:53:21
Numai astia din Botosani puteau sa faca asta...DROGATILOR...Nici Suceava nu e mai prejos dar incet incet o sa ajungem acolo sus in domeniulaughing pentru ca toata "dezvoltarea" asta a Sucevei ,cu zeci de supermarketuri care nu ne trebuiau atrag in primul rand afacerile ilegale si traficantii de droguri in Suceava plus coruptia la cel mai inalt nivel, nu ca nu ar exista si acum dar o sa fie si mai grav...Si pentru ca tineretul devine din ce in ce mai prost de la o generatie la alta o sa ajungem si niste drogati ai tarii pe langa faptul ca suntem considerati prosti si sarantoci,noi moldovenii...laughing Asta e adevarul si astia suntem

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei