Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iun 2009 - Anul XIV, nr. 130 (4116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Mesaj

Lanţ uman în jurul Casei de Cultură Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pe străzile Sucevei au răsunat ieri vocile a aproape cinci sute de tineri şi copii, care au cerut să li se respecte dreptul de a respira un aer curat, de a se bucura de natură şi de a avea un viitor cât mai lipsit de poluare. Tot ei au format un uriaş lanţ uman în jurul Casei de Cultură a Sucevei, pentru a atrage atenţia populaţiei asupra importanţei respectării mediului.
„Marşul ecologiştilor” a avut loc chiar de Ziua Mondială a Mediului, care este sărbătorită de aproape 40 de ani în data de 5 iunie, în peste o sută de ţări.

 

Sute de ecologişti în faţa Primăriei Suceava

Locul de pornire a marşului a fost sediul Primăriei Suceava, acolo de unde tinerilor li s-au alăturat conducerea municipalităţii şi câţiva angajaţi.
Cei mai mulţi dintre participanţii la marşul ecologist au fost copii de la eco-şcolile sucevene, dar şi din alte unităţi de învăţământ, care s-au alăturat manifestării organizate de Garda de Mediu Suceava, în parteneriat cu Agenţia de Protecţie a Mediului, Primăria Suceava şi GEC Bucovina.
Coloana de participanţi la marş a ocupat tot trotuarul de pe partea dreaptă a străzii principale, pe o distanţă de peste 200 de metri, îndreptându-se de la Primărie către Casa de Cultură.
Pe drum, tinerii şi copiii au scandat lozinci precum „Protejaţi natura!”, “Vrem aer curat!”, “Nu aruncaţi hârtii pe jos!” şi “Salvaţi viaţa!”, îndemnul lor fiind dublat de pancartele pe care aveau înscrise mesaje ecologiste şi de însemnele ecologice – tricouri verzi, eşarfe şi şepci verzi.

 

Lanţul uman al tinerilor ecologişti

În faţa Casei de Cultură, tinerii ecologişti s-au adunat pentru a afla despre importanţa protejării mediului şi a zilei de 5 iunie, de la şeful Agenţiei de Protecţie a Mediului, Iluţă Cocriş, dar şi de la primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
“O dezvoltare sănătoasă înseamnă nu doar o dezvoltare economică şi socială, ci şi o dezvoltare ecologică sănătoasă. Ne dorim ca Suceava să devină un oraş verde şi proiectele pe care le avem ne întăresc convingerea că vom reuşi”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.
După ce toţi participanţii la marşul ecologic au fost recompensaţi cu diplome de ecologişti, cei aproximativ cinci sute de tineri, copii şi adulţi s-au prins de mâini şi au făcut un impresionant lanţ uman, cu care au înconjurat Casa de Cultură a Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lanţ uman în jurul Casei de Cultură Suceava.
 Vizualizări articol: 1016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Lanţ uman în jurul Casei de Cultură Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Poluare trimis de
( 6 iun 2009, 12:30:58
dorim cit mai mult spatiu verde pt. sanatatea noastra dar, din pacate, avem betoane.....s-a distrus si se distruge in continuare spatiul verde., fara mila se taie copacii de peste tot, se distruge gardul viu de pe linga trotuare,, intr-un cuvint se distruge in loc sa se protejeze, replanteze.......face fiecare ce vrea si ce este mai trist nimeni nu este tras la raspundere....jalnic.....
2.   Offff... trimis de
( 6 iun 2009, 13:41:03
Suntem niste salbatici. Distrugem tot. Daca nu ne gandim la noi, macar sa ne gandim la copiii nostri! Oricum nu ne asteapta timpuri mai bune, resursele noastre sunt cu fiecare zi tot limitate, planeta e astazi mai cotropita decat ieri. Macar sa incetinim ritmul de distrugere, dacanu suntem in stare de ceva mai bun.
3.   Documentar trimis de
( 6 iun 2009, 19:35:52
cu scuzele de rigoare, nu fac reclama si nici nu intentionez, vizionati filmul http://www.youtube.com/watch?v

Vizionare placuta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei