Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mai 2009 - Anul XIV, nr. 123 (4109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Grav

Bolnavi de SIDA, tăiaţi de la tratamente de săptămâni întregi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O parte dintre sucevenii bolnavi de HIV/SIDA au rămas fără tratamente din cauza lipsei de bani din sistemul de sănătate, situaţia deosebit de gravă fiind semnalată de asociaţia din judeţ care apără drepturile acestor oameni.
 
Dorina Vasile, preşedintele Asociaţiei Red Ribbon Fălticeni, organizaţie non-guvernamentală care reprezintă persoanele infectate şi afectate de această maladie, a ţinut să transmită un apel urgent către forurile competente, pentru rezolvarea crizei de medicamente până nu este prea târziu.
 
„Bolnavii se confruntă cu această problemă de aproximativ două luni de zile, ea devenind cronică. Sunt persoane care au întrerupt tratamentul chiar şi de patru săptămâni, iar dacă nu se va reglementa urgent situaţia, saloanele secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean se vor umple de pacienţi care vor dezvolta boli asociate HIV-ului. În timp, situaţia poate deveni extrem de gravă, şi sperăm să se rezolve cât mai urgent, în caz contrar urmând a fi nevoiţi să ieşim în stradă”, ne-a declarat Dorina Vasile.
 
Aceasta susţine că din cei 153 de bolnavi de HIV/SIDA din judeţ, aproximativ 70% au întrerupt tratamentul din cauza lipsei medicamentelor, pe perioade cuprinse între două şi patru săptămâni.
    
 
 
Criza de medicamente, confirmată de medici
 
Dr. Corina Stănescu, coordonatorul judeţean al programului naţional de HIV/SIDA, a confirmat existenţa unor disfuncţionalităţi de ordin financiar, care lasă persoanele seropozitive fără tratament, însă vede situaţia mai puţin alarmantă.
 
Potrivit medicului, în 2009, bugetul alocat pentru terapia acestor bolnavi acoperă doar 60% din necesar, iar lipsa banilor a afectat deja o parte dintre pacienţi, care nu mai beneficiază de o medicaţie completă şi la timp.
 
Ea spune însă că doar 40% dintre bolnavii din judeţ s-au văzut în situaţia de a-şi întrerupe medicaţia, şi a precizat că, deocamdată, nu se poate vorbi de o înrăutăţire a stării de sănătate a pacienţilor în lipsa unei terapii corecte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavi de SIDA, tăiaţi de la tratamente de săptămâni întregi.
 Vizualizări articol: 1210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bolnavi de SIDA, tăiaţi de la tratamente de săptămâni întregi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei