Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2009 - Anul XIV, nr. 121 (4107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dramele unor oameni

Fiica şi mama le-au fost ucise, iar criminalii sunt în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Au rămas marcaţi pe viaţă după ce şi-au văzut cele mai dragi persoane ucise cu bestialitate, fără a putea înţelege de ce un lucru atât de cumplit li s-a putut întâmpla tocmai lor. Pentru aceşti oameni totul s-a năruit în câteva secunde, şi, din păcate, nu se pot trezi din coşmarul prin care trec. La durerea lor se adaugă şi faptul că cei care le-au omorât mama, soţul sau fiica nu au fost prinşi şi este posibil să nu fie pedepsiţi niciodată pentru fapta lor.

 

Pe 12 septembrie 2008, o tânără de 27 de ani, Alina Corocăescu, a fost găsită moartă în apartamentul ei din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. Fusese ucisă cu bestialitate, criminalul aplicându-i trei lovituri cu ranga în cap. Deşi crima s-a petrecut în mijlocul zilei, la parterul unui bloc de locuinţe de pe strada Gheorghe Doja, nu au existat martori care să fi văzut autorii ori măcar să fi auzit ceva.

 

Drama unei mame

Zilele trecute, în apartamentul în care s-a petrecut crima am găsit-o pe mama fetei, Ana Măntăluţă. Îmbrăcată în doliu din cap până-n picioare, femeia a pierdut totul: Alina era unica sa fiică, îi luase apartament, îi făcea casă, şi doar ea conta pentru dânsa.

Femeia povesteşte că fata de 27 de ani şi-a petrecut ultimii ani din viaţă la Bucureşti, unde a absolvit două facultăţi: dreptul şi psihologia. Abia o terminase pe ultima, venise acasă în vacanţă, şi în toamnă urma să înceapă masteratul în psihologie. Alina era o fată liniştită, foarte credincioasă (mama acesteia a păstrat zeci de poezii religioase scrise de fiica sa) şi nu avea duşmani.

 

I-a dat trei prune şi s-au despărţit pentru totdeauna

Cu lacrimi în ochi, Ana Măntăluţă a rememorat cele trăite în ziua crimei.

Era într-o zi de vineri şi plecase de dimineaţă de acasă. La amiază s-a întors la blocul din Burdujeni, iar Alina era în bucătărie, făcând mâncare.

„Am plecat din nou, era cam 14.30, ea avea mâncarea pe aragaz, săraca. Nu o să uit niciodată, la plecare m-a condus până afară şi i-am dat în mână trei prune pe care le-am cules de la casa pe care o construiam pentru ea. După crimă am găsit lângă ea o prună, cred că după ce am plecat eu a mai apucat să mănânce două din prune şi apoi a fost omorâtă”, îşi spune Ana Măntăluţă sfâşietoarea poveste. S-a întors acasă, în jurul orei 17.30, şi şi-a găsit fata omorâtă.

„Era cu faţa în jos, plină de sânge, până şi pereţii erau stropiţi de sânge. Criminalul a lovit-o groaznic în cap”, povesteşte mama îndurerată.

 

Omorâtă pentru bani

Din datele prezentate de poliţie la acea vreme a rezultat că tânăra a fost ucisă între orele 14.30 şi 15.00. După ce a fost atacată cu pumnii în zona feţei, în timp ce era căzută la pământ, Alina Corocăescu a fost lovită violent în zona cefei, cu un obiect contondent, trei lovituri fiind suficiente pentru a o omorî. Criminalul a dispărut cu o borsetă în care erau câteva sute de lei, pe care probabil fata o avea asupra ei în momentul atacului.

Poliţiştii care au efectuat cercetări la faţa locului au aflat că la apartamentul fetei mai veneau persoane care se ocupau cu comerţul de fier vechi, familia acesteia având o firmă care colecta materiale de acest fel, criminalul putând fi unul dintre aceşti oameni.  

 

A omorât-o, i-a luat borseta şi a dispărut imediat

După ce a lovit-o şi i-a luat borseta, criminalul a dispărut imediat, anchetatorii apreciind că a stat în locuinţă câteva zeci de secunde. Nu a mai răscolit prin casă după alte bunuri, astfel explicându-se şi faptul că nu a lăsat foarte multe indicii care să ducă la prinderea sa.

„Relaţia dintre noi două era extraordinară, eram două prietene. Mereu ne spuneam ce ne-am face una fără alta şi uitaţi că am ajuns acum să trăiesc fără ea”, povesteşte în lacrimi femeia, care a umplut apartamentul de poze cu fiica sa.

Când este întrebată despre criminal, femeia încearcă să nu se abată de la credinţa ei, care nu îi dă voie să dorească răul altor persoane.

„Eu nu-i doresc răul criminalului, vreau să-l văd şi mi-aş dori să se căiască, să-i dau o Biblie şi să se întoarcă spre Dumnezeu”, spune femeia.   

Ana Măntăluţă vorbeşte despre un bărbat care obişnuia să mai ceară bani împrumut de la ea ori de la fiică şi care ar fi putut să o omoare într-un acces de furie, însă spune că nu poate acuza direct pe nimeni, în condiţiile în care nu are dovezi, iar poliţia nu a reţinut pe nimeni.   

 

Atacată în drum, violată şi ucisă 

În comuna Bilca, acum aproape trei ani, s-a petrecut o altă crimă oribilă, şi aceasta rămasă cu autori necunoscuţi. În seara zilei de 10 octombrie 2006, Maria Galan, o femeie în vârstă de 56 de ani, mamă a şapte copii, a fost violată şi apoi ucisă. Crima s-a petrecut în jurul orei 22.00. Asasinul a atacat-o pe femeie în drum, a târât-o în apropiere şi violat-o cu sălbăticie, după care a dus-o lângă un pârâu, aflat la 100 de metri de stradă, unde a omorât-o.    

Crima a fost una de o violenţă extremă, criminalul bătând-o cu sălbăticie pe femeie şi muşcând-o sălbatic de sâni. În urma necropsiei s-a stabilit că aceasta a murit ca urmare a asfixierii, după ce a fost strânsă de gât.   

 

Şi-a găsit mama mutilată, în albia unei ape 

Unul dintre fiii ei, Nicu Galan, în vârstă de 30 de ani, este chiar cel care a descoperit cadavrul mamei sale. L-am găsit zilele trecute la casa părintească, unde mai stă şi Dragoş Galan, soţul femeii ucise.

„În ziua crimei, seara, pe la 22.00, s-a dus să o întâmpine pe una dintre surorile mele, care venea de la muncă seara, iar cineva din familie mergea să o aducă întotdeauna, deoarece îi era frică să meargă singură. A venit sora mea acasă, dar mama nu. Prima dată am sunat-o pe telefonul mobil, dar nu a răspuns, deşi am tot insistat”, îşi începe povestea Nicu Galan. Abia a doua zi, la ora 16.00, când operaţiunile de căutare erau în plină desfăşurare, chiar el, împreună cu un consătean, avea să-şi găsească mama în albia pârâului Bilca.

Tânărul avea să aibă parte de o imagine terifiantă.

„Era dezbrăcată complet, capul era în apă, acoperit cu un batic. Avea ochii fărmaţi, era muşcată de sâni şi avea o pată mare de sânge pe burtă”, îşi aduce aminte fiul femeii.

 

„Sper ca nici Dumnezeu să nu-l primească în mormânt pe criminal”

Deşi asasinul a înşfăcat-o pe femeie de la marginea drumului şi a violat-o şi omorât-o în apropiere, nu au existat martori care să audă sau să vadă ceva. Copiii şi soţul femeii spun că aveau câţiva duşmani în sat, însă este greu de spus dacă o crimă atât de oribilă ar fi putut fi comisă pentru o datorie ori o duşmănie mai veche.

„A făcut batjocură de nevasta mea, femeia cu care am făcut şapte copii şi cu care am trăit 30 de ani şi e bine mersi în libertate. Sper ca nici Dumnezeu să nu-l primească în mormânt pe criminal”, plânge Dragoş Galan, soţul femeii, care tot aşteaptă, la fel ca şi fiul său, ca un poliţist să-l anunţe într-o zi că asasinul a fost prins.

 

Criminali periculoşi în libertate  

Dacă în ceea ce priveşte crima de la Bilca nu există foarte multe speranţe ca autorii să mai fie identificaţi vreodată, cercetările în cazul crimei de la Burdujeni sunt într-un stadiu mai evoluat, şi se speră ca făptaşii să poată fi identificaţi.  

Din păcate, la nivelul judeţului Suceava mai sunt înregistrate şi alte fapte de acest gen rămase cu autori necunoscuţi. Opt omoruri, patru violuri urmate de moartea victimei, trei tâlhării cu acelaşi sfârşit tragic şi trei pruncucideri, toate sunt crime rămase cu autori necunoscuţi, înregistrate în ultimii 15 ani, altele mai vechi fiind deja prescrise

În fiecare caz, structurile de poliţie judiciară desfăşoară activităţi specifice care ar putea duce la identificarea autorilor, sub coordonarea procurorului criminalist care are dosarul în lucru.

În afara celor două crime prezentate, mai putem aminti de cumplitul asasinat petrecut în mai 2005 la Milişăuţi, când doi bătrâni, soţ şi soţie, au fost măcelăriţi cu zeci de lovituri de cuţit, bătuţi cu picioarele de la un scaun şi torturaţi. Mobilul dublului asasinat a fost jaful, iar autorii sunt şi astăzi în libertate.    

 

„Dor de cer”

Mama Alinei Corocăescu, tânăra din Burdujeni ucisă în luna septembrie a anului trecut, a strâns zeci de poezii pe care fiica ei le-a scris.

„Dor de cer” este una din ultimele poezii scrise de Alina Corocăescu înainte de a fi ucisă.

„Nu-i locul meu aici, unde pământul „strigă”

Unde durerea şi războiul ne ţin loc de pâine!

În lumea asta unde totul moare,

Nu mai există bucurie,

Este din ce în ce mai rară sărbătoarea,

Iar oamenii privesc îngrijoraţi spre mâine”, sunt câteva din versurile lăsate de Alina.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiica şi mama le-au fost ucise, iar criminalii sunt în libertate.
 Vizualizări articol: 1512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 14 voturi
Fiica şi mama le-au fost ucise, iar criminalii sunt în libertate4.4514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei