Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2009 - Anul XIV, nr. 120 (4106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Proiect

Cursuri de educaţie parentală pentru părinţii din mediul rural

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Holt România - Fundaţia de Consultanţă şi Servicii Sociale pentru Copii şi Familii vine în spijinul părinţilor din trei localităţi rurale sucevene, printr-un proiect finanţat de UNICEF România, intitulat „Părinţi mai educaţi, comunităţi rurale mai responsabile”.

În cadrul acestui proiect de educaţie parentală şi promovare a importanţei dezvoltării timpurii a copilului, în perioada 18-21 mai, s-au desfăşurat, la Suceava, cursuri de formare pentru şase asistenţi sociali din trei localităţi rurale sucevene: Satu Mare, Moldoviţa şi Grăniceşti şi patru asistenţi sociali din cadrul Protecţiei Copilului Suceava.

După această perioadă de formare, asistenţii sociali din comunităţile pe care le reprezintă au datoria de a susţine cursuri de educaţie parentală cu părinţii din respectivele aşezări rurale. În acest proiect, formatorii sunt sprijiniţi cu logistică şi materiale didactice de către reprezentanţii Holt România. Proiectul se desfăşoară în şase judeţe din ţară, în 18 comunităţi rurale, şi se încheie în luna august.

 

Educaţia parentală, un serviciu social

Supervizorul proiectului, Iuliana Zăgan, reprezentant Holt România, ne-a spus că activităţile propuse în cadrul proiectului pregătesc, responsabilizează şi împuternicesc principalele entităţi din domeniul protecţiei, îngrijirii şi educării copilului, respectiv familia şi comunitatea locală. „Prin aceste cursuri de educaţie parentală, părinţii sunt ajutaţi să-şi îmbunătăţească relaţia cu propriul copil. Se formează un grup suport de părinţi, care oricând poate fi abordat de alţi părinţi care se confruntă cu o problemă în relaţia cu copiii lor. Asistenţii sociali vor fi percepuţi de părinţii din comunitate altfel decât până acum. Părinţii din comunitate vor putea să-şi deschidă sufletul faţă de asistentul social, să împărtăşească din necazurile lor, mai mult decât o făceau până acum, când solicitau de la primărie un ajutor material, şi atât. Educaţia parentală este un serviciu social, de care trebuie să beneficieze toţii părinţii”, a mai completat Iuliana Zăgan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursuri de educaţie parentală pentru părinţii din mediul rural.
 Vizualizări articol: 939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cursuri de educaţie parentală pentru părinţii din mediul rural5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei