Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2009 - Anul XIV, nr. 114 (4100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Rezultate

Zeci de tone de gunoi adunate de voluntari de pe marginea râurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Sute de tineri din Vatra Dornei şi din Dorna Candrenilor au renunţat la timpul lor liber dintr-o zi de sâmbătă, pentru a demonstra celor din jur că lor le pasă de natură şi că se pot distra chiar făcând un bine comunităţii.

Mai exact, timp de câteva ore, sute de elevi ai Grupul Şcolar Agricol Dorna Candrenilor şi Liceului Ion Luca – Vatra Dornei, dar şi cei ai Şcolii cu clasele I-VIII Coşna, împreună cu angajaţi ai Coca-Cola HBC România de la fabricile Floreni şi Poiana Negri, împărţiţi pe grupuri distincte, au umplut peste o mie de saci de gunoi cu PET-uri şi alte resturi menajere aruncate de alţii pe marginea râurilor.

Dotaţi cu saci menajeri şi mănuşi de protecţie, voluntarii au adunat selectiv mii şi mii de sticle din plastic, cutii de bere, sticle de băutură, bidoane cu conţinut dubios, dar şi o mulţime de resturi de ambalaje din plastic, care transformaseră albiile râurilor în depozite de gunoi – o adevărată ruşine pentru imaginea localităţilor respective.

Acţiunea iniţiată de Coca-Cola a beneficiat de sprijinul primăriilor Dorna Candrenilor, Vatra Dornei şi Coşna, care au participat atât cu angajaţi, cât şi cu maşini de salubrizare care au preluat gunoiul adunat. De asemenea, un ajutor de apreciat a venit din partea unui numeros grup de voluntari experimentaţi, de la Asociaţia Tăşuleasa Social, dar şi din partea reprezentanţilor Agenţiei de Protecţie a Mediului şi a celor ai Comisariatului Regional de Mediu, care au lucrat cot la cot cu voluntarii.

 

Munca voluntarilor, răsplătită cu distracţie

În urma acţiunii  au fost curăţate malurile pârâului Negrişoara şi ale râurilor Dorna, Teşna şi Bancu, pe o distanţă de peste 28 de kilometri, precum şi un lac de agrement din Vatra Dornei, iar pe marginea acestora au fost montate plăcuţe care îndeamnă la respectarea şi protejarea apelor.

Reuşita acţiunii, în cadrul căreia au fost strânse 20 tone deşeuri menajere şi 4 tone PET a fost sărbătorită de voluntari în parcul Dorna Candrenilor, unde au fost răsplătiţi nu doar cu câte o gustare şi băuturi răcoritoare, ci şi cu un program muzical modern şi un spectacol de muzică şi dansuri populare, în urma căruia tinerii s-au prins în hore ale veseliei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de tone de gunoi adunate de voluntari de pe marginea râurilor.
 Vizualizări articol: 1670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Zeci de tone de gunoi adunate de voluntari de pe marginea râurilor4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lac de agrement trimis de
(19 mai 2009, 14:00:39
Ala nu e lac de agrement, e fosta "Lunca Dornelor", candva baza de agrement, actualmente o balta murdara si lasata in paragina. Pacat.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei