Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2009 - Anul XIV, nr. 113 (4099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În drum spre meci

Şeful arbitrilor suceveni, Gheorghe Ştefanovici, a murit sub roţile unui tir

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri, Gheorghe Ştefanovici, în vârstă de 50 de ani, din municipiul Suceava, a murit, ieri dimineaţă, în urma unui cumplit accident de circulaţie, maşina în care se afla, condusă de un arbitru, fiind pur şi simplu zdrobită de un tir.

Accidentul a avut loc în jurul orei 9:45, în Şcheia, în dreptul reprezentanţei Toyota.

Gheorghe Ştefanovici se afla pe scaunul din dreapta faţă al unui Renault Laguna, condus de arbitrul Vasile Tacu (38 de ani), şi mergeau în direcţia Suceava - Gura Humorului.

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, la un moment dat, din sens opus venea un tir, marca Volvo, la volanul căruia se afla Constantin Repciuc, în vârstă de 41 de ani, din comuna Mitocu Dragomirnei.

Conducătorul tirului, reiese din primele verificări ale poliţiei, a virat stânga spre drumul comunal care duce către sediul Registrului Auto Român, fără a acorda  prioritate de trecere autoturismului Renault, acesta din urmă intrând direct sub autotren.

Impactul dintre cele două maşini a fost deosebit de violent, autoturismul Renault Laguna fiind pur şi simplu transformat într-un morman de fiare contorsionate.

Imaginile de la faţa locului erau înfiorătoare, bucăţi din maşina în care se afla şeful arbitrilor suceveni fiind împrăştiate pe o rază de câteva zeci de metri.

La locul accidentului au ajuns în scurt timp echipajele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Dacă Vasile Tacu a ieşit din maşină pe picioarele lui, Gheorghe Ştefanovici a rămas prins între fiarele maşinii, fiind nevoie de intervenţia echipajului de Descarcerare.

Deşi au reuşit să-l scoată în câteva minute din maşină, pentru preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri nu s-a mai putut face nimic, în ciuda manevrelor de resuscitare încercate de cadrele medicale de pe ambulanţa SMURD.

Arbitrul Vasile Tacu a fost urcat într-o ambulanţă şi dus la „Urgenţele” Spitalului Judeţean, pentru investigaţii amănunţite.

Medicii care l-au consulat pe Tacu au stabilit că acesta a suferit o contuzie la şoldul stâng, contuzii şi zgârieturi la genunchi şi o contuzie toracică, având nevoie doar de câteva zile de îngrijiri medicale.

 

„Avea peste 150 de kilometri la oră”

Într-una dintre maşinile poliţiei trimise la locul accidentului se afla şoferul de pe tir, cel care, potrivit primelor cercetări ale poliţiei, s-ar face vinovat de producerea nefericitului accident.

Vizibil speriat, Constantin Repciuc ne-a povestit varianta sa. Bărbatul susţine că vina ar aparţine şoferului de pe autoturismul Renault Laguna, care circula cu o viteză foarte mare.

„Veneam dinspre Humor şi coboram... M-am asigurat, am văzut că nu vine nimeni şi am trecut. În momentul în care am trecut, l-am văzut pe domnul cu maşina asta (n.r. – Renault), având o viteză orbitoare... S-a izbit în partea din spate. Avea peste 150 de kilometri la oră”, mărturiseşte Constantin Repciuc.   

 

„Moartea lui Gheorghe Ştefanovici reprezintă o mare pierdere pentru sportul sucevean”

Doliu în lumea fotbalului sucevean.

Gheorghe Ştefanovici şi Vasile Tacu se îndreptau spre Moldoviţa, acolo unde urmau să oficieze la meciul din Liga a IV-a dintre Foresta şi Unirea Boroaia, primul în calitate de observator, iar al doilea ca arbitru de centru.

Această tragedie l-a marcat serios pe preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Aurel Daicu, cel care a fost printre ultimii care l-a văzut în viaţă pe Gheorghe Ştefanovici.

„Ieri dimineaţă am stat de vorbă în biroul meu, după care, în jurul orei 9 şi 30 de minute, Ştefi şi-a luat rămas bun şi a plecat să se întâlnească cu Vasile Tacu, pentru a merge împreună spre Moldoviţa. Avea să fie pentru ultima dată când i-am strâns mâna prietenului meu, pentru că, după nici un sfert de oră, Vasile Tacu m-a sunat ca să mă anunţe despre cumplita tragedie. Suntem cu toţii în stare de şoc, moartea lui Gheorghe Ştefanovici reprezintă o mare pierdere pentru sportul sucevean”, a declarat preşedintele AJF, Aurel Daicu.

 

Un reputat cavaler al fluierului sucevean

Gheorghe Ştefanovici a fost un reputat cavaler al fluierului sucevean, care a activat până la nivelul eşalonului secund. După retragerea din arbitraj, Ştefanovici a rămas în lumea fotbalului ca preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri şi observator pentru meciurile din eşaloanele doi şi trei.

Gheorghe Ştefanovici mai are un fiu care a îmbrăţişat pasiunea tatălui pentru arbitraj, Cristi urmând ca anul acesta, la nici 22 de ani, să susţină examenul pentru promovare în lotul „C” de arbitri al României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful arbitrilor suceveni, Gheorghe Ştefanovici, a murit sub roţile unui tir.
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Şeful arbitrilor suceveni, Gheorghe Ştefanovici, a murit sub roţile unui tir4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pacat trimis de
(18 mai 2009, 11:45:15
mare pacat.a fost un om deosebit.d-zeu sa-l ierte.
2.   Bai.... trimis de
(18 mai 2009, 12:29:21
..."ziaristilor". invatati ma sa scrieti corect. s-a izbit de un TIR? macar stiti ce inseamna TIR? (transport international rutier- originalul e infranceza, ma rog). voi de "camion cu remorca" ati auzit? vai de capu vostru......
2.1  RE: Bai.... trimis de
(18 mai 2009, 19:22:24
"Desteptule"... Tu la opincile ce le porti vara pe tarla, sau cand mergi la piata, cum le spui?! Ochinci?! Sau ADIDASI?! La masinile alea faine cu tractiune integrala, ce se catara pe dealuri si munti... Nu le spui cumva Jeep'uri (a se citi, de catre tine, gipuri sau jipane)?! De cuvintele imprumutate din alte limbi si folosite, in mod generic, pentru a vorbi despre un timp de masina, de incaltaminte, de mancare etc... AI AUZIT?! In 99,99% din cazuri, cand ne referim la autotrenuri vorbim de TIR'uri... Cand ne referim la soferii de "camioane cu remorca", vorbim de TIR'isti... Vai de capul tau, ca esti carcotas si cauti nod in papura din simplul motiv ca te plictisesti de moarte. Asa ca... baga capul in nisip si prefa'te, pentru 5 minute, ca'ti este rusine.
3.   Merg pe unde nu crezi, isi fac de cap!... trimis de
(18 mai 2009, 14:19:29
Nu-i adevarat, cred ca cel cu TIRUl poarta intreaga raspundere!

Spun asta deoarece totdeauna am probleme cind intalnesc mastodontii pe soselele patriei. Nu-i intereseaza, merg pe unde nu crezi, isi fac de cap, chiar inadins merg pe mijlocul soselei, fac depasiri riscante su nu te lasa sa-i depasesti, nu semnalizeaza sau daca le fac sunt intirziate, NU REDUC VITEZA,etc,... Na-i cum demonstra ca totul se intimpla din cauza lor!.....

3.1  RE: Merg pe unde nu crezi, isi fac de cap!... trimis de
(18 mai 2009, 16:35:08
Ai dreptate. Eu fac zilnic naveta Radauti-Suceava si mereu dau peste soferi de TIR foarte indisciplinati. Depasesc aiurea, nu semnalizeaza, multi din ei conduc haotic. Probabil faptul ca ei au sanse minime sa pateasca ceva intr-un accident rutier, ii fac sa se simta superiori. Reactia soferului de TIR...mi se pare una tipica celor care conduc astfel de masini.. Mereu cel vinovat se trezeste sa-l acuze pe celalalt ca avea viteza...nu conteaza ca nu i-a acordat prioritate...el mereu are radar in ochi si stie viteza.

Condoleante familiei!
3.2  RE: Merg pe unde nu crezi, isi fac de cap!... trimis de
(18 mai 2009, 16:52:23
LAATU,de data asta iti dau dreptate,sunt patit si eu,chiar pe acest drum Suceava-Falticeni,depasea unul cu tir-ul de parca era cu masina mica,chiar si in intr-o curba unde nu aveai vizibilitate. pe mine era sa ma bage in sant.n-am facut decat sa-l urmaresc si cu greu sa-l ajung din urma ca sa ii pot lua numarul.din pacate nu a fost cineva cu mine ca sa-l pot pune sa filmeze cursa nebuna care o facea.n-am facut decat sa sun la 112. a fost oprit spre bucuria mea si norocul celorlalti din trafic. cam asa trebuie sa faceti si voi,fiti responsabili,nu lasati sa se intample nenorociri.schimbarea sta in mainile noastre.
4.   Accidente trimis de
(18 mai 2009, 14:35:08
parca era o lege data de vreo doi ani ca Simbata si Duminica aceste masini de tonaj mare sa nu mai circule pe D.N.urile din toata tara.....sau legea exista , nu are cine s-o respecte, atunci unde sunt politistii de la circulatie, la sfirsit de saptamina traficul este supraaglomerat, unde sunt acesti oameni, niciodata nu sunt atunci cind trebuie si unde trebuie, sunt platiti din banii nostri, unde sunt?......
4.1  RE: Accidente trimis de
(18 mai 2009, 16:56:19
ILONA fa ca mine,cand vezi o masina de politie,uita-te cu atentie daca cineva are pusa centura,daca nu o au pusa fa un semn ca ar trebui sa isi puna centura.sa vezi ce fete fachappy. daca pe tine te gasesc fara centura ti se aplica amenda si puncte,nu? ia faceti si voi niste "arogante"laughing
5.   Acident trimis de
(18 mai 2009, 21:56:12
Va rog nu vorbiti in necunostinta de cauza. Un autotren nu poate circula cu mai mult de 90 km/h (au limitatoare de viteza). Daca soferu de tir nu acorda prioritate masina in cauza intra in autotractor nu in semi remorca. Renaultul avea viteza foarte mare si nu exista nici o urma de franare, probabil soferul era neatent si nu a vazut deloc tirul. Vina e impartita, pacat ca a murit un om. Condoleante familiei
5.1  RE: Acident trimis de
(18 mai 2009, 22:14:49
Asa e Malina555, la cum arata masina ala avea sigur peste suta in momentul impactului. Nu arata asa daca avea 60 km la ora sau mai putin. Imi pare rau de cel decedat, un mare carecter si un mare om. Locul ala e foarte periculos, si in mine era sa intre cineva acolo dar noroc ca conduceam un autoturism si nu un autotren. A fost neatentie la soferul autoturismului. Daca lucrurile s'au intamplat logic, autotrenul a oprit, soferul acestuia s'a asigurat si dupa a pornit, viteza sa era infima. Autoturismul s'a izbit in mijlocul camionului iar soferul autoturismului ar fi avut timp sa franeze . A fost o neatentie fatala. Legal, soferul camionului e vinovat pentru neacordare de prioritate, dar pararea mea e ca ar trebui luata in seama si viteza autoturismului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei