Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2009 - Anul XIV, nr. 98 (4084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Proiect PHARE

„Punte educaţională în Bucovina”, Suceava - Cernăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
La Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava se derulează proiectul transfrontalier „Punte educaţională în Bucovina”, proiect finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul PHARE. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Gimnaziul Nr. 6 al Consiliului Orăşenesc din Cernăuţi.

Obiectivul general al acestui proiect este creşterea nivelului de cooperare între instituţii de învăţământ liceal din judeţul Suceava şi Regiunea Cernăuţi, în domeniul educaţiei nonformale. Perioada de desfăşurare a proiectului este 23 august 2008 – 22 august 2009.

 

Animatori de tineret

Managerul de proiect, profesoara Laura Salciuc, de la Colegiul „Petru Rareş”, ne-a spus că până în acest moment au avut loc două acţiuni de amploare, în cadrul proiectului. În luna februarie a acestui an, la Cernăuţi s-a desfăşurat un seminar tematic, la care au participat 15 profesori de la „Petru Rareş” şi 15 profesori de la Gimnaziul Nr. 6 din Cernăuţi.

Pe lângă întâlnirile şi dezbaterile din cadrul seminarului, grupul de profesori a vizitat mai multe obiective culturale din Cernăuţi.

În luna martie şi aprilie, în cadrul proiectului „Punte educaţională în Bucovina”, au avut loc două schimburi de experienţă (24 martie, la Suceava şi 15 aprilie, la Cernăuţi) cu profesori de la Cernăuţi şi din Suceava.

În perioada 15 - 22 iunie, la Suceava este programat un curs de formare de animatori de tineret. Vor fi instruiţi 24 de animatori de tineret din rândul cadrelor didactice din Suceava şi Cernăuţi.

 

Club de Educaţie Europeană, la „Petru”

Cu fondurile alocate în cadrul proiectului, la Colegiul „Petru Rareş” s-a deschis Clubul de Educaţie European. Zeci de elevi au participat deja la cursurile de teambuilding, comunicare şi cetăţenie activă din cadrul clubului.

Directorul adjunct al Colegiului Naţional „Petru Rareş”, profesoara Anca Greculeac, asistent manager la proiectul „Punte educaţională în Bucovina”, ne-a spus că prin deschiderea Clubului de Educaţie Europeană, „o sală generoasă ca spaţiu”, dotat cu materiale didactice, informaţionale, aparatură electronică, mobilier nou, se facilitează accesul elevilor la informaţie.

„Ne dorim ca, anul viitor, profesori din şcoala noastră să meargă în şcolile din localităţile mai îndepărtate, pentru a împărtăşi şi cadrelor didactice de acolo, dar şi elevilor, din experienţa şi informaţiile acumulate în urma instruirii ca animatori de tineret, în cadrul acestui proiect, dar şi din experienţele dobândite în urma schimbului de experienţă cu profesorii ucraineni”, ne-a mai spus Anca Greculeac.

 

Schimburi informaţionale

Proiectul îşi propune, după cum a precizat profesoara Laura Salciuc, realizarea de schimburi informaţionale în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ şi de bune practici dintre cele două ţări, România şi Ucraina, în vederea intensificării capacităţii instituţiilor şi autorităţilor locale de a dezvolta şi implementa proiecte comune în domeniul educaţional şi social din zona transfrontalieră.

„\'Punte educaţională în Bucovina\' va încuraja şi contactele dintre structurile de învăţământ din Suceava şi Cernăuţi şi va fi îmbunătăţit accesul la informaţii”, a completat managerul de proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Punte educaţională în Bucovina”, Suceava - Cernăuţi.
 Vizualizări articol: 1116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Punte educaţională în Bucovina”, Suceava - Cernăuţi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei