Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2009 - Anul XIV, nr. 96 (4082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Curăţenie

Direcţia Silvică şi primăriile, puse să strângă mizeria lăsată de amatorii de grătare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Zeci de angajaţi ai Direcţiei Dilvice Suceava au avut de strâns mizeriile lăsate în urmă de amatorii de distracţie la „iarbă verde”, după ce comisarii de mediu au depistat mai multe zone cu probleme.

La fel s-a întâmplat şi cu o parte din primăriile din judeţ, care au apelat în schimb la serviciile firmelor de salubrizare pentru a curăţa deşeurile lăsate în urmă de cei ieşiţi la picnic.

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, a dat ca exemplu ocolul silvic Marginea şi Primăria  Vatra Moldoviţei, care au răspuns cel mai repede solicitărilor comisarilor de mediu.

„Chiar şi în zilele de Paşti, comisarii de mediu au colindat judeţul pentru a descoperi zonele cu probleme. Au fost identificate mai multe situaţii cu depozite ilegale de deşeuri, rezultate în urma  ieşirilor la picnic a populaţiei, în special PET-uri, cutii de bere şi ambalaje. Unde s-au mai găsit probleme am trimis chiar de a doua zi adrese la primăriile din zonă şi la Direcţia Silvică, pentru a interveni să cureţe mizeriile lăsate în urmă de cei care au ieşit la grătare.

De exemplu, chiar în a doua zi de Paşte, colegii mei au găsit nişte depozite de deşeuri pe raza ocolului silvic Marginea şi în data de 22 aprilie, când s-a sărbătorit Ziua Pământului, salariaţii Direcţiei Silvice au venit şi au curăţat toate zonele în care le-am sesizat probleme.

Un alt exemplu este în comuna Vatra Moldoviţei, unde Primăria, prin intermediul serviciului de salubrizare, a făcut curăţenie în toate zonele indicate de noi”, a spus  Adriana Iordache.

 

Zona Trei Movile – plină de grămezi de gunoi

Cel mai grav caz de poluare a mediului ca urmare a ieşirilor la picnic a fost depistat pe traseul Sadova - Vatra Moldoviţei, în zona cunoscută sub numele de Trei Movile. Zona aparţine ocolului silvic Tomnatec, administrat de ICAS Câmpulung.

„Anul trecut au fost făcute controale tot în această zonă şi au fost găsite numeroase depozite de deşeuri. Atunci am aplicat o sancţiune şi mă aşteptam ca situaţia să fie alta acum. Zilele următoare vom face un control mai amplu la ocolul silvic Tomnatec şi la Direcţia de Drumuri Câmpulung Moldovenesc şi vom lua măsuri pentru remedierea circulaţiei, plus amenzi pentru că nu au făcut nimic să repare situaţia existentă”, a adăugat şefa Gărzii de Mediu Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Direcţia Silvică şi primăriile, puse să strângă mizeria lăsată de amatorii de grătare.
 Vizualizări articol: 1085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Direcţia Silvică şi primăriile, puse să strângă mizeria lăsată de amatorii de grătare3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nesimtire romaneasca! trimis de
(28 apr 2009, 11:28:21
Asa-i la romanul needucat scapat ca un nesatul in locurile verzi ale naturii. Vine si-si umple burdihanul cu mici si bere, baga o manea periculoasa, isi povesteste intamplarile macho, umfla burta la autoritati , scuipa jegul dupa el si pleaca. Nesimtire. Daca ati sti in alte tari in care se respecta semenii ce legi si amenzi au pentru asa gesturi v-ati mira. Dar acolo exista respect, aici inca ne mai luptam cu incercarea de a-i educa...
2.   CORECT trimis de
(28 apr 2009, 11:42:56
Ai perfecta dreptate! Insa spune si faptul ca acolo autoritatile locale au grija sa doteze comunitatea si cu cosuri de gunoi sau pubele. Educatia este insa esentiala in cazul acesta. Daca nu ai fost educat de mic sa nu arunci gunoiul oriunde ci in locuri special amenajate degeaba . Educatia este deficitara la noi si bunul simt.
2.1  RE: CORECT trimis de
(28 apr 2009, 12:21:42
Ai dreptate, dar pe mine asta nu ma impiedica sa arunc resturile menajere intr-o punga ce garantat o ai la gratar cu tine si s-o bag in portbagaj si la prima pubela in oras ma scap de ea. Inca o data tine de respect.
2.2  RE: CORECT trimis de
(28 apr 2009, 12:40:03
Trecand peste faptul ca eu fac parte din minoritatea celor care nu vad legatura intre natura, verde, aer curat, padure, izvor si FUM, CARNE, stiti cum gandesc majoritatea? "Eh, o sticla acolo... Las' sa stranga altii, ca doar de asta ii platim". Gand care apare in mintea lor si cand arunca o hartie / tigara / guma aiurea pe strada, desi la maxim 10 metri ar fi gasit un cos.
3.   Picnic trimis de
(28 apr 2009, 14:01:03
pe roman pina nu-l atingi la portofel nu se invata minte. Ar trebui filmati, cu tot cu nr. de masina, iar la plecare sa fie verificat locul, filmat, si pus amenzi usturatoare.....poate asa se vor cuminti...... filmati si amendati cit mai usturator, dupa mine si pina la 5000 lei, sa se invete minte.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei