Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2009 - Anul XIV, nr. 93 (4079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

La Direcţia Agricolă

Crescătorii de oi din judeţ s-au constituit într-o asociaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Peste 200 de crescători de ovine şi caprine s-au adunat ieri în sala de şedinţe a Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Suceava, unde o mare parte dintre ei au pus bazele primei asociaţii a crescătorilor de oi şi capre din judeţ.

Deşi au multe nemulţumiri şi se plâng că au un profit foarte mic din creşterea animalelor, iar obligativitatea de a plăti o cotizaţie ca membri ai unei asociaţii nu îi încântă, până la urmă majoritatea crescătorilor au fost de acord să se înscrie în această structură.

Şedinţa de constituire a organizaţiei a fost moderată de Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă Suceava, prin directorul executiv Viorel Marinache.

 

Asociaţia a luat fiinţă după afilierea a 143 de crescători  

Reprezentanţi ai asociaţiilor deja existente din Botoşani şi Bistriţa Năsăud le-au vorbit crescătorilor din judeţ despre avantajele constituirii într-o asociaţie.

Aceştia au arătat că un crescător nu-şi poate rezolva problemele de unul singur şi numai prin reprezentanţi puternici doleanţele sale pot avea ecou către autorităţi. Ei le-au explicat oamenilor că este absolut necesară cumpărarea de masculi de reproducţie de rasă superioară, aduşi din străinătate, iar achiziţionarea lor se poate face cu uşurinţă şi cu preţuri bune numai printr-o asociaţie. De asemenea, au mai precizat reprezentanţii asociaţiilor vecine, orice crescător de oi sau capre care doreşte să acceseze un program de finanţare european trebuie să fie membru al unei asociaţii.

Crescătorii prezenţi la întâlnire au mai fost avertizaţi că oieritul din tată în fiu, după aceleaşi reguli de acum zeci de ani, nu mai este suficient pentru ca activitatea să fie rentabilă, fiind necesară o grabnică ridicare a nivelului de educaţie privind modul de creştere a animalelor.

Întrebaţi de reporterii „Monitorul” despre cât de rentabilă este activitatea pe care o desfăşoară, crescătorii de ovine şi caprine din judeţ s-au plâns că supravieţuiesc cu greutate, de faptul că nu au unde-şi comercializa produsele, cu precădere lâna şi carnea, şi aşteaptă mai mult ajutor din partea statului, sub formă de subvenţii.

În cele din urmă, după o şedinţă de mai bine de patru ore, a luat fiinţă Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Oi şi Capre Suceava, prima asociaţie constituită în judeţ, 143 de crescători afiliindu-se la ea. Preşedinte al asociaţiei a fost ales cu Grigore Popovici, care a întrunit majoritatea voturilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crescătorii de oi din judeţ s-au constituit într-o asociaţie.
 Vizualizări articol: 2109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crescătorii de oi din judeţ s-au constituit într-o asociaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei