Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2009 - Anul XIV, nr. 84 (4070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Schimbare de stil

Udrea vrea să lanseze la Bucureşti o modă cu ii şi traiste din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Ministrul turismului, Elena Udrea, a anunţat ieri, la Mănăstirea Humorului, că intenţionează să lanseze o nouă modă la Bucureşti, inspirată din portul popular din Bucovina.

Prezentă la Suceava pentru lansarea proiectului „Paştele în Bucovina”, Elena Udrea a vizitat şi mănăstirea Humorului, unde a precizat că este încântată de iile şi traistele din Bucovina, motiv pentru care vrea să le popularizeze şi în Bucureşti.

De altfel, Elena Udrea a primit drept cadou trei traiste populare, una dintre ele purtând-o pe tot parcursul vizitei în judeţul Suceava. Practic Elena Udrea este dispusă să renunţe la genţile de firmă, Luis Vuitton sau Versace, pentru tradiţionalele traiste bucovinene.

„Am primit trei trăistuţe şi le voi lua pe toate la Bucureşti, pentru că îmi trebuie o gamă variată. Şi chiar vreau să lansez această modă. O modă care ţine de tradiţia românească, din Bucovina. Voi purta această traistă, pe care o am la mine, în această primăvară”, a spus Elena Udrea.

Şi pentru a arăta că este cât se poate de serioasă cu privire la intenţia de a lansa o nouă modă la Bucureşti, la ieşirea din mănăstirea Humorului, ministrul Turismului s-a oprit la una dintre femeile care vindeau ii populare, pentru a-şi alege viitoarele elemente de vestimentaţie.

Şedinţa de shopping s-a terminat după ce a achiziţionat patru ii pe care a precizat că le va păstra, şi o ie de copii pentru o fină de-a ei. După ce şi-a ales iile, toate cu modele tradiţionale din Bucovina, Elena Udrea i-a dat portofelul mamei ei, care a achitat aproximativ 500 de lei.

 

Udrea va purta o ie din Bucovina în noaptea de Înviere

Udrea a precizat că intenţionează să poarte iile şi la evenimente publice, astfel încât popularizarea portului popular din Bucovina să fie cât mai eficientă.

„Exact în ziua de Paşte voi purta o ie din Bucovina. Chiar dacă nu voi fi aici în Bucovina, ci pe litoral, voi purta o ie de aici pentru a fi alături de această zonă”, a declarat Elena Udrea.

Atât la Mănăstirea Humorului, unde a fost întâmpinată de localnici de un car cu ouă pictate tras de boi, cât şi la Vatra Moldoviţei, unde a mers tot ieri, ministrul Turismului a vizitat ateliere de încondeiat ouă. Elena Udrea s-a declarat impresionată, pe de o parte, de arta măicuţelor din Mănăstirea Humorului care încondeiau ouă, dar şi de un muzeu particular al ouălor încondeiate din Vatra Moldoviţei, unele dintre exponate având o vechime de circa o sută de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea vrea să lanseze la Bucureşti o modă cu ii şi traiste din Bucovina.
 Vizualizări articol: 2977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Udrea vrea să lanseze la Bucureşti o modă cu ii şi traiste din Bucovina2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei