Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2009 - Anul XIV, nr. 84 (4070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Start la „Paştele în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Programul „Paştele în Bucovina” a fost lansat, ieri, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi de ministrul Turismului, Elena Udrea.

Ieri, la amiază, din faţa Palatului Administrativ, delegaţia oficială a plecat într-o procesiune simbolică spre Piaţa Centrală a municipiului Suceava, unde s-a dat practic startul manifestărilor.

Cortegiul a fost deschis de buciumaşi îmbrăcaţi în costume tradiţionale bucovinene, urmaţi de un car alegoric cu un ou de câţiva metri adus de la Ciocăneşti, tras de doi cai negri din rasa Semigreu.

În spatele carului, în costume închise la culoare, preşedintele Gheorghe Flutur cu un ou roşu în braţe şi ministrul Elena Udrea, fiecare de mână cu câte o fetiţă în costum naţional. După ei, parlamentarii de Suceava, directori ai unor instituţii descentralizate, aleşi locali şi judeţeni şi alţi oficiali.

În ultima linie a mers ansamblul de copii şi tineri „Balada Bucovinei”, condus de maestrul George Sîrbu, care au prezentat de fapt un spectacol cu titlul „Hristos a înviat”- flori de primăvară în mâinile copiilor, o cruce înaltă drapată cu flori albe şi desigur cântece religioase, asigurate de un dispozitiv audio plasat într-un coş de nuiele decorat tradiţional cu ştergar şi ramuri verzi, purtat de o adolescentă în costum popular.

Coloana oficială a trecut pe sub poarta inscripţionată cu numele programului, „Paştele în Bucovina” şi s-a oprit la scena special amenajată în Piaţa Centrală, alături de o casă ţărănească, macheta Mănăstirii Humor şi o clopotniţă.

 

Flutur: ÎPS Pimen, „arhiepiscopul nostru drag”

În faţa celor câteva sute de suceveni prezenţi la eveniment, Gheorghe Flutur a anunţat calendarul manifestărilor cuprinse în amplul program dedicat sărbătorilor pascale şi a mulţumit în mod special Bisericii, arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, pentru binecuvântarea şi sprijinul acordat organizării „Paştelui în Bucovina”. „Arhiepiscopul nostru drag” i-a spus Flutur înaltului ierarh.

Chiar dacă ÎPS Pimen nu a participat la momentul lansării, mesajul său a fost transmis enoriaşilor de preotul vicar Gheorghe Brădăţan, care a spus că evenimentele care au început ieri înseamnă „un nou început al manifestărilor în afara bisericii”, dar asta nu înseamnă că „tradiţia noastră de 2000 de ani va fi în vreun fel perturbată”. „Manifestările organizate de Consiliul Judeţean cu binecuvântarea ÎPS Pimen vor aduce un plus de sănătate sufletească şi trupească”, a spus preotul Brădăţan, care a mai arătat că cele două tipuri de manifestări- religioase şi laice, „se vor împleti în mod fericit”.

 

Flutur i-a servit personal cu mâncare şi bere pe sucevenii veniţi la eveniment

Ministrul Elena Udrea a apreciat programul „Paştele în Bucovina”, activitatea preşedintelui Gheorghe Flutur, frumuseţea zonei şi ospitalitatea localnicilor.

„Este obligaţia noastră să promovăm tradiţiile păstrate cu sfinţenie. Trebuie să arătăm tuturor ce lucruri minunate se întâmplă aici, în ţara Bucovinei. Vom veni în fiecare an aici, să fim alături de dumneavoastră, pentru că vrem ca acest program să devină tradiţie”, a spus Udrea.

După discursuri, oficialii au inaugurat expoziţia culinară cu preparate de post, în care au fost prezentate, într-o armonie desăvârşită a formei şi gustului, 40 de sortimente de mâncăruri de post şi 10 sortimente de desert, asortate cu bere de casă, toate specifice zonei noastre.

De menţionat şi faptul că, după ce a stat puţin la masă cu Elena Udrea şi cu alţi oficiali, Gheorghe Flutur i-a servit personal cu mâncare şi bere pe sucevenii adunaţi în Piaţa Centrală şi şi-a lăsat oamenii din partid şi din consiliu să mănânce şi să se odihnească pe terasa de pe esplanadă, după efortul făcut ca la inaugurare să iasă totul bine. Majoritatea celor care au stat la rând pentru o porţie de mâncare de post şi o cană de bere de casă au fost oameni în vârstă, dar s-au bucurat de apetisantele preparate şi funcţionari şi demnitari care şi-au găsit timp să ajungă la eveniment, precum şi jurnalişti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Start la „Paştele în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 16 voturi
Start la „Paştele în Bucovina”2.6516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt. Monitorul trimis de
(12 apr 2009, 21:56:31
Dumnezeule! ati MONITORizat acest eveniment cu atata atentie...1Ma uimeste OBIECTIVitatea cu care este scris articolul.Nici urma de privire critica sau macar ironica asupra grotescului scenetelor ...nu ma adresez direct autorului acestui articol ci ziarului.....trebuie totusi sa rectific ceva:observ ca articolul nu e tocmai OBIECTIV ...dar sa nu va tin din treaba..ati reusit sa -i eliberati buzele donsoarei jurnaliste???
2.   ... trimis de
(12 apr 2009, 23:48:47
Lumea asta e pe dos,

Toate merg cu capu-n jos,

Putini suie, multi coboara,

Unul macina la moara...

2.1  RE: ... trimis de
(12 apr 2009, 23:55:51
In loc sa rezolve problema strazilor din oras si/sau judet, ei...

Ce turism poti face pe drumurile din Suceava ?

Astia isi bat joc de noi, cei care cunoastem realitatea.

De fapt pe asta si se bazeaza respectivii edili: pe faptul ca lumea este infometata si nu mai au timp sa gandeasca. Daca ar fi satui atunci si-ar da seama ca toate aceste programe (Pastele in Bucovina sau Craciun in Bucovina) sunt praf in ochii celor care nu mai vad realitatea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei