Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2009 - Anul XIV, nr. 83 (4069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Manifestări

Azi începe „Paştele în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Ministrul Turismului, Elena Udrea, va fi prezentă, azi, în Suceava pentru a da startul proiectului „Paştele în Bucovina”, organizat de Consiliul Judeţean Suceava şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, în parteneriat cu 40 de primării şi cu sprijinul Ministerului Turismului.

Deschiderea oficială a manifestărilor programate în cadrul acestui proiect va avea loc la ora 12:00, în centrul municipiului Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că imediat după deschiderea oficială a manifestărilor, va avea loc spectacolul „Hristos a Înviat!”, susţinut de ansamblul de copii şi tineri „Balada Bucovinei”.

Elena Udrea va fi prezentă şi la deschiderea Târgului de Paşte, care se va desfăşura tot în Piaţa Centrală a Sucevei şi în cadrul căruia meşterii populari vor expune produse specifice perioadei Sărbătorilor Pascale.

Imediat după acest eveniment, la ora 13:00 va fi deschisă o expoziţie gastronomică cu vânzare, unde ministrul Turismului, dar şi sucevenii vor putea degusta atât produse de post, cât şi bere de casă.

Seria manifestărilor organizate astăzi este continuată cu două expoziţii, una de pictură, cu opere ale pictorului Victor Brauner (ora 14:00) şi una de icoane pe sticlă pictate de călugări din Bucovina şi Maramureş (ora 15:00). Ambele evenimente vor avea loc la Muzeul de Istorie al Bucovinei. Tot astăzi, începând cu ora 16:00, la Catedrala Catolică din Suceava va avea loc un recital de muzică clasică, susţinut de formaţia Ansamblului „Ciprian Porumbescu”.

 

Elena Udrea va pleca pe Drumul Ouălor Încondeiate

După participarea la deschiderea manifestărilor din proiectul „Paştele în Bucovina”, Elena Udrea va pleca pe „Drumul Ouălor Încondeiate”, cu vizitarea localităţilor Mănăstirea Humorului şi Vatra Moldoviţei.

„Vom pleca cu ministrul Turismului pe drumul ouălor încondeiate, pentru început la Mănăstirea Humorului, unde vom avea un car cu boi care transportă ouă la încondeiat la mănăstire. Acolo se poate vizita atelierul de încondeiere a ouălor din incinta mănăstirilor”, a declarat Flutur.

El a mai spus că Elena Udrea va vizita şi un muzeu al ouălor încondeiate din localitatea Vatra Moldoviţei, precum şi o casă ţărănească care participă la proiectul Consiliului Judeţean, şi care poate primi turişti pe perioada Sărbătorilor Pascale.

 

Festivalul Ouălor Încondeiate şi concert Grigore Leşe

Potrivit programului „Paştele în Bucovina”, începând de sâmbătă, turiştii vor putea pleca pe „Drumul Ouălor Încondeiate”, pe traseul Suceava - „Sf. Ioan cel Nou”, Ciocăneşti, Fundu Moldovei, Breaza, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Suceviţa, Marginea, Putna, Brodina, Mănăstirea Humorului, Voroneţ.

Gheorghe Flutur a arătat că deplasarea se va face cu microbuze, care vor pleca zilnic, de la ora 9:00, din faţa Mănăstirii Sf. Ioan din Suceava. El a arătat că în fiecare din localităţile menţionate anterior vor putea fi vizitate atelierele de încondeiat ouă şi expoziţiile cu vânzare, mănăstirile şi bisericile, muzeele şi casele memoriale, precum şi expoziţii gastronomice cu mâncăruri specifice de post.

Tot sâmbătă, la ora 11:00, la Ciocăneşti va începe şi Festivalul Ouălor Încondeiate. Deschiderea oficială a acestui festival va avea loc la Muzeul Ouălor Încondeiate din Ciocăneşti, după care va fi organizată o paradă de costume populare, un concurs de încondeiat ouă şi unul de buciume, intitulat „Glasul trâmbiţei”.

În Duminica Floriilor, după slujbele religioase din bisericile din întreg judeţul şi după sfinţirea mugurilor de salcie, „mâţişorii”, de la ora 15:00 va avea loc sfinţirea bisericii de la Vama din incinta Muzeului Satului Bucovinean din Suceava.

Tot duminică, la ora 10:00 va avea loc deschiderea Festivalului Ouălor Încondeiate din Moldoviţa. De asemenea, în centrul Sucevei, la ora 13:00 va avea loc o expoziţie de flori, intitulată „Flori de Florii”.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că în prima zi a Paştelui Catolic, duminică, va fi organizat un concert de cântece pascale susţinut de Grigore Leşe. Evenimentul va avea loc, începând cu ora 19:30, în Catedrala Romano-Catolică din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Azi începe „Paştele în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 1004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 7 voturi
Azi începe „Paştele în Bucovina”1.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frumos trimis de
(10 apr 2009, 13:35:11
Oare nu avea ouale lui Nastase la Bucuresti?

Sau avea nevoie de oua naturale din aviara lui Flutur?
1.1  RE: Frumos trimis de
(10 apr 2009, 14:52:44
cel mai importan lucru e ca avem bordurili vopsite, nu stiu cum de nu erau portocalii cu albastru.,.. ce mai conteaza gropile din asfalt? ce mai conteaza ca atatea strazi din centru s-au inchis si traficul e criminal?! a venit NUTZI? a venit... hai... bagati la ghiozdan si mucles!
2.   Ciocanesti trimis de
(10 apr 2009, 15:06:09
Probabil ca va fi frumos la festivalul oualor incondeiate de la Ciocanesti. Anul trecut in august la Festivalul National al Patravului si a fost tare frumos. Oameni gospodari acolo
3.   Ce mai vrea si c0arda asta ? trimis de
(10 apr 2009, 19:19:30
nu ar vrea si aici sa dea cu creta pe strada sa zica ca face parcari private si sa ia banu' de la prosti ?

du-te fa de unde ai venit, nu vrem cu*ve in bucovina.

4.   Mult circ trimis de
(10 apr 2009, 23:24:49
Multumim din inima conducerii de partid si de stat pentru conditiile create pentru dezvoltarea multilaterala a turismului in Bucovina. Cu glasuri calde de copii aducem prinosul nostru de dragoste si recunostinta pentru cei ce ne conduc in zbor spre piscurile democratiei.

Bai latrailor, da' drumuri cind o sa avem? Cacastoare pe marginea drumului unde sa nu puta ca la veceul garii? Cosuri de gunoi unde sa arunce bizonul pet-ul de bere sau cartonul de la mici?

Si pe cine ati vazut voi sa care ouale la sfintit cu caruta?
4.1  RE: Mult circ trimis de
(11 apr 2009, 10:57:55
:))))) asa asa....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei