Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2009 - Anul XIV, nr. 82 (4068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Îndemn

Flutur le cere primarilor să promoveze mai multe proiecte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a îndemnat pe primarii din judeţ să promoveze mai multe proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Solicitarea a fost făcută în cadrul întâlnirii pe care Flutur a avut-o ieri cu primarii suceveni, la care a participat şi directorul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală, Mihai Vădan, administratorul public al judeţului, Petru Luhan şi vicepreşedintele CJ, Daniel Cadariu.

Flutur a precizat că prin intermediul PNDR este disponibilă o finanţare de aproximativ şapte miliarde de euro. Şeful administraţiei judeţene a făcut referire la numărul mic de proiecte pentru modernizarea exploataţiilor agricole. El le-a solicitat primarilor să se implice în organizarea de întâlniri cu tinerii din comunele pe care le conduc, dar şi cu membrii familiilor celor plecaţi la muncă în străinătate, pentru a populariza acest program, în vederea înfiinţării de noi ferme.

De asemenea, Gheorghe Flutur a precizat că primarii ar trebui să depună mai multe proiecte pe măsura 322 a PNDR privind renovarea şi dezvoltarea satelor, precizând că finanţarea disponibilă este de 1,5 miliarde de euro. Flutur a precizat că în acest moment sunt 71 de proiecte depuse de primăriile din judeţ pentru a obţine finanţare prin această măsură.

„Nu sunt puţine proiecte, însă ar fi de dorit ca fiecare comună din judeţul Suceava să depună un proiect pe măsura de renovare şi dezvoltare a satelor, prin care se pot obţine finanţări pentru drumuri, sisteme de canalizare şi de alimentare cu apă”, a declarat Flutur.

La rândul său, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Rurală, Mihai Vădan, i-a anunţat pe primarii suceveni că proiectele care vor fi selectate cu prioritate sunt cele pentru modernizarea drumurilor. El i-a îndemnat pe primari să depună proiecte de finanţare, având în vedere că la prima sesiune de selectare a proiectelor va fi disponibilă o sumă de 936 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur le cere primarilor să promoveze mai multe proiecte.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur le cere primarilor să promoveze mai multe proiecte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei