Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 apr 2009 - Anul XIV, nr. 81 (4067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pe şantier

Lucrările ISPA, verificate pas cu pas de primarul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Cele mai ample lucrări de investiţii din municipiul Suceava, cele de reabilitare şi modernizare a reţelelor de apă potabilă şi canalizare, prin programul ISPA, au fost verificate ieri, pas cu pas, de edilul şef, Ion Lungu.

Încălţat cu nelipsitele cizme de şantier şi cu cască de protecţie, aşa cum prevăd normele de protecţie în zonele de lucru, primarul Sucevei a făcut un control fulger la principalele puncte de lucru din municipiu.

 

Bazinele de captare şi decantare a apelor uzate din Suceava

Prima oprire a fost pe Mirăuţi, unde excavatoarele lucrează de zor la amenajarea unei gropi imense, în care va fi construit bazinul de captare a apelor de canalizare din Şcheia şi tot municipiul Suceava, cu excepţia cartierului Burdujeni. Tot acolo va fi amenajată şi staţia de pompe, care vor transfera apoi apele colectate către staţia de epurare din lunca Sucevei.

“Se lucrează intens şi sper ca până la sfârşitul anului să putem finaliza aceste bazine de captare a apelor pluviale şi apelor uzate”, a spus Lungu, mulţumit de ritmul lucrărilor.

Al doilea punct de lucru vizitat a fost cel de la staţia de epurare ACET, din lunca Sucevei, unde firma spaniolă Dytras se ocupă de modernizarea decantoarelor de ape uzate şi de amenajarea unor laboratoare moderne de analizare şi tratare a apei, precum şi de dotarea cu echipamente performante.

 

Parc şi loc de joacă peste un bazin de retenţie a apelor pluviale

Lucrările efectuate în apropierea sediului de primărie din Burdujeni, în Cuza Vodă 3, unde se amenajează două bazine de retenţie a apelor pluviale colectate din Burdujeni Sat, au fost de asemenea verificate, cu atât mai mult cu cât se află între blocuri şi afectează locatarii din zonă.

Cum lucrările sunt destul de avansate, există şansa ca până la începutul lunii iunie să fie finalizate, urmând ca pe deasupra acestora să fie amenajat un parc şi un loc de joacă, care să deservească locatarii din zonă.

 

Ţevi de apă potabilă, garantate o sută de ani

Pe dealurile din Burdujeni Sat sunt în lucru şi două rezervoare de apă, cel de mărime mijlocie, de 500 de metri cubi, fiind inspectat de primar, care a vrut să vadă stadiul de execuţie a lucrărilor. Chiar dacă lucrările pe apă potabilă sunt întârziate, comparativ cu cele pe canalizare şi de la staţia de tratare–epurare, partea bună este că ţevile recent introduse pentru alimentarea cartierului Burdujeni sunt din fontă ductilă, asemeni celor introduse de austro-ungari, având o durată de viaţă de peste o sută de ani, după cum a subliniat directorul ACET, Petru Groza, care l-a însoţit pe primar în toate zonele verificate.

Punctul final al inspecţiei de ieri au fost lucrările de canalizare demarate în zona centrală, unde încă două străzi vor fi închise de astăzi, pentru a fi înlocuite vechile conducte de canalizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările ISPA, verificate pas cu pas de primarul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Lucrările ISPA, verificate pas cu pas de primarul Sucevei2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei